Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναγνώριση πτυχίου από κολλέγιο


george_RES

Recommended Posts

Πριν λίγες μέρες αναγνωρίστηκε το πτυχίο απο το πρώτο κολλέγιο...

Ρε μπας να πάω να γραφτώ σε κανά κολλέγιο!!:lol:

 

Ορίστε και το link

 

http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=11606:kollegia-i-proti-apofoiti-parelabe-tin-anagnorisi-tou-ptixiou-tis&Itemid=842

Link to comment
Share on other sites

και καθόμαστε ΤΕ και ΠΕ και μαλώνουμε για βλακείες , δεν έχουμε καταλάβει πως με αυτό που έγινε τέρμα ψέμματα..θα πηγαίνεις σε ένα κολλέγιο 3 χρονάκια χαλαρά και μετά Μηχανικάρες όλοι έξω στην αγορά εργασίας...αλλά εκεί καταντήσαμε να μαλώνουμε μεταξύ μας και να μην βλέπουμε τι έρχετε

Link to comment
Share on other sites

Κρισιμη ερωτηση,αν σπουδασεις πχ Πολιτικος Μηχανικος

τωρα με την αναγνωριση περα απο το κρατος θα αναγνωριζει

αυτους τους αποφοιτους και το ΤΕΕ? Και ακομα σημαντικοτερο

θα τους εγγραφει κανονικα με πληρη ΕΔ?

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά ναι, το θέμα είναι αν χρειαστεί να γίνει δικαστήριο όπως και με τον απόφοιτο fachhochschule που τελικά εγγράφηκε παρουσία αστυνομικών.

Link to comment
Share on other sites

Η μονη περιπτωση που βλεπω να γινεται ειναι να βρουνε

κανενα νομικο παραθυρο και να τους στειλουνε σε κανενα

ΔΟΑΤΑΠ να δοσουνε 10-15 μαθηματα το οποια ποτε

δεν θα περασουνε...

Link to comment
Share on other sites

o stayros εχει δικιο τα κολλεγια θα εχουν επαγγελματικα δικαιωματα, οσα τους οριζει το εκαστοτε ΦΕΚ..θα μπορουν να γράφονται στο αναλογο επιμελητηριο..

 

Το πιο σημαντικο που θα κοιταζουν ολοι οι ειναι οι "γνωριμιες" που θα εχει το καθε κολλεγιο με την αγορα εργασιας, και απο προσωπικη εμπειρια τα κολλεγια εχουν παρα πολλες, πιο πολλες απο ολα τα ΑΕΙ κ ΤΕΙ, εκει πιστευω οτι θα πατανε τα κολλεγια.

Link to comment
Share on other sites

Η άποψή μου είναι ότι άν δώσουνε στα "κολλέγια" φουλ δικαιώματα μηχανικού, τότε το όλο εκπαιδευτικό σύστημα θα καταρρεύσει και τα ελληνικά ΑΕΙ - ΤΕΙ θα εξαφανιστούν από προσώπου γης μιας και το όλο σύστημα της Ελλάδας θα είναι τελείως αστείο. Αυτά και άλλα πολλά δεν συμβαίνουν πουθενά στον κόσμο βρε παιδιά..

 

Και μετά θα βγαίνουν οι κύριοι στις τηλεωράσεις και θα νιαουρίζουν γιατί τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν βρίσκονται στις λίστες! Έλα ντε? Γιατί?

 

Άσε που το επάγγελμα του μηχανικού θα χάσει τελείως το όποιο κύρος έχει αφού θα γεμίσει ο τόπος μηχανικούς!! λοολ!

Link to comment
Share on other sites

Ο τόπος με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο έχει γεμίσει ήδη από μηχανικούς. Μόνο το οικονομικό εμποδίζει κάποιον από το να πάει για σπουδές στο εξωτερικό και μετά να πάρει τις απαραίτητες ισοτιμίες/αντιστοιχίες για να πάρει άδεια άσκησης επαγγέλματος από το ΤΕΕ. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι τόσο το αν δίνονται δικαιώματα στα κολέγια, δεδομένου ότι και μέχρι πρότινος υπήρχε ο τρόπος να έχει δικαιώματα ο απόφοιτος κολεγίου, αλλά το γεγονός ότι η πολιτεία ουδέποτε μερίμνησε για την πλήρη εναρμόνιση με την συνθήκη της Μπολόνια και εννοώ σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας της ανώτατης εκπαίδευσης.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.