Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εμφάνιση του προέδρου ΤΕΕ σε ιδιωτικό κανάλι


Recommended Posts

Μα δεν είναι πλέον επιμελητήριο συνάδελφε.

Ενα κακώς νοούμενο συνδικαλιστικό όργανο παλαιού τύπου (σοβιετικού τύπου της δεκαετίας '70) πλέον το ΤΕΕ. Είτε σας αρέσει είτε όχι !!!!!!

Και σαν τέτοιο έχει ξεπερασθεί από τη κοινωνία.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από που προκύπτουν οι ισχυρισμοί σου ρε φίλε; Από ποια "κοινωνία" επιμένεις ότι έχει "ξεπεραστεί"; Τεχνικός σύμβουλος του κράτους ήταν και παραμένει βάση του νόμου. Γενικός "δερβέναγας" πρόκειται να γίνει ελέγχοντας όποιον είναι (ή δηλώνει) Μηχανικός και ελέγχοντας τις αμοιβές του, εξουσιοδοτημένο σχεδόν εν λευκώ κατά πως φαίνεται (βάση του νέου νόμου Ν. 3919/2011 για την "απελευθέρωση" των επαγγελμάτων) να αποφασίζει ποιά θα είναι η "αδικαιολόγητα χαμηλή αμοιβή" από τον Ιούλιο και μετά.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο το ίδιο δεν κάνει χορηγόντας άδειες στους λογιστές (χωρίς τις οποίες πλέον δε μπορούν πρακτικά να ασκήσουν το επάγγελμά τους);

Τα επιμελητήρια έχουν χαρακτήρα "νταβατζή" και μεσάζοντα ταυτόχρονα μεταξύ των επαγγελματικών κλάδων και του κράτος. Δεν έχουν καμία εμπλοκή με την υπόλοιπη "κοινωνία". Εξάλλου η "κοινωνία" από επιμέρους συντεχνίες απαρτίζεται για να τελειώνουμε και με αυτό το παραμύθι περί "συντεχνιών".

Link to comment
Share on other sites

τωρα που το ΤΕΕ θα μας αρχισει λοιπον στο μαμησι με τις αμοιβες, ενω απο την αλλη δεν κανει ΤΙΠΟΤΑ για να λυσει τα σοβαρα προβληματα του επαγγελματος, θελω να σας δω - γιατι οταν εγω ανεφερα για πλακα οτι στην αγγλια δεν χρειαζεται να υπογραψει μηχανικος τις κατοψεις που κατατιθενται στην πολεοδομια (αρα δεν χρειαζεται και αμοιβη σε κανεναν) ολοι αρχισατε να μου λετε αυτα τα παλαιοκομμουνιστικα περι συντεχνιας μας, και επιμελητηριου που μας προστατευει και τι πραγματα ειναι αυτα, και ευννοουνται οι μεγαλες εταιρειες κλπ κλπ. Ενω πουθενα δεν ισχυουν αυτα που λετε - απεναντιας αυτα που ισχυουν στην ελλαδα, ή θα ισχυουν απο αυριο - αυτα δεν γινονται πουθενα αλλου!

 

εγω το ΤΕΕ δεν το βλεπω σαν προστατη μου, αλλα σαν νταβατζη μου - με πληρη επιγνωση της λεξης - απορω με τους υπολοιπους - αλλα εδω θα ειμαστε και θα τα συζηταμε τα γεγονοτα και την πορεια του κλαδου.

Link to comment
Share on other sites

............. Ενω πουθενα δεν ισχυουν αυτα που λετε - απεναντιας αυτα που ισχυουν στην ελλαδα, ή θα ισχυουν απο αυριο - αυτα δεν γινονται πουθενα αλλου!

 

εγω το ΤΕΕ δεν το βλεπω σαν προστατη μου, αλλα σαν νταβατζη μου - με πληρη επιγνωση της λεξης - απορω με τους υπολοιπους - αλλα εδω θα ειμαστε και θα τα συζηταμε τα γεγονοτα και την πορεια του κλαδου.

 

Συμφωνώ και επαυξάνω.

Είναι κι αυτό μέρος της στρεβλής ελληνικής εικονικής πραγματικότητας που ζούμε σε πολλές καταστάσεις, αλλά ιδίως στο θέμα του πατροναρίσματος των αμοιβών των μηχανικών από το ΤΕΕ και του απίστευτα ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΡΌΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ και της ταλαιπωρίας που υφιστάμεθα με τις υποτιμητικές θα έλεγα διαδικασίες στην όλη ιστορία της ''οικοδομικής άδειας''.

Βλέπετε τι γίνεται με το ΤΕΕ και με την ΕΦΑΡΜΟΓΗ του ΚΕΝΑΚ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ και όσοι έχετε εμπειρίες από άλλες χώρες, επειδή εκεί ισχύει ο κανονισμός εδώ και κάτι χρόνια, κάνετε τις συγκρίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου κανετε παραθεση και το τμημα του νομου που λεει οτι θα καταργηθουν οι ελαχιστες αμοιβες????

 

(Εγω ειμαι υπερ...το εχω ξαναπει...αλλα ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ καταργησης...)

Link to comment
Share on other sites

τωρα που θα καταργηθεί ο θεσμός

και θα κάνουμε μόνο νομιμοποιήσεις θα λυθεί το πρόβλημα!

ό,τι πάρεις 232 !!!!

 

Λαμπρή ευκαιρία εκμάνθυσης κολύμβησης άνευ μπρατσακίων (σωσιβίων)!

'Οτι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο με τις αμοιβές μηχανικών θα γίνει κι εδώ, κι εκεί μάνα τους γέννησε τους μηχανικούς, δεν φυτρώσανε.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, απ' ότι άκουσα σύντομα θα προκυρηχθεί πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός βιομηχανίας τζατζικίου & ταραμά!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.