Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αναγνώριση πτυχίου από κολλέγιο


george_RES

Recommended Posts

Δικαιο εχεις οτι πηρες πτυχιο απο ενα πολυ καλο πανεπιστημιο

αλλα για μενα καλως υπαρχει ο ΔΟΑΤΑΠ γιατι ερχονται χιλιαδες

αποφοιτοι ιδρυματων απο την ανατολικη ευρωπη και πρεπει να

υπαρχει ενας κυμματοθραυστης...Απλα μαζι με το ξερα καιγονται

και τα χλωρα...

Link to comment
Share on other sites

[...]''Τελικά αφού τελειωσες τόσο τρομερή σχολή, γιατί δεν μένεις στό Λονδίνο?''[...]

Εαν εκανες ενα κοπο να δεις που βρισκομαι τωρα θα γινοταν ακομα πιο προφανες το contradiction....

 

Μαζι σου λοιπον στο α ρε Ελλαδαρα...

 

Από ανέκαθεν η αναγνώριση σε κλάδους Ψυχολογίας γινόταν de facto , και στην πόλη μου υπάρχουν νέοι Ψυχολόγοι που σπούδασαν Βουλγαρία και αναγνωρίστηκαν αμέσος και όλο αυτό διότι εντάσσεται πέρι αμιγούς τίτλου αναγνώριση.

 

 

Εδω να σε διορθωσω.Οχι ποτε δεν ειχαμε de facto αναγνωριση σχολων Ψυχολογιας απο το ΔΟΑΤΑΠ.Η αποφαση του ΔΟΑΤΑΠ για τις σχολες Ψυχολογιας ειναι ξεκαθαρη.Μοναχα 5 σχολες Ψυχολογιας παγκοσμιως αναγνωριζονται απο τον ΔΟΑΤΑΠ de facto.Μεσα σε αυτες τις 5 ειναι και η Ψυχολογια του Πανεπιστημιου της Σοφιας,αρα σωστα τα λες για τα φιλαρακια σου απο Βουλγαρια.

 

Αυτο ομως γιατι?Διοτι μοναχα αυτες οι 5 σχολες παγκοσμιως δινουν πτυχιο Ψυχολογιας στην 5ετια.Ολες οι υπολοιπες δινουν σε λιγοτερο χρονο.

 

Απο Βρετανια υπαγομαστε στον νομο του 2005 περι ενδεχομενης χρεωσης μαθηματων....Να ειναι καλα η δικηγορος μου που με επιμορφωσε μια χαρα για τα καφριλικια τους.

 

Σε ποιον να το πεις λοιπον οτι η Ψυχολογια Σοφιας εχει de facto αναγνωριση στην Ελλαδα ενω ο αποφοιτος απο UCL κινδυνευει με χρεωση μεχρι 6 μαθηματων....

 

 

Α ρε Ελλαδα αλλη μια φορα λοιπον....

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπε και ο MScEng το UCL είναι 31o σύμφωνα με το Academic ranking of world universities στην γενική κατάταξη και 51-72 στα social sciences που ανήκει η ψυχολογία. Ούτε κατα διάνοια δεν είναι στα πρώτα 10. Η λίστα που κοιτάς εσύ δεν την παίρνει κανείς στα σοβαρά γιατί την έχουν φτιάξει οι Άγγλοι μόνο και μόνο για προμοτάρουν την μεγάλη βιομηχανία εκπαίδευσης που έχουν δημιουργήσει για κάτι ματαιόδοξους ιντερνασιοναλ φοιτητές σαν και εσένα.

Όπως και να έχει, καλό πανεπιστήμιο το UCL αλλά δεν είναι ούτε οξφόρδη ούτε ivy league.

Τέλος αν δεν σ'αρέσει το ΔΟΑΤΑΠ της Ελλάδας να κάτσεις εκεί που είσαι και μην μας τα πρήζεις. Ούτως η άλλως ή εκεί μήνεις ή εδώ έρθεις με τα λεφτά του μπαμπά θα ζεις πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Φιλαρακι να σου πω,αραξε μια ομως.Δεν με ηξερες απο χθες κ κοψε το κομπλεξικο υφακι σου.Αυτα τοσο για τις λιστες οσο κ για τα λεφτα του μπαμπα πες τα μια στο συναφι σου για να νιωθεις ωραια με την μετριοτητα των δικων σου προσοντων βασικων σπουδων που θα μου εξισωσεις το UCL με την κολοπετινιτσα Αχαιας που τελειωσες.

 

Οσο για το τμημα μου ειναι πρωτο στην χωρα,τρωγοντας κ Οξφορδη στην Ψυχολογια.

 

Στα 29 μου κ χωρις να εχω αναγκη τον μπαμπα βγαζω 41Κ per annum στην εταιρεια μου.

 

Το ΔΟΑΤΑΠ οπως ειπαμε ειναι ενας γραφειοκρατικος κικεωνας που απλα το μονο που καταφερνει ειναι να δινει μια αισθηση ασφαλειας σε συμπλεγματικους ανασφαλεις του συναφιου σου!Κ στην τελικη οτι μου καπνισει θα κανω.Θελω να ερθω Ελλαδα?Θα ερθω κ η Ελλαδα απλα το μονο που εχει να κανει ειναι το βουλωνει μπροστα στο χαλι της.Σιγα που θα ζητησω κιολας αδεια απο τον καθε πικραμενο για το τι θα κανω.

 

 

K επειδη εκει στην κολοπετινιτσα Αχαιας που τελειωσες ξεχασαν να σας κανουν βασικα μαθηματικα (ακομα κ στα μαστερ μου στην Ψυχολογια κανουμε προχωρημενη στατιστικη) το UCL δινεται 21ο και οχι 31ο στην λιστα που αναφερεις.

 

http://www.arwu.org/ARWU2010.jsp

Link to comment
Share on other sites

dimitris18 και στη 200 θέση να ήταν το UCL πάλι είναι έτη φωτός από τα ελληνικά πανεπιστήμια..........................ο ΔΟΑΤΑΠ είναι απλώς χάσιμο χρόνου τις περισσότερες περιπτώσεις

Link to comment
Share on other sites

Σε ποιον να το πεις λοιπον οτι η Ψυχολογια Σοφιας εχει de facto αναγνωριση στην Ελλαδα ενω ο αποφοιτος απο UCL κινδυνευει με χρεωση μεχρι 6 μαθηματων....

 

Γιατί σου κάνει τόσο εντύπωση?

Πέραν από τις λίστες κατάταξης και την θέση που έχει η κάθε σχολή παγκοσμίως οι οποίες λίστες από πολλούς αμφισβητούνται υπάρχουν και τα ουσιώδη κριτήρια γνώσεως που έχουν να κάνουν με τα χρόνια σπουδών και το σύνολο μαθημάτων που έχει η μια σχολή έναντι της άλλης .

Το να λέμε π.χ ότι το πανεπιστήμιο μου είναι το πρώτο παγκοσμίως με 3 έτη σπουδές και 10 με 20 μαθήματα αυτό εμένα δεν με καλύπτει .

Διότι το φάσμα γνώσεων που σου δίνει είναι πολύ ποιο μικρό από το αντίστοιχο 5 ετών πτυχίο των 60 και 70 μαθημάτων.

Άρα λοιπόν η γνώση σου περιορίζεται σε αυτό και μόνο το φάσμα .

 

Άρα λοιπόν μην βλέπουμε λίστες οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην δίκαιη κατάταξη των πανεπιστημίων διότι συγκρίνουμε ανόμοια συστήματα .

 

 

Δικαιο εχεις οτι πηρες πτυχιο απο ενα πολυ καλο πανεπιστημιο αλλα για μενα καλως υπαρχει ο ΔΟΑΤΑΠ γιατι ερχονται χιλιαδες

αποφοιτοι ιδρυματων απο την ανατολικη ευρωπη και πρεπει να

υπαρχει ενας κυμματοθραυστης...Απλα μαζι με το ξερα καιγονται

και τα χλωρα...

 

Δεν παίζει κανένα ρόλο από ποιο πανεπιστήμιο βγαίνεις αλλά εάν γνωρίζεις την δουλεία στην πράξη .Η πράξη θα αποδείξει εάν κάποιος ξέρει την δουλεία και όχι το ΔΟΑΤΑΠ .

Πέραν από αυτό το ΔΟΑΤΑΠ θα περιορίσει αυτούς που πήραν έτσι το πτυχίο τους διότι δεν θα μπορέσουν να περάσουν ποτέ τα μαθήματα που τους θέτει .

 

Ο προβληματισμός μου όμως είναι πως θα έπρεπε να υπάρχει και ένας δεύτερος ΔΟΑΤΑΠ στην χώρα μας ώστε να ελέγχει τα Ελληνικά Πτυχία τα οποία μεταξύ αυτών εκείνα τα οποία παίρνονται μέσα από κομματικοποιήσεις φοιτητών που έχουν την ευχέρια και το πάρε δώσε με τους κομματικοποιημένους καθηγητές .Αυτά λοιπόν τα πτυχία πρέπει να ρίχνονται στον ίδιο κυμματοθραύστη με αυτά που ανάφερες .

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα κλειδώνεται για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και επειδή είχε βγεί εκτός θέματος η συζήτηση, θα ανοίξει πάλι κάποια άλλη στιγμή.

Ευχαριστώ petsagouris

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.