Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκκαθαριστική Δήλωση ΦΠΑ


Recommended Posts

1.Δλδ αγαπητέ Sothris ειναι λάθος η άποψη αυτή και πρέπει να καταχωρούνται τα έξοδα στο κάθε πινακάκι ανάλογα με το ΦΠΑ ? Γιατί εγώ έτσι το έκανα μέχρι πρότινος. Δεν αντιλαμβάνομαι αυτό που είπες ότι τα έξοδα αναγνωρίζονται φορολογικά όταν είναι δεδουλευμένα.

 

 

 

Η δαπάνη είναι δεδουλευμένη όταν έχει αναλωθεί μέσα στα χρονικά όρια της χρήσεως . Υπάρχουν βέβαια και κάποιες εξαιρέσεις (πχ δαπάνες διαφίμησης που αναγνωρίζονται στο χρόνο κατά τον οποίο εκδόθηκε το παραστατικό δαπάνης δηλ. τιμολόγιο εξόδου την 31-12-10 όλη η δαπάνη στο 2010 ), αλλά ο γενικός κανόνας ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

Θα αρχίσω ανάποδα. Για τις δαπάνες (πάσης φύσεως και μορφής) τις σχετικές με ΕΙΧ ισχύει ότι γράφει στο άρθρο 31 του ν 2238/1994 , όπως αυτός τροποποιήθηκε με το άρθρο 11 του ν 3842/10. Πέραν αυτών ουδέν.

Σχετικά με τον "σατανικό κωδικό " στην εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ . Στον κωδ. 666 θα αναγραφεί το σύνολο των δαπανών από το βιβλίο ΕΣ-ΕΞ , οι οποίες δαπάνες είναι είτε εξαιρούμενες και απαλλασσόμενες του ΦΠΑ (πχ. ενοίκια ακινήτων, ασφάλιστρα, τόκοι και έξοδα τραπεζών, δαπάνες δικηγόρων -έως 30-06-10)...) είτε δαπάνες επιβαρυνόμενες με ΦΠΑ πλην όμως ο ΦΠΑ αυτών δεν εκπίπτει (έξοδα ΕΙΧ, αγορά ΕΙΧ, έξοδα ξενοδοχείων, έξοδα από ταβέρνες, αγορά επαγγελματικής στέγης (όταν αυτή έχει ΦΜΑ), δαπάνες αγοράς ποτών και τροφίμων .........).

Στον κωδ. 666 δεν είναι υποχρεωτικό να αναγραφούν υπολογιστικές δαπάνες πχ. αποσβέσεις παγίων, τεκμαρτό ενοίκο από ιδιόχρηση επαγγελματικής στέγης...

 

1) Τύπωσα άρθρο 31 του ΚΦΕ, τύπωσα και άρθρο 11 του 3842/10, πήρα μάρκερ και στυλό και το συμπέρασμα είναι ότι ισχύουν συντελεστές 35% και 70% χωρίς τον παλιό περιορισμό του 3% επί του τζίρου για τα έξοδα κίνησης αυτοκινήτου ΙΧ για λογαριασμό της επιχείρησης. Τίποτα άλλο από αυτό. Απορώ γιατί έγινε θέμα λοιπόν με το αν ισχύει για εταιρείες μόνο...

2) Άρα στον 666, μπαίνει το συνολικό ποσό δαπανών των βιβλίων, με τις οποίες δαπάνες, δεν ασχοληθήκαμε στη διάρκεια του έτους υποβάλλοντας τις περιοδικές ΦΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ποια είναι η απάντηση για το 905 αν δεν απασχολείς προσωπικό? 0 ή 1?

 

Και το 902 του πίνακα Θ πρέπει να το συμπληρώσουμε?

 

Κανείς δεν έχει άποψη?

Link to comment
Share on other sites

Εγω έστειλα την εκκαθαριστική χωρίς να συμπληρώσω τον σατανικο κωδικό 666. Δεν το είχα κάνει ποτέ, και διάβασα το φόρουμ αργά. Να πάω να κάνω τροποποιητική?

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ το ίδιο με βλέπω να κάνω και πάλι... Δε βλέπω κανένα λόγο να κάτσω να ασχοληθώ, εφόσον δεν τροποποιεί το αποτέλεσμα καθόλου. Τους βαρέθηκα υπερβολικά με πάσα ειλικρίνια σας λέω!

Link to comment
Share on other sites

Αυτοί που επιθυμούν να κάνουν την διαδικασία του αυτοελέγχου να συμπληρώνουν των κωδ. 666 της εκκαθαριστικής δηλώσεως ΦΠΑ. Οσοι πάλι κατέθεσαν εκκαθαριστική ΦΠΑ με ασυμπλήρωτο των κωδ.666 , ενώ υφίστανται ποσά προς καταχώρηση, να καταθέσουν τροποποιητική ΦΠΑ έως την 12-04. Εξαιρούνται του αυτοελέγχου αυτοί των οποίων οι δηλώσεις υποβάλλονται εκπρόθεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι

 

μπήκα στο taxis για υποβολή εκκαθαριστικής ΦΠΑ 2010 και λέει οτι δεν είναι δυνατή η εύρεση του διακιμιστή

 

προσθάθησε κάποιος άλλος σήμερα και είχε το ίδιο πρόβλημα ή συμβαίνει μόνο σε μένα?

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι μόλις πριν λίγο μπαίνω κανονικά εγώ.

'Εχω κόψει ένα ειδικό στοιχείο αυτοπαράδοσης τον περασμένο Δεκέμβρη για τη ρύθμιση του Η/Χ του σπιτιού μου. 121,50Ε+ΦΠΑ 23% (σε αυτό το ύψος προσδιόρισα τις δαπάνες μου) και πλήρωσα τον ΦΠΑ στην περιοδική του 4ου τριμήνου του 2010, προσθέτωντας το καθαρό αυτό ποσό (τα 121,50) στις εκροές τις περιοδικής εκείνης μαζί με τις υπόλοιπες (κωδ. 307 και 311 περιοδικής δήλωσης) ώστε να προκύψει το προς καταβολή ποσό ΦΠΑ.

Τώρα στην εκκαθαριστική, στον κωδικό 612 αυτής, βάζω πάλι το σύνολο των εκροών του έτους (συμπεριλαμβανομένων αυτών των 121,50 Ε του στοιχείου αυτοπαράδοσης), και στον κωδ. 613 "Μείον αξία παγίων ενδ. αποκτ.Αυτοπαραδ. πράξεων λήπτη παρ.3β αρθ. 31 κτλ." γράφω "121,50", ώστε να μου μειωθεί ο "Κύκλος Εργασιών" και τα "Ακαθάρ. Έσοδα Φορολογίας Εισοδήματος" κατ'αυτό το ποσό όπως και είναι λογικό καθώς το ποσό αυτό δεν αποτελεί εισόδημα. Είναι σωστή αυτή η αντιμετώπιση;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι

 

μπήκα στο taxis για υποβολή εκκαθαριστικής ΦΠΑ 2010 και λέει οτι δεν είναι δυνατή η εύρεση του διακιμιστή

 

προσθάθησε κάποιος άλλος σήμερα και είχε το ίδιο πρόβλημα ή συμβαίνει μόνο σε μένα?

 

 

Συμβαίνει και σε άλλους (έρχεται παράταση προθεσμίας υποβολής )

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.