Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια λειτουργίας εργαστηρίου κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών


terri

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Γνωρίζει κανείς ποια είναι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας εργαστηρίου κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών και αν απαιτούνται κάποιες μελέτες από μηχανικό? Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης μου είπαν ότι η άδεια θα βγει σύμφωνα με τον Ν.3325/05 στον οποίο δεν διευκρινίζονται τα παραπάνω θέματα για κάθε περίπτωση.

Ο χώρος βρίσκεται σε όροφο, στη Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη και θα λειτουργεί και ως κατάστημα εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ακολουθείται όλη η διαδικασία για έκδοση άδειας εγκατάστασης και κατόπιν άδεια λειτουργίας επαγγελματικού εργαστηρίου, σύμφωνα με τον Ν.3325/2005. Απαιτείται Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων κατά κύριο λόγο και κατόπιν όλα τα λοιπά δικαιολογητικά που ορίζονται στην απόφαση Φ15/οικ.7815/615 (ΦΕΚ 542/Β/2005).

Πάντως, αν δεν βιάζεσαι θα σου πρότεινα να περιμένεις γιατί είναι θέμα ημερών να βγει ο νέος νόμος για αδειοδότηση εγκαταστάσεων, ο οποίος απλουστεύει τις διαδικασίες.

Άλλο σημαντικό θέμα επίσης, να προσέξεις τι χρήση έχει ο όροφός σου στην οικοδομική άδεια. Αν έχει χρήση κατοικίας τότε απαιτείται αλλαγή χρήσης. Αν έχει χρήση καταστήματος, βιοτεχνίας ή αποθήκης τότε είσαι εντάξει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Άλλο σημαντικό θέμα επίσης, να προσέξεις τι χρήση έχει ο όροφός σου στην οικοδομική άδεια. Αν έχει χρήση κατοικίας τότε απαιτείται αλλαγή χρήσης. Αν έχει χρήση καταστήματος, βιοτεχνίας ή αποθήκης τότε είσαι εντάξει.

 

Είναι βέβαιο οτι χρήση αποθήκης κάνει??

Η δικιά μου περίπτωση αφορα εργαστήριο χαμηλής οχλησης (ηλεκτρολογικές κατασκευες). Μπορεί να εγκατασταθεί σε χώρο που έχει αδεια αποθήκης? Δεν χρειάζεται να είναι χώρος κύριας χρήσης?

Πάιζει ρόλλο αν είναι αυτονόμο κτίριο με άδεια αποθήκης?

Από εμπειρία ξέρει κανείς αν η αλλαγή χρήσης είναι γενικά ευκολο να γίνει ή μπλέκεις με μελέτες- εγκαταστασεις πχ θέρμανσης - φωτισμού κλπ. Πρόκειται για χώρο που θα ενοικιασθεί οπότε αν η αλλαγή χρήσης έιναι χρονοβόρα - κοστοβόρα δεν έχει και πολύ νόημα.

Link to comment
Share on other sites

αν προκειται για εργαστηριο χαμηλής όχλησης (κατω των 22kw κινητηρια και 50 θερμική) κανει και η αποθήκη.

 

Εξάλλου (λάθος του νομου για μενα) στα απαλλαχτικά ο νόμος δεν απαιτει καταθεση οικοδομικής άδειας... Μονο βεβαιωση στατικής επάρκειας απο αρμοδιο μηχανικό

 

Η οικοδομική άδεια χρειάζεται για τη έγκριση περιβαλλοντικών όρων.

Link to comment
Share on other sites

Είναι βέβαιο οτι χρήση αποθήκης κάνει??

Η δικιά μου περίπτωση αφορα εργαστήριο χαμηλής οχλησης (ηλεκτρολογικές κατασκευες). Μπορεί να εγκατασταθεί σε χώρο που έχει αδεια αποθήκης? Δεν χρειάζεται να είναι χώρος κύριας χρήσης?.

 

αν είναι για εργαστήριο μεχρι 22KW κινητήρια & 50KW θερμική, με χρήση οικ. άδειας αποθήκη μπορείς να πάρεις άδεια λειτουργίας όπως λέει παραπάνω και ο κοκκινος

 

μην μπερδεύεις την αποθήκη που ανήκει σε άλλο ευρύτερο χώρο κύριας χρήσης (πχ κατοικίας) με την χρηση αποθήκης ως κύρια χρήση

 

βέβαια πρέπει να δεις εκεί που θα νοικάσει, να επιτρέπεται η χρήση γης για επαγγ. εργαστήριο, αυτό γίνεται ως επι το πλείστον σε Γεν. Κατοικία και με προυποθέσεις σε εκτός σχεδίου

 

...... αν η αλλαγή χρήσης είναι γενικά ευκολο να γίνει ή μπλέκεις με μελέτες- εγκαταστασεις πχ θέρμανσης - φωτισμού κλπ. .....

 

αν η οικ. άδεια αναφέρει χρήση αποθήκης, δεν απαιτείται αλλαγή χρήσης

γίνεται δεκτή στη δ/νση ανάπτυξης

δες το ν. 3325/05 και θα κατατοπιστείς

Link to comment
Share on other sites

Τελικά πρόβλημα σχετικά με χρήση αποθήκης δεν έχω, μάλλον όμως είναι εκτός σχεδίου (αυριο θα επισκεφθώ την πολεοδομία).

Φίλε dib μήπως μπορείς να με κατατοπίσεις για το που να ψάξω για τις προϋποθέσεις εκτός σχεδίου?

Απ΄ότι κατάφερα να βρώ μέχρι στιγμής εξαίρεση έχουν μόνο όσες δραστηριότητες έχουν σχέση με τοπικά προϊόντα. Υπάρχει και κάτι άλλο ή αυτό εννοούσες?

Link to comment
Share on other sites

pm3

 

αν ενδειφέρει τον πελάτη σου σε περιοχές εκτός σχεδίου (υποθέτω οτι αναφέρεσαι για εκτός ν. Αττικής), θα πρέπει να πας στη πολεοδομία της περιοχής και να βρείς σε ποιες περιοχές (συνήθως ΒΙΟΠΑ, ΒΙΠΑ, κλπ) επιτρέπονται να λειτουργήσουν τα εργαστήρια & βιοτεχνίες και σε συνδυασμό με τα άρθρα του 3325/05 να καταλήξετε κάπου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.