Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πολιτικός ή Ηλεκτρολόγος Μηχανικός;


nikoskick

Recommended Posts

Γειά σας.. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα και με λίγη τύχη πιάνω όλες τις σχολές.. :roll: Θα ήθελα αν μπορείτε να με κατευθήνετε λίγο ώστε να πάρω την σωστή απόφαση.. Ακούω πολύ καλά λόγια για Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.. αλλά και για πολιτικών.. Άλλοι λένε πως για τους πολιτικούς χρειάζεται κεφάλαιο για να ξεκινήσεις.. Για τους Ηλεκτρολόγους; Θα ήθελα ΠάΡα πολύ να ακούσω τις απόψεις σας επί του θέματος, ώστε να πάρω την σωστή απόφαση για το μηχανογραφικό μου-μέλλον μου... :lol: Σας ευχαριστώ πολύ.. :wink:

Link to comment
Share on other sites

σαν ηλεκτρολογος μηχνικος ΕΜΠ σου λεω ανεπιφυλακτα ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. μπορει να υπαρχει κορεσμος, αλλα η υπογραφη κανει για ολες σχεδον τις υπολοιπες ειδικοτητες.

 

σαν ηλεκτρολογος εχεις καλυτερο αντικειμενο απο πλευρας ενδειαφεροντος, αλλα δες λιγο και την εφαρμογη στην καθημερινη κατασταση στην αγορα εργασιας και ως μηχανικος.

Link to comment
Share on other sites

+1 στα παραπανω.

 

Kαι να ξερεις πως οτι και να επιλεξεις θελει αγαπη και προσπαθεια για να σταθεις στα ποδια σου και να κανεις κατι δικο σου.

 

Οσο αφορα το κεφαλαιο τι το σκεφτεσαι; Υπολογιστης 500E, στατικα+ αρχιτεκτονικα κ λοιπα 4000-5000Ε και πολλα λεω για συνηθη εργα, επιπλα για το γραφειο 1000Ε. Σιγα το κεφαλαιο. Με την 2η αδεια θα βαλεις στην ακρη λεφτα. Ενα μαγαζακι του τυπου τυροπιταδικο ξερεις οτι θελει μεγαλυτερο κεφαλαιο;

Link to comment
Share on other sites

Θα πρεπει να συνεκτιμησεις και αλλα δυο πραγματα τα οποια ειναι

 

α. Το ευρος δυνατοτητων της καθε ειδικοτητας.

 

Γιατι οι περισσοτεροι διαμορφωνουν αποψη με βαση την επικρατουσα δραστηριοτητα του καθενος στην ελληνικη αγορα η οποια ειναι γενικα παρα πολυ πισω σε νεες τεχνολογιες και εφαρμογες.

Πχ συνηθως λεγοντας ηλεκτρολογος σκεφτονται καλωδια και ασφαλειες ενω δεν ειναι μονο αυτα. Υπαρχουν ας πουμε και τα συστηματα αυτοματου ελεγχου , με εφαρμογες στην ρομποτικη (μιλαμε για τεχνολογιες αιχμης), οι τηλεπικοινωνιες κλπ.

Ή οι μηχανολογοι , δεν ειναι μονο καλοριφερ και κλιματιστικα. Στο εξωτερικο (και)οι μηχανολογοι στελεχωνουν τις σχεδιαστικες ομαδες των αυτοκινητοβιομηχανιων.

 

Μπες στα site των πολυτεχνειων και δες τα προγραμματα σπουδων για να δεις τι δρομοι ανοιγονται σε καθε περιπτωση

 

β. Το πως και που θα δραστηριοποιηθεις επαγγελματικα. Αν κινηθεις εδω ειτε ως υπαλληλος ειτε ως ελευθερος επαγγελματιας τοτε Πολ.Μηχανικοςγια τους λογους που ειπωθηκαν.

Αν ομως ψαχνεσαι για εξωτερικο τοτε νομιζω οτι ειδικοτητες που σχετιζονται με προχωρημενες τεχνολογιες δηλ. Η/Υ ή ηλεκτρολογοι παρεχουν περισσοτερες δυνατοτητες.

 

Καλη επιτυχια στις σπουδες σου.

Link to comment
Share on other sites

O Avgoust σωστα εθιξε το θεμα του γνωστικου ευρους της καθε σχολης.

Ψαξε στις σελιδες των ιδρυματων, κατεβασε τους οδηγους σπουδων και μελετησε τους.

Σωστα εθιξε και το που θα δραστηριοποιηθεις.

 

 

Γιατι οι περισσοτεροι διαμορφωνουν αποψη με βαση την επικρατουσα δραστηριοτητα του καθενος στην ελληνικη αγορα η οποια ειναι γενικα παρα πολυ πισω σε νεες τεχνολογιες και εφαρμογες.

 

 

To προβλημα ειναι οτι οντως ειμαστε πισω σε νεες τεχνολογιες, και ενας ηλ/μηχανολογος ελευθερος επαγγελματιας συνηθως ασχολειται με πυρασφαλειες, μελετες η/μ και αλλα πραγματα που δεν ειναι και τοσο τοπ απο τεχνολογικη αποψη.

 

Το εξωτερικο ειναι μια επιλογη, αλλα ισως ειναι νωρις να το σκεφτεσαι απο τωρα.

Υπαρχουν και αλλα θεματα που εχουν ανοιξει παιδια οπως εσυ στo υποφορουμ κουβεντα. Δες τα, ψαξου και επελεξε αυτο που νομιζεις οτι σου παει πιο πολυ.

 

Και να ξερεις οτι τα πολυτεχνεια και τα τει βγαζουν πολυ κοσμο, και ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος.

 

Καλη επιτυχια κ απο μενα.

Link to comment
Share on other sites

Πολιτικός Μηχανικός είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή από όλες τις σχολές του Πολυτεχνείου (αποψή μου), δεδομένου ότι το εύρος των έργων που μπορεί να εκπονήσει είναι πολύ μεγαλύτερο...

 

Ωστόσο, σήμερα, στη γενική περίπτωση όλοι οι απόφοιτοι Πολυτεχνείου (εκτός από Μεταλ/λόγους και Χημικούς) δεν έχουν πρόβλημα επαγγελματικής αποκατάστασης... και η δουλειά μας πληρώνεται καλά σε σχέση με άλλα επαγγέλματα.

 

Για αυτό το λόγο σκέψου με βάση τα δύο (2) ακόλουθα κριτήρια:

1) Ποιο επάγγλεμα σου αρέσει περισσότερο.

2) Έχεις κάποιους γνωστούς - συγγενείς οι οποίοι ασκούν το ίδιο επάγγελμα και θα σε βοηθήσουν μελλοντικά να μάθεις τη δουλειά?

 

Αυτά, από έναν Τοπογράφο Μηχ/κο

Link to comment
Share on other sites

Σαν συγχρονες σπουδες και επιπεδο γνωσεων σου λεω ανεπιφυλακτα Ηλεκτρολογος & Μηχ. Η/Υ.

 

Ομως η πλεον ευνοημενη ειδικοτητα, την οποια αν τελειωσεις θα μπορεις να υπογραψεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ ειναι οι Πολιτικοι Μηχανικοι.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας... Θα ήθελα όμως να ρωτήσω άλλα δυο πραγματάκια... Από άποψη δυσκολίας, για να τελιώσεις την σχολή?? Ανάμεσα σε πολιτικούς και ηλεκτρολόγους μηχ.. Και επίσης, πρέπει να πιάνω ΕΜΠ αλλά είμαι από θεσ/νικη και οικονομικά θα με ζόριζε πολύ να πάω αθήνα?? Πιστεύετε ότι παίζει σημαντικό ρόλο, ΕΜΠ ή Αριστοτέλειο??

Link to comment
Share on other sites

Κοιταξε Νικο απο αποψη δυσκολιας απ οσα γνωριζω οι Ναυπηγοι Μηχανικοι και οι Ηλεκτρολογοι Μηχανικοι ειναι οι πλεον δυσκολες σχολες του Πολυτεχνειου.

Βεβαια μιας και μιλαμε για πολυτεχνικες σχολες θελουν ολες τους πολυ προσπαθεια για να παρεις πτυχιο.Επειδη εχω φιλους που εχουν τελιωσει και την μια και την αλλη σχολη φρονω πως οι Ηλεκτρολογοι θα θελουν ακομα παραπανω προσπαθεια απο τους Πολιτικους.

 

Τωρα οσον αφορα το θεμα της τοποθεσιας εγω σε συμβουλευω να επιλεξεις κυριως με οικονομικα κριτηρια.

Καταλαβαινεις πως το κοστος για σπουδες 6 και 7 χρονων μακρια απο τον τοπο κατοικιας σου,και ειδικοτερα αν μιλαμε για Αθηνα δηλαδη την ακριβοτερη πολη, ειναι τεραστιο(τουλαχιστον 60.000+ευρω). Αν ακολουθουν και αλλα μικροτερα αδερφια τοτε σπουδες εκτος μονιμης κατοικιας ειναι εξω απο καθε λογικη, αφου οπως προειπες δεν προερχεσαι και απο πλουσια οικογενεια.

 

Τωρα ειναι σιγουρο πως το ΕΜΠ ειναι το πλεον λαμπερο πολυτεχνειο στην Ελλαδα-κορυφαιοι καθηγητες και οι καλυτεροι εισακτεοι μαζι με τα πλεον εξοπλισμενα εργαστηρια δινουν εξαιρετικο αποτελεσμα.

Αλλα και το ΑΠΘ ειναι πολυ καλο ιδρυμα με δεκαετιες προσφορας.

Εγω θα σε συμβουλευα να πας ΑΠΘ για τον λογο που προανεφερα,

Link to comment
Share on other sites

για το ποια ειναι πιο δυσκολη δεν το ξερω και κατα τη γνωμη μου μην ακους κανεναν (χωρις να θελω να προσβαλλω καποιον εδω) παρα μονο καποιον που εχει τελειωσει και τις 2 σχολες...

 

εγω που τελέιωσα στο ΕΜΠ πολιτικος μπορω να σου πω οτι θελει διαβασμα βαρβατο και αν εχεις βλεψεις για εξωτερικο με περγαμηνες τοτε σιγουρα ορμα στο ΕΜΠ---δεν ξερω με τα αλλα πολυτεχνεια τι γινεται αλλα ΕΜΠ με εναν βαθμο της ταξης του 7,5-8 χτυπας berkeley,MIT και οτι αλλο γουσταρεις ΜΕ υποτροφια.

 

κανε το ψαξιμο σου,ρωτα γραμματειες για πληροφοριες,γνωστους μηχανικους που αποφοιτησαν την τελευταια 10ετια και πανω απ'ολα ψαξε εσυ τι θες πιο πολυ γιατι τελικα αν δεν σου αρεσει το αντικειμενο ειναι δωρον αδωρον.

 

να θυμασαι οτι η μετεπειτα πορεια θα εχει πολλες ωρες δουλειας αλλα και μεγαλο ευρος αντικειμενου και εργασια σε εκπληκτικα σημεια (βλεπε εταιριες μεγαλες με φραγματα κοιλαδογεφυρες και σηραγγες).

 

επισης να ξερεις οτι τελειως συνειδητα δεν μπορεις να επιλεξεις,ειναι αδυνατο.απλα προσπαθησε να αγγιξεις νοερα αυτο που φανταζει πιο δελεαστικο στη φυση σου,στη φτιαξια σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.