Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προσθήκη καθ' ύψος


 
PERYCOMO1

Recommended Posts

Το περιεργο θα ήταν να είχε απαντήσει.....

Πρακτικά ποιος θα μπορούσε να αποφανθεί για το εαν τα με κανονισμό 1959 εμπιπτουν στις "Πρόσθετες Διατάξεις 84" ? (πρακτικά κανείς δεν θα απαντήσει γραπτώς, το ξέρω, αλλα κουβέντα να γίνεται)

Αληθεια συνάδελφοι έχει υποβάλει κανείς μελέτη προσθήκης με αυτή την παραδοχή ?

Link to comment
Share on other sites

Ίσως να υποχρεούται μπορεί να απαντήσει ο ΟΑΣΠ. Έχει μια φόρμα υποβολής ερωτήματος για ΚΑΝΕΠΕ...Ίσως πάλι και να κάνω λάθος.

Edited by pirsogiannis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προ covid πάντως είχα πάει και μια βόλτα, οι άνθρωποι ήταν ευγενέστατοι, διέκοψαν και μια σύσκεψη που έκαναν και μου απάντησαν 3-4 μαζί, (μιλάμε είχα κοκκινήσει :D ), βέβαια στο τέλος μου είπαν να κάνω και έγγραφο ερώτημα, δεν έκανα γιατί με κάλυψαν με τις απαντήσεις τους (για το τι κανονισμούς εφαρμόζουμε στα αυθαίρετα είχα ρωτήσει, προ του ΦΕΚ 1643), φίλοι πάντως που έχουν κάνει ερωτήματα, τα απαντάνε όλα, απλά παίρνει λίγο καιρό.
Τώρα με covid και τη φόρμα, δεν ξέρω ίσως πρέπει να το υποβάλλεις εκεί το ερώτημα.  Πάρτε και ένα τηλ, και εκεί, όπως και στον ελοτ, είναι πολύ συνεννοήσιμοι οι άνθρωποι.

Link to comment
Share on other sites

22 ώρες πριν, cvlengnr said:

Καλημέρα συνάδελφοι .

Επαναφέρω το θέμα γιατί έχω ιδιαίτερο προβληματισμό.

Υπάρχει κάποιο feedback απο Δρίτσο, ΥΔΟΜ ή κατι άλλο σχετικά με το αν τα κτίρια που είναι με κανονισμό 1959 μπορούν να μπούν στην κατηγορία "Πρόσθετες διατάξεις 84" και να αποφευχθεί ο έλεγχος υπάρχοντος.

Μιλάω μόνο για το νομικό μέρος και όχι για το ουσιαστικό. Ειμαστε τυπικα καλυμένοι ή είναι νομική ακροβασία ?

Υπάρχει καμία επιτροπή (?) να στείλουμε ερώτημα 

Νομίζω πως όχι. Οι πρόσθετες διατάξεις τροποποιούσαν σημαντικά τον κανονισμό του 1959

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Έχω αναλάβει την προσθήκη καθ'ύψος ορόφου σε ισόγειο με υπόγειο, σε μελέτη ΕΚΩΣ 00 και ΕΑΚ 03 όπου είχε γίνει πρόβλεψη του ορόφου,  με 16/20 σκυρόδερμα. Αρχικά με βάση το ΦΕΚ 350Β η απαλλάγη στη οποία αναφέρεται αφορά ποια μελέτη; Για το υπάρχον; Ο όροφος που θα κατασκευαστεί είναι διαφοροποιημένος σε σχέση με την αρχική μελέτη, άρα προχωράω στην μελέτη του κτηρίου εξ'ολοκλήρου με βάση τα υφιστάμενα και είναι στην κρίση μου αν ο όροφος προσθήκης θα γίνει με ΕΚΩΣ/ΕΑΚ ή EC;

Link to comment
Share on other sites

Το τροποποιημένο παράρτημα Ε αναφέρει: "Για υπάρχοντα κτίρια στα οποία η Στατική Μελέτη του υπάρχοντος περιλαμβάνει πλήρη πρόβλεψη της τελικής προσθήκης και έχει συνταχθεί με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς της ομάδας (Α)"

Οπότε αν έχεις διαφοροποιήσεις και δεν κατασκευάσεις την προσθήκη όπως σχεδιάστηκε αρχικά, πρέπει να πας σε έλεγχο του υφιστάμενου με ΚΑΝΕΠΕ ή EC8, εκτός αν εμπίπτεις σε κάποια άλλη απο τις εξαιρέσεις ελέγχου.

Τον επιπλέον όροφο μπορείς να τον λύσεις με όποιον κανονισμό επιλέξει ο ιδιοκτήτης. Συνήθως επιλέγουμε ΕΚΩΣ/ΕΑΚ για να υπάρχει ομοιομορφία με το υφιστάμενο (με τον EC προκύπτουν μεγαλύτερες διατομές).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.