Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εμφάνιση του προέδρου ΤΕΕ σε ιδιωτικό κανάλι


Recommended Posts

Ενταξει ο αλαβανος δεν μπορουσε να μιλησει ουτε με κρεοπωλη χωρις να υποβαθμιζω σε καμια περιπτωση το επαγγελμα ''του ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω''

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όργιο διαφθοράς στις πολεοδομίες

 

Ένα «ανύπαρκτο και διεφθαρμένο μηχανισμό ελέγχου» που επιτρέπει ακόμα και σε διευθυντές πολεοδομιών να αυθαιρετούν κατήγγειλε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) κ. Χρήστος Σπίρτζης στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ενώπιον και του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος έκπληκτος και εξοργισμένος άκουγε το μέγεθος της διαφθοράς σε ένα νευραλγικό κομμάτι του δημόσιου τομέα.

 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει ήδη πάρει τον ογκώδη φάκελο που του παρέδωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ και σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσει εντολή στο ΣΔΟΕ ώστε οι άνδρες του να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε συγκεκριμένα πολεοδομικά γραφεία.

 

Παράλληλα, το ΤΕΕ έχει συστήσει επιτροπή ελέγχου που διενεργεί έρευνα σε όλα τα πολεοδομικά γραφεία της χώρας και όπως αναφέρει ο κ. Σπρίτζης στο protothema gr.«σε ένα μήνα υπολογίσουμε να έχουμε έτοιμο το πόρισμα που θα περιέχει πολλά περισσότερα στοιχεία από όσα παρέδωσα στον υπουργό».

 

Κατάσταση εκτός ελέγχου

 

Αναλυτικά κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων ο κ. Σπίρτζης ανέφερε «από τις καταγγελίες που είχαμε έχει ξεφύγει τόσο η κατάσταση που πλέον οι διευθυντές πολεοδομικών γραφείων υποβάλλουν μελέτες και επιβλέψεις ως μελετητές. Δεν κάνουν καν αυτό που γινόταν κάποτε να παίρνουν τη σφραγίδα του διπλανού τους» ενώ συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις ανέφερε «Διευθυντής στέλεχος Πολεοδομικού γραφείου έχει καταθέσει άδειες και τις έχει σφραγίσει και έχει πάρει και την αμοιβή ως μελετητής και ως επιβλέπων»!

 

Τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Σπίρτζης στην Βουλή αφορούν δύο υπαλλήλους πολεοδομιών, τον Ε.Ζ και την Α.Π. Ο πρώτος που ανήκει στην πολεοδομία Δήμου Νίκαιας σύμφωνα με την έρευνα του ΤΕΕ πραγματοποίησε δεκάδες αρχιτεκτονικές μελέτες ως ιδιώτης και παράλληλα τις επέβλεπε ως υπάλληλος της πολεοδομίας!

 

Με μια πρώτη ανάγνωση βγαίνει το συμπέρασμα πως πρόκειται για καραμπινάτο σκάνδαλο καθώς υπάρχει ασυμβίβαστο. Ένας υπάλληλος της πολεοδομίας δεν μπορεί να εργάζεται και ως ιδιώτης με αντικείμενο που σχετίζεται άμεσα με την πολεοδομία.

 

ΤΕΕ: Βιομηχανία εντός του ΥΠΕΧΩΔΕ

 

Όμως, όπως αποκαλύπτουν στελέχη του ΤΕΕ, υπάρχουν ενδείξεις που ενδεχομένως να δώσουν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, άνθρωποι του ΤΕΕ θεωρούν πως εντός του ΥΠΕΧΩΔΕ έχει στηθεί μια «βιομηχανία» η οποία μοιράζει άδειες – κάτι σαν συμφωνητικά – σε πολιτικούς μηχανικούς και αρχιτέκτονες που εργάζονται σε πολεοδομικά γραφεία που τους επιτρέπει να σπάνε το ασυμβίβαστο!

 

Πάντως, για τον Ε.Ζ. που κατήγγειλε το ΤΕΕ έχουν καταγραφεί 134 πράξεις κατά τις οποίες εμφανίζεται και ελεγκτής και ελεγχόμενος – επιβλέποντας ως δημόσιος υπάλληλος μελέτες που συνέτασσε ως ιδιώτης – οι οποίες σύμφωνα με υπολογισμούς στελεχών του ΤΕΕ του απέφεραν 500.000 ευρώ τουλάχιστον! Οι υποβολές του Ε.Ζ αφορούν την παραλιακή ζώνη της Αττικής, όπως το Πέραμα, τον Αλιμο και την Σαρωνίδα αλλά και άλλες περιοχές όπως Καπανδρίτι, Πετρούπολη, Κορυδαλλό κ.α.

 

Από τις υποθέσεις που χειριζόταν ο συγκεκριμένος υπάλληλος οι 16 αφορούσαν σε ανέγερση πολυώροφων οικοδομών, 88 υποθέσεις ημιυπαίθριων χώρων και άλλες σε νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, κατεδαφίσεις ακινήτων και επεκτάσεις κατοικιών. Σαφώς, μικρότερο είναι το χρηματικό «συμπλήρωμα» της Α.Π. η οποία – σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΤΕΕ – κατάφερε να αποκτήσει περί τα 160.000 ευρώ με διάφορες εργασίες ως ιδιώτης.

 

Οσμή σκανδάλου και φοροδιαφυγή

 

Τα παραπάνω στοιχεία πέραν της έντονης οσμής σκανδάλου αλλά και της φοροδιαφυγής που οδήγησαν τον κ. Παπακωνσταντίνου να διεξαχθεί έρευνα από τους άνδρες του ΣΔΟΕ δημιούργησε και ορισμένα ερωτηματικά ως προς την ποιότητα των υπαρχόντων μηχανισμών ελέγχου.

 

Αναλυτικά, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής ο κ. Παπακωνσταντίνου ρώτησε τον πρόεδρο του ΤΕΕ «Γιατί χρειάζεται να έλθει στη συζήτηση στην Βουλή, στην ακρόαση των φορέων, (σ.σ. πραγματοποιούταν η ακρόαση των φορέων για ζητήματα σχετικά με το νομοσχέδιο που θα επιτρέψει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων), προκειμένου να κοινοποιήσει και να δημοσιοποιήσει και να στείλει στα αρμόδια υπουργεί παρόμοιες καταγγελίες; Εφόσον υπάρχουν αυτές οι καταγγελίες θα έπρεπε να έχουν δοθεί στα αρμόδια υπουργεία αρκετό χρονικό διάστημα πριν».

 

Πάντως ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως είναι λογικό να μην γνωρίζει το υπουργείο Οικονομικών τι συμβαίνει στις πολεοδομίες, καθώς δεν είναι στην αρμοδιότητά του αλλά συμπλήρωσε πως «κάποιοι δεν θέλουν το ΤΕΕ να έχει μηχανισμούς ελέγχου» αφήνοντας αιχμές για το ΥΠΕΧΩΔΕ.

 

Μάλιστα ο πρόεδρος κατέθεσε και μια λίστα με 1515 παραβάσεις αντισεισμικών μελετών που ως σήμερα δεν έχουν συγκινήσει την διοίκηση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

 

 

[ακολουθούν αντίγραφα πρακτικών της ομιλίας και στοιχείων της καταγγελίας, που αξίζει να δείτε στο Link]

 

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=106158

Link to comment
Share on other sites

καλα οταν το τεε κανει ελεγχο σε εταιριες μπετου....

οταν κανει να μην πληρωνουμε τοσο τσμεδε οταν δεν εχουμε δουλεια ρε γμτ

οταν μας δωσει ολους να ειμαστε ενεργειακοι επιθεωρητες.....ναι μπορω να υπογραψω για το φραγμα της κινας αν γινοταν στην ελλαδα αλλα ΟΧΙ για ενεργειακος επιθεωρητης....

οταν αναγκασει να γινει μητρωο κατασκευαστων

οταν επισης καταφερει να κοπει και 30% η απυ και να γινουν μισθωτοι οι συναδελφοι...

οταν επισης καταφερει να κανει σοβαρες εξετασεις αδιαβλητες (εδω κοπηκε 2 φορες σερι καποια και τελικα επειδη η μαμα ηταν σε πολεοδομια την περασανε και μετα καταφερε η μαμα να την διορισει και στην πολεοδομια)

καλα για τις πολεοδομιες οτι και αν πω θαναι λιγο

 

τοτε να μιλησει......μεχρι τοτε ας συνεχισουν να παχαινουν οι εκπροσωποι μας εκει με τις διαιτησιες....με το περνουν την πελατεια.....με το να διοριζουν εκει τους συγγενεις τους (ειδατε καμια αγγελια του τεε? )....να τρωνε γενικα τα λεφτα του τεε με συμποσια και ομιλιες...

 

πιο αχρηστα λεφτα απο του τεε δεν υπαρχουν....τα κλαιω καθε χρονο εστω και τα 50 αυτα ευρωπουλα....

 

 

εντιτ την παρασκευη ζητησε το σκαι να δωσω συνεντευξη....ειχα νουμερο πρωτης 10αδας δλδ ξενυχτι 10ωρο ...δεν εδωσα ...εδωσε ενας εκπροσωπος μας του τεε....ακομα αναρωτιεμαι με αυτα που ειπε αν κανω την ιδια δουλεια με αυτον!!

Link to comment
Share on other sites

Για να είμαι ειλικρινής, δεν περιμένα να έχουμε φτάσει στο σημείο, και τυπικά πλέον μελετητής και ελεγκτής να είναι το ίδιο φυσικό πρόσωπο..

 

Όσο για τις αιτιάσεις του Akius, δεν μπορώ παρά να τις προσυπογράψω, με μια μικρή επιφύλαξη όμως, γνωστή και μη εξαιρετέα : το ΤΕΕ έχει στους κόλπους του εργοδότες και εργαζόμενους, σκληρά εργαζόμενους και μη, ελευθ. επαγγ. και δημ. υπ. - βρίσκεται δηλ μέσα σε ένα σχιζοφρενικό κυκλώνα, που δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορεί να απεμπλακεί.

Link to comment
Share on other sites

το θεμα ειναι καθαρα τεμπελιας να παμε να ψηφισουμε....

 

κατω απο 10 ετια πολλοι λιγοι πανε

 

ενω ας πουμε δ.υ μηχανικοι πανε πολλοι περισσοτεροι...

 

επομενως πως να υπερισχυσουν οι αιτιασεις των ελευθερων επαγγελματιων του χωρου οταν οι εκλεγμενοι τους ειναι λιγοτεροι και ας εχουν μεγαλυτερο εκλογικο σωμα?

 

καληνυχτω.....δεν προκειται ναλλαξει τπτ...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
''για ολα τα στραβα φταιει το φορουμ''

 

απο δαιμονοποιησεις καλα παμε.....αντι να πουμε οτι το επαγγελμα απο το 2000 και μετα εχει ξεφτιλιστει απο πολλους παραγοντες καθομαστε να λεμε τα ιδια και τα ιδια....

Θα σε παρακαλέσω αλλη φορά να μην βαζεις στο στομα μου κατι το οποιο δεν εχω πει.

 

Δεν δαιμονοποιουμε το φορουμ αλλά τονιζουμε κατι το οποιο δεν ειναι σωστο.

 

Όπως δεν ειναι σωστο το να διαγραφονται ολοκληρα ποστ κρατωντας μονο αυτα που μας συμφέρουν, ωστε να δημιουργουνται οι κατάλληλες εντυπώσεις.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Απίθανος ο κ. Σπίρτζης. Ούτε λίγο ούτε πολύ για όλα ευθύνονται οι τεχνολόγοι ΚΑΤΕΕ (σύμφωνα με την ομιλία του στη βουλή).

Κοιτάξτε συνάδελφοι. Ενα επιμελητήριο το οποίο δεν έχει δώσει πιστικές απαντήσεις στην Ελληνική κοινωνία, για σημαντικές παρατυπίες - κακοτεχνίες - παραλήψεις- ανοχές - συνενοχές και οτι άλλο θέλετε των μελών του και του ίδιου ως τεχνικού σύμβουλου του κράτους (όπως θέλει να αυτοαποκαλείται), δεν έχει πλέον καμία σοβαρότητα και δε εμπνέει κανένα σεβασμό και αποδοχή. Υποθέσει όπως - Ρικομέξ - φονικές κατολισθήσεις Τεμπών - κατάρρευση γέφυρας υπό κατασκευή στην Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου - σοβαρές κακοτεχνίες οδικού δικτύου - καταβολή διοδίων προκαταβολικά - διεξαγωγή κατ' επίφαση εξετάσεων των μελών του (εδώ γελάνε και τα παιδιά του δημοτικού) και πλείστες άλλες, αποδεικνύουν οτι το ΤΕΕ απλώς παρακολουθεί τα τεκταινόμενα. Είναι θέμα χρόνου να ξεπερασθεί από τα πράγματα και την εξέλιξη, την οποία αρνείται πεισματικά να ακολουθήσει.

 

Παρακαλώ αναγράψτε την ιδιότητά σας στο προφίλ σας

ilias

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο ρόλος των επιμελητηρίων (του ΤΕΕ εν προκειμένω), δεν είναι να συνδιαλέγονται με την κοινωνία πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Nαι μπορει να συνδιαλεγεται μονο του το καθε επιμελητηριο και να αποφασιζει.

Γιαννης κερναει -Γιαννης πινει...Εχει παρει το χρισμα ελεω θεου..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.