Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενωση βάσης δεδομένων σε μορφή .xl με autocadmap2009


zack

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ροτήσω μήπως ξέρει κάποιος πως γίνεται να ενόσω έναν πίνακα σε xl ή μία βάση σε acces με ένα χάρτη στο autocadmap.

Ας πούμε έχω 100 σπίτια και είναι όλα κλειστά πολύγωνα σε ένα layer και μέσα σε αυτά υπάρχει ένα txt μοναδικό για το καθε ένα. Επίσης έχουμε ένα xl που έχει την πρώτη στύλη με ίδιο όνομα με το layer του txt που είναι στο σχέδιο και άλλες πέντε με διαφορετικά ονόματα, άσχετα με το σχέδιο, και με στοιχεία κείμενα (αυτό αν επιρεάζει πες οτι κάνουμε τις κατηγορίες με αριθμούς).

Εγώ θέλω να ενόσω αυτόν τον πίνακα με το σχέδιο (δλδ τις αλφαριθμητικές πληροφορίες του πίνακα με τα γεωμετρικά στοιχεία του σχεδίου).

Υποθέτω οτι θέλω ένα κοινό πεδίο, όπως λέω παραπάνω. Επίσης πρέπει με κάποιον τρόπο να πάρουν τα πολύγωνα την πληροφορία του txt που έχουν μέσα και μετά να ενοθούν με τον πίνακα.

Γενικότερα είναι η πρώτη φορά που το κάνω στο autocadmap και δεν βγάζω άκρη με το μενού.

Οποια βοήθεια δεκτή!!!

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι βλέπω δεν παίζουν πολλές ιδέες!

Λοιπόν το μεγάλο πρόβλημα είναι οτι δεν έτρεχαι την τοπολογία. Το πρόβλημα το εντόπισα στο οτι υπάρχουν κάποια πολύγωνα που πατούσαν το ένα με το άλλο. Το έλυσα αυτό (αν και με το clean up δεν το κατάφερα πες οτι τα μετακίνησα) και έτρεξα την τοπολογία. Αλλα δεν φαίνεται πουθενά στα atributes του πολυγώνου το κείμενο που έχει μέσα. Αμα βρω αυτή τη λύση μετα με ODBC σύνδεση τα συνδέω με τη βάση.

Οποια βοήθεια δεκτή!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

όπως σε κάθε βάση πρέπει να εχεις ενα κλειδι για τη βάση για να κάνεις τη σύνδεση. Αν εχεις τρεξει για παραδειγμα μια πολυγωνικη τοπολογια το id στο centroid πρεπει να εμφανιζεται και στη βάση σου για να κάνεις τη σύνδεση (generate links...). Απο την άλλη, επειδλη αυτό θα είναι λίγο δύσκολο, μπορείς να βάλεις κάποιο text στα πολύγωνα και να συνδέσεις τη βάση σου με αυτό.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπερα.

Για να ενωσεις την βαση δεδομένων στο Σχεδιο σου στο Cad Map θα πρεπει να πρωτα να την εχεις μετατρεψει απο xls σε mdb απο την access ( ειναι πιο ευκολα διαχειρισιμη απο το Cad Map. ) Αμεσως μετα θα την εισαγεις μεσα (Map - Database - Attach ). Αυτο που σου εχει μεινει ειναι να κανεις συσχετηση τα links που εχεις με το την βαση δεδομενων.

 

Εαν δεν εχεις γραψει τα κείμενα με Dtext (δλδ τα 3445 , 3663 , κτλ δεν ειναι σε Dtext , θα πρεπει να τα ξαναγραψεις και να κανεις εξαγωγη την τοπολογια. ) .

 

 

Εαν θες μπορω να σου στειλω την πτυχιακη μου που ασχοληθηκε με το θεμα αυτο. Απλα στειλε μου ενα μηνυμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.