Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Έντονος τριγμός σε ξύλινο πάτωμα


nikos_a

Recommended Posts

Καλημέρα

 

Στο διαμέρισμα μου όλα τα πατώματα είναι ξύλινα με μόνη εξαίρεση το μπάνιο και την κουζίνα. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος αλλά στο ένα υπνοδωμάτιο, υπάρχει ένας πολύ έντονος τριγμός. Ο τριγμός δεν είναι επιφανειακός αλλά τον καταλαβαίνω σε βάθος και μάλιστα ακόμα και αν βάλω δυνατά μουσική ώστε να μην ακούσω τον τριγμό καταλαβαίνω ένα ανεπαίσθητο 'παίξιμο' κάτω από το πόδι μου.

 

Το διαμέρισμα το έχω 2 χρόνια και αρχικά ο τριγμός ήταν πολύ μικρός. Σε επικοινωνία μου με τον μηχανικό, μου είπε ότι υπάρχουν συστολές/διαστολές και ίσως εξαφανίζεται/εμφανίζεται ενώ σε επικοινωνία με τον πατωματά, μου είπε ότι δεν έχει πιάσει πιθανόν καλά η βίδα με το ούπατ στο τσιμέντο (πιθανότατα γιατί και το ξύλο στο τελάρωμα να είχε υγρασία και να έκατσε) με αποτέλεσμα να παίζει λίγο. Το πρόβλημα λοιπόν δεν έχει εξαφανιστεί ούτε για μία μέρα και μάλιστα έγινε χειρότερο ενώ αυτή τη στιγμή έχει σταθεροποιηθεί πιθανό γιατί η υγρασία έχει εξαφανιστεί πλήρως καθώς έχει 'κάψει' και το καλοριφέρ.

 

Φαντάζομαι, ότι αν είναι το πρόβλημα που είπε ο πατωματάς να χρειάζεται ξήλωμα το πάτωμα (και αρκετή φασαρία και μερεμέτια και στο τοίχο καθώς θα πρέπει να σηκωθεί και το σοβατεπί). Το τρίξιμο είναι αρκετά έντονο πάντως και πάντα ενοχλητικό ενώ με ανησυχεί αυτό η κίνηση που νιώθω κάτω από το πόδι μου.

 

Μπορώ να ζητήσω κάτι από τον μηχανικό δεδομένου ότι είναι κατασκευαστικό λάθος που επιδεινώθηκε μέσα σε μόλις 2 χρόνια;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνεις ότι ο πρώτος που ευθύνεται είναι ο κατασκευαστής του πατώματος... και αυτός πάλι όχι 100% γιατί ατυχήματα τέτοιας μορφής συμβαίνουν... αν είναι πράγματι αυτό το αίτιο...

Ο μηχανικός πέραν του να δεί και να προσέξει ότι η δουλειά έγινε καλά, πως να είναι υπεύθυνος για κατασκευαστική αστοχία; Η επίβλεψη μιας εργασίας όταν τηρούνται οι προδιαγραφές δεν μπορεί να μαντέψει μελλοντικό πρόβλημα... Σαφώς και δεν θα περίμενες να γίνουν τεστ αντοχής σε κάθε ξύλο... ή κάποιου είδους παραλαβή του καδρονιαρίσματος και να ελεγχθεί κάθε ξύλο...Ο μηχανικός που αναφέρεις είναι και ο κατασκευαστής; Αν ναι, θα μπορούσες ίσως να πιέσεις ώστε να το φτιάξει τσάμπα και με τη σειρά του αυτός να αναγκάσει τον πατωματζή το ίδιο... γιατί και ο τελευταίος δεν θα θέλει να τα τσουγκρίσει με τον κατασκευαστή για ένα χαζο-ξυλάκι...

Πάντως έχω την εντύπωση ότι δεν μπορείς να τον υποχρεώσεις μετά από 2 χρόνια...

Link to comment
Share on other sites

Ναι ο ίδιος είναι, μηχανικός και κατασκευαστής. Θα προσπαθήσω να μιλήσω στον μηχανικό. Το πρόβλημα είναι ότι κατά τον έλεγχο που είχα κάνει, με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και δυστυχώς αυτό πήγε προς το χειρότερο. Όπως και να έχει, φαντάζομαι ότι αν γίνει, θα έχει πολύ φασαρία.

 

Αν αρνηθεί και θελήσω να το φτιάξω εγώ κάποια στιγμή μελλοντικά, δεν ξέρω αν υπάρχουν κάποιες στάνταρ σε μέγεθος σανίδες στο εμπόριο. πχ εγώ αυτή τη στιγμή έχω 50εκ μήκος και 7εκ πλάτος. Προφανώς κάποιες σανίδες από τις υπάρχοντες θα βγουν άχρηστες καθώς θα χρειαστεί να ξεκαρφωθούν και να σηκωθούν.

 

Ευχαριστώ για την απάντηση

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Δεν έχει τοποθετηθει σωστα το πατωμα και ευθινεται ο μηχανικος. Τώρα τι να πω. εχω δει πολλες καλες κατασκευες και καποιες τοσο προχειρες. Σε ενα σπιτι κατω απο τα ξυλινα κουφωματα βρηκαν κατσαριδες καθως αυτα ειχαν φουσκωσει! 

Edited by Eleni Kikou
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Eleni Kikou said:

Δεν έχει τοποθετηθει σωστα το πατωμα και ευθινεται ο μηχανικος. ....

Ωραία, μετά από 9 χρόνια βρέθηκε η αιτία και η ευθύνη.

 

Επικουρικά κατσαρίδες μπορείς να βρεις κάτω από ξύλινα κουφώματα ακόμα κι αν δεν έχουν «φουσκώσει». Έχουν πέρασμα και από άλλα σημεία αν δεν γίνει ανά έτος απολύμανση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.