Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κράτηση βιβλίων/απόδοση ΦΠΑ μέσω λογιστή


Dawnbringer

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι πάνω στο θέμα με τους ΚΑΔ. Όταν

μου έκανε η λογίστριά μου έναρξη στην εφορία μου έβαλε σαν κύρια

δραστηριότητα Υπηρεσίες Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Γενικά και σαν

δευτερεύουσα Υπηρεσίες Μηχανολόγου Μηχανικού Γενικά. Εγώ εργάζομαι

σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών και κόβω Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών με

αιτιολογία του τύπου "Παροχή υποστήριξης σε προγράμματα τηλεφωνικών

υπηρεσιών" και παρεμφερή. Είμαι νόμιμη με αυτά τα ΚΑΔ και την αιτιολογία

ή θα έχω πρόβλημα και πρέπει να πάω στην εφορία να κάνω επέκταση

δραστηριοτήτων?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μπορείς να κάνεις "επέκταση" δραστηριότητας και να δηλώσεις όσους ΚΑΔ σου κάνει κέφι. Ενας θα αποτελεί την "κύρια δραστηριότητα" και όλοι οι άλλοι θα είναι δευτερεύουσες δραστηριότητες.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

στην επεκταση δραστηριοτητας, πρεπει να αλλαξεις σφραγιδα; δηλ να προσθεσεις κ τη νεα δραστηριοτητα; οποτε να θεωρησεις κ νεο ΑΠΥ; ή απλα χρησιμοποιεις το παλιο, όπου εχεις προσθεσει στο χωρο της σφραγίδας κ τη νεα δραστηριοτητα. κ με τα βιβλια εσοδων - εξοδων αλλαζει κατι; δηλ συμπληρωνονται οπως κ πριν; ή πρεπει να διαχωριστουν σε στηλες πχ;

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...
On 14/2/2011 at 3:22 ΠΜ, Dawnbringer said:

Καλημέρα σε όλους,

 

Θα ξεκινήσω και εγώ σιγά σιγά να κάνω έναρξη επαγγέλματος ως Ε.Ε. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε., αφού σοβαρή εργασία ως μισθωτός δυσκολεύομαι να βρω και χρειάζομαι την προϋπηρεσία. Έχω βρει μία ολιγόωρη μα "σταθερή" απασχόληση που τουλάχιστον θα βγάζει τα έξοδά του Ο.Α.Ε.Ε. κτλ, και η έναρξη θα μου επιτρέψει να παίρνω και δουλειές μόνος μου όσο το δυνατόν μπορώ (και βρίσκω).

 

Στο θέμα μας τώρα. Την διαδικασία της έναρξης επαγγέλματος την γνωρίζω αλλά εκεί που κολλάω είναι τα λογιστικά (στα οποία είμαι στουρνάρι). Δεν έχω ιδέα πως να κρατήσω βιβλίο εσόδων εξόδων, τι να περάσω έξοδα κτλ. Η ερώτησή μου είναι απλή; είναι δυνατόν να πληρώσω κάποιο λογιστή/γραφείο να κάνει αυτή την δουλειά για εμένα και να αποδίδει το ΦΠΑ; Αν ναι και γνωρίζει κάποιος, πόσο περίπου είναι η αμοιβή του λογιστή σε αυτή την περίπτωση; Γιατί σε αυτή την περίοδο δεν μιλάμε για έσοδα, μόνο για συντήρηση και απόκτηση προϋπηρεσίας μιλάμε...

 

Και μία λίγο βαριά ερώτηση : Φυσικά θα δηλώσω ως επαγγελματικό χώρο το σπίτι μου. Απ'ότι έχω καταλάβει υπάρχει περίπτωση να γίνει έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν είναι επ.χώρος. Το σπίτι είναι παλιά μικρή μονοκατοικία, οπότε δεν υπάρχει δωμάτιο το οποίο μπορώ να αδειάσω και να αξιοποιήσω, αλλά η είσοδός του είναι σε μία σημαντικά μεγάλη αυλή. Είναι δυνατόν να ισχυριστώ ότι η αυλή είναι ο επαγγελματικός χώρος; Δεδομένου ότι τα εργαλεία μου κτλ βρίσκονται εκεί, δεν νομίζω ότι θα ήταν παράλογο...όχι τουλάχιστον πιο παράλογο από την ίδια την εφορία!

 

ΥΓ. Συμβουλές για αποφυγή παγίδων ή οτιδήποτε άλλο για κάποιον που κάνει έναρξη επαγγέλματος για πρώτη φορά είναι καλοδεχούμενες!

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα!

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός τε και ψάχνοντας για παρόμοιο θέμα έπεσα στο δικό σου. Εν τέλει τι κόστος έχει ενας λογιστής για να σου κρατάει τα βιβλία? Πληρώνετε ανά μήνα λογικά? Επίσης όσον αφορά τους καδ που αναφέρατε παραπάνω τι θα πρέπει να προσέξω? Ίσως είναι λίγο γενικές οι ερωτήσεις μου αλλά είμαι στο ψάξιμο προς το παρών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.