Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εμφάνιση του προέδρου ΤΕΕ σε ιδιωτικό κανάλι


Recommended Posts

cna, what's the point δηλαδη? Επειδη ο Σπρίτζης ανέφερε τον μηχανικό Τ.Ε. τι έγινε? Το θέμα είναι ότι δημόσιος υπάλληλος λειτουργούσε παρανόμως... Απλά τα πράγματα...

 

Και δε σε είπα κομπλεξικό, απλά ότι σας αρέσει να βλέπετε παντού εχθρούς, γιατί πάντα κάποιος άλλος φταίει...

 

(αλλά φαντάζομαι πάλι φταίει το κακό ΤΕΕ, ότι και να πουμε, πάντα αυτό το κακό ΤΕΕ)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ηλεκτρολόγος Υπο-Μηχανικός ΔΠΘ ???

πολυτεχνικη ειμαστε πως γινεται αυτο?

 

ε ρε το ΔΠΘ μεγαλεια....προεδρους τεε...προεδρους εγνατια....προεδρους παντου....

 

να μου φιταξουν και για μενα ενα προεδριλικι ναχω νασχολουμαι

Link to comment
Share on other sites

Ηλεκτρολόγος Υπο-Μηχανικός ΔΠΘ ???

 

Αυτοαποκαλέστηκα έτσι γιατί έτσι νοιώθω μπροστά στο μεγαλείο άλλων σχολων...Μπορώ εγώ να αποκαλούμαι μηχανικός όταν κάποιοι είναι απόφοιτοι άλλων πολύ καλύτερων σχολων? Ντροπή μου που είμαι και στο ΤΕΕ...

 

Είδες το ΔΠΘ, όπου Πρόεδρος από πίσω το ΔΠΘ... Να σκεφτώ που θέλω να γίνω Πρόεδρος για να το κυνηγήσω...

Link to comment
Share on other sites

@spgirl: στην προκειμένη περίπτωση ούτε που με νοιάζει πόσο μπλεγμένος είναι ο μηχανικός Τ.Ε. που υπέγραψε τις μελέτες θέρμανσης. Θα χαρώ μάλιστα αν τιμωρηθεί δεδομένου ότι έκανε πλάτες σε δημόσιο υπάλληλο. Το πρόβλημά μου είναι ότι η καταγγελία δεν ξεκίνησε από το γεγονός ότι υπογράφει μελέτη-επίβλεψη δημόσιος υπάλληλος αλλά από την υπογραφή του μηχανικού Τ.Ε. και λόγω της επιβολής προστίμου στο ΤΕΕ. Όσο λοιπόν "εκδικητικό" θέλεις να με εμφανίσεις άλλο τόσο, ίσως και περισσότερο, "εκδικητική" ήταν η καταγγελία. Ναι, να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά αλλά θα πρέπει και οι προθέσεις μας να είναι αγνές και καθαρές. Άλλο να κυνηγάς τη νομιμότητα επειδή αυτό είναι το σωστό και άλλο είναι να κυνηγάς τη νομιμότητα για ίδιον όφελος και μόνο.

 

Κι επιτέλους σταμάτα πια αυτήν την ειρωνεία με τις καλύτερες/χειρότερες σχολές. Στην τελική πάντα θα υπάρχει κάποιος καλύτερος/χειρότερός μας και αυτό δεν έχει να κάνει με τη σχολή. Ειλικρινά δηλαδή γιατί το τελευταίο διάστημα που βλέπω τις δημοσιεύσεις του AlexisPap στα τεχνικά θέματα μου έρχεται να σκίσω το πτυχίο μου και να κάψω την σφραγίδα μου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

tpanag, θες ο Σπρίτζης να γίνει ο νέος Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ? Εγώ ντρέπομαι όταν βλέπω τους γιατρούς συνδικαλιστές που φωνάζουν λες και είναι πιο αμόρφωτοι και από τους απόφοιτους δημοτικού...

 

Ειλικρινά δε με ενδιαφέρει τι θα γίνει ο Σπίρτζης! (Τον Φωτόπουλο που λες δεν τον ξέρω). Ας γίνει και Κολλάς και Σταμούλος και οτιδήποτε αν χρειαστεί. Ένα πράγμα με ενδιαφέρει: να είναι αποτελεσματικός ό,τι και αν απαιτηθεί για αυτό! Κουράστηκα να πουλάω "επίπεδο", "μόρφωση" και "πνευματική καλλιέργεια". Ούτως ή άλλως οι χαχόλοι την ίδια κακή γνώμη θα συνεχίσουν να έχουν. Το μόνο που με νοιάζει είναι να ζω αξιοπρεπώς από το επάγγελμα που (δυστυχώς τελικά) επέλεξα. Αν και εφόσον το επιτύχω αυτό, είναι δική μου δουλειά (στο μερίδιο που μου αναλογεί) το να φτιάξω την "εικόνα" μου προς τα έξω.

Link to comment
Share on other sites

Όσο λοιπόν "εκδικητικό" θέλεις να με εμφανίσεις άλλο τόσο, ίσως και περισσότερο, "εκδικητική" ήταν η καταγγελία.

 

Εγώ δε το είδα έτσι, και δε μιλώ εκ του ασφαλούς σαν μέλος του ΤΕΕ... Είδα ένα Πρόεδρο στην προσπαθειά του να υπερασπίσει τα μέλη του ΤΕΕ πάνω στο θέμα του προστίμου και στην επερχόμενη κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών και δεχόμενος έντονες επίθεσεις από την ΕΕΤΕΜ, πάει στην επιτροπή της Βουλής να της πει ότι:"Κύριοι, δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί στο θέμα των αμοιβών, και εμείς σαν ΤΕΕ που προσπαθούμε να βρούμε τα λάθη και τις παρανομίες, είδαμε ότι ένας τεχνολόγος (έτσι ακριβώς το ανέφερε) υπέγραφε παρανόμως μελέτες που δεν δικαιούταν γιατί απο πίσω ήταν επίορκος Δ.Υ. πολεοδομίας."

Τους εξηγεί δλδ ότι με την επερχόμενη αλλαγή δε θα μπορεί να υπάρχει ούτε αυτός ο ελάχιστος έλεγχος που κάνει το ΤΕΕ...

 

Αν πρόσεξες λέει ξεκάθαρα την έλειψη προθυμίας του κράτους για έλεγχο των διαδικασιών... Σε αυτό φαντάζομαι ότι συμφωνείς...

 

Ναι, να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά αλλά θα πρέπει και οι προθέσεις μας να είναι αγνές και καθαρές. Άλλο να κυνηγάς τη νομιμότητα επειδή αυτό είναι το σωστό και άλλο είναι να κυνηγάς τη νομιμότητα για ίδιον όφελος και μόνο.

 

Της ΕΕΤΕΜ ήταν αγνές οι προθέσεις? Γιατί εγώ από τις επιστολές της είδα μια κακιασμένη ΕΕΤΕΜ να τα βάζει με το ΤΕΕ, δεν είδα μια ΕΕΤΕΜ να θέλει απλά να υπερασπίσει τα μέλη της...

Αντιθέτως, το ΤΕΕ, ώστε και με αυτόν τον τρόπο, προσπαθεί να υπερασπίσει τα μέλη του...

Link to comment
Share on other sites

Πάλι συγκεκριμένα άτομα έβγαλαν την κουβέντα εκτός θέματος. :(

Παρακαλώ παραμείνετε στο θέμα ή πιάστε κανένα chatroom να ξεθυμάνετε.

Ευχαριστώ, petsagouris

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι δεν μπορώ να είμαι απόλυτα σίγουρος για το αν καλώς ή κακώς υπέγραψε ο μηχανικός Τ.Ε.. Στην τελική κανένας δεν μου εξασφαλίζει ότι αν υπέγραφαν παντού διπλωματούχοι θα γίνονταν η καταγγελία. Όπως επίσης κανένας δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αν καλώς ή κακώς υπέγραψε ο Τ.Ε. τις μελέτες αυτές (αυτό θα φανεί στα δικαστήρια). Προφανώς οι έλεγχοι είναι ελλιπείς και αυτό ισχύει σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας διοίκησης όμως, δυστυχώς, ακόμα και οι έλεγχοι του ΤΕΕ είναι "μονόχνωτοι" και αρκετές φορές κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας (πχ εξαγγελίες παντού ότι το ΠΔ318 καταργήθηκε στο σύνολό του ενώ σαφώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει). Στην τελική και ο διευθυντής μέλος του ΤΕΕ ήταν όπως μέλη του ΤΕΕ είναι και αυτοί που απαρτίζουν την ΕΠΑΕ. Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί κανείς από την ΕΠΑΕ τόσο καιρό δεν αντέδρασε με την υπογραφή των μελετών από τον διευθυντή Πολεοδομίας; Στην ΕΠΑΕ μάλιστα ένα μέλος είναι ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός.

 

Όσο για το αν η ΕΕΤΕΜ υπερασπίζεται τα μέλη της μπορείς κάπως να μου δικαιολογήσεις την απαίτηση ελέγχου των αμοιβών των πτυχιούχων μηχανικών από το ΤΕΕ την ίδια στιγμή που υφίσταται η ΕΕΤΕΜ; Επιπλέον λόγω ακριβώς αυτού που ανέφερα παραπάνω περί της στάσης του ΤΕΕ αρκετές φορές βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Άσε δε για το παράλογο του ναι μεν να ελέγχονται οι αμοιβές μας από το ΤΕΕ και αυτό να εισπράττει το 2,048% της αμοιβής μας αλλά ταυτόχρονα να θεωρεί ότι δεν είμαστε μηχανικοί αλλά "τεχνικές εταιρίες".

 

Αυτά και τέλος από εμένα...

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά διαβάζοντας το διάλογο του κ. Σπιρτζη με τον Υπουργό οικονομικών δεν ξέρω ειλικρινά τι να κάνω; να γελάω για μια εβδομάδα ή να κλαίω για μια εβδομάδα;

 

Τι να πω ο θεός να βοηθήσει το δοκιμαζόμενο Έθνος μας!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Στο θέμα της εμφάνισης του προέδρου ΤΕΕ στα κανάλια, θα προσθέσω και αυτό που θυμάμαι για την περίοδο των τελευταίων μηνών του 2009, όταν υποστήριζε στα κανάλια αφενός πόσο κακός είναι ο νόμος για την τακτοποίηση Η/Χ αφετέρου ότι η Μπιρμπίλω ΘΑ φέρει νόμο για τη ρύθμιση με ΜΣΔ !!!

 

Είχαμε σχολιάσει το θέμα αυτό στο forum και ανέφερα τότε τους λόγους για τους οποίους ήταν ανεφάρμοστη αυτή η πρόταση. Εκείνος, όμως, περιφερόταν στα κανάλια ως αντιπρόεδρος και υποστήριζε την προσωπική του γνώμη και όχι θέση του ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.