Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προσθήκη καθ' ύψος


 
PERYCOMO1

Recommended Posts

sundance συγνώμη!

Ίσως λόγω μειωμένου αξονικού. Επίσης, μάλλον η ροπή που βγάζει αυτή την απαίτηση ίσως αφορά στην κεφαλή του στύλου, εφόσον προσθέτει μόνο έναν όροφο (διότι στον κόμβο της κεφαλής συντρέχει στύλος μόνο από κάτω, ενώ στον κόμβο του πόδα έχει στύλο πάνω - κάτω). Γι' αυτό επιμένω αν έκανε τον έλεγχο στον πόδα...

Link to comment
Share on other sites

Ας μας διευκρινίσει κι ο ίδιος πόσους ορόφους έχει από κάτω, πόσους προσθέτει και εάν έχει τοιχώματα. Έχω μια αμφιβολία για το "α+β" γιατί το έγραψε πολύ "στα πεταχτά"...

Link to comment
Share on other sites

Για 2mm κενό δεν κάνει η ρητίνη sinpast. Η σειρά anchorfix είναι κυρίως για βλήτρα, όπου το anc1 είναι αρκετά ταχύπηκτο αλλά εστερικό (χαμηλές αντοχές), το anc2 (εποξειδικό) είναι τόσο ταχύπηκτο που δε το συνιστώ γι'αυτού του είδους την αγκύρωση και το anc3 ίσως το καταλληλότερο. Η s52 που προτείνω έχει ως σκοπό και το γέμισμα των κένων που ενδεχομένως να υπάρχουν στο υφιστάμενο σκυρόδεμα.

Αγκύρωση 1,00m; Λίγο υπερβολικό βρίσκω το μήκος για 2 ράβδους Φ16. Καλύτερα να φθάσει η οπή έως 40cm (κοινές αρίδες) που θα καθαρίζει και εύκολα παρά στο 1,00m με αμφίβολο καθαρισμό. Το μέγιστο που έχω φτάσει είναι 1,40m και η δυσκολία ήταν όχι το τρύπημα αλλά το αγρίεμα της οπής μετά το καθάρισμα.

Link to comment
Share on other sites

kostassid, είναι προφανές ότι σε κάποια πράγματα διαφωνούμε, αλλά δεν βρίσκω νόημα στην αντιπαράθεση επί συγκεκριμένων προϊόντων. Μου πήρε αρκετά χρόνια και εκατοντάδες κιλά ρητινών από διάφορες εταιρίες μέχρι να καταλήξω ποια ρητίνη είναι καταλληλότερη για την κάθε εργασία, και αυτή η εμπειρική γνώση δεν περνάει εύκολα μέσα από το φόρουμ. Μένω στην ουσία των όσων έγραψα, ότι η αγκύρωση δεν πρέπει να γίνει μέσα στον κόμβο (άσχετα αν είναι "μόνο" 2Φ16), η διαστασιολόγηση αγκύρωσης σε κρίσιμη περιοχή δεν μπορεί να γίνει με την λογική της κωνικής αστοχίας του σκυροδέματος, η ρητίνη που θα επιλεγεί πρέπει να μην είναι λεπτόρρευστη και να έχει μικρό pot life.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα πρέπει να ανοιχθεί ένα νέο θέμα για τα υλικά. Μέσα από διαφωνίες και ανταλλαγές απόψεων γινόμαστε και καλύτεροι.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Κάποιες διευκρινήσεις σε όσα αναφέρατε. Έχω το ισόγειο και κατασκευάζω 2 επιπλέον ορόφους. Υπάρχουν αναμονές (80εκ). Έκανα επίλυση και μου προκύπτει ότι απαιτείται οπλισμός 10φ16 (σε ένα υποστύλωμα) ενώ εγώ έχω αναμονές 8φ16 (στο υποστύλωμα αυτό) από το ισόγειο. Τώρα είναι λογικό να μου βγαίνει από επίλυση περισσότερο οπλισμός στον 1 όροφο , δεν μπορώ να καταλάβω γιατί! Α και επειδή αναφερθήκατε έχω και ένα τοιχίο. (πρόκειται για μια μικρή προσθήκη, σε κάτοψη 4*5 με 1 τοιχίο και 3 στύλους).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.