Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εγγυητική επιστολή συμμετοχής σε διαγωνισμό


lym

Recommended Posts

Νοείται εγγυητική επιστολή σε ιδιωτικά έργα; Π.χ. αναλαμβάνει κάποιος μιά μελέτη οικοδομικής αδείας. Μπορεί να εκδώσει εγγυτική επιστολή; Ρωτάω διότι σήμερα ανακοίνωσε ΤΜΕΔΕ ότι παρέχει δωρεάν ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης για τους πιστούχους εγγυητικών επιστολών

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 66
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όσον αφορά το δεύτερο, τεράστιες ευθύνες. Ένα λάθος στους στατικούς υπολογισμούς λ.χ. μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε κτάρρευση.

Όσον αφορά το πρώτο, η σημερινή ανακοίνωση του ΤΜΕΔΕ γράφει (εκτός των άλλων): 

«Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης»: Οι πιστούχοι ή/και οι εταιρείες καλύπτονται εντός Ελλάδας για τα έργα ή/και τις υπηρεσίες, που προσφέρουν ως Μηχανικοί και για τα οποία έχει εκδοθεί Εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης, από την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος. Οι παροχές ασφάλισης αφορούν σε κάλυψη:

Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης Μηχανικών για τη μελέτη, επίβλεψη ή την παροχή υπηρεσιών μελέτης – επίβλεψης

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα. Έχω κάνει αίτηση για εγγυητική επιστολή μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΤΠΕΔΕ, (την Παρασκευή το πρωί στις 19/3/2021 ώρα 9.30) Αφού έγινε έλεγχος από τον φορέα και μετά από τον τμηματάρχη και μετά από τον Πρόεδρο, κάποια στιγμή στις 17.00 το απόγευμα, μου δόθηκε εντολή πληρωμής και την οποία πλήρωσα άμεσα. Οπότε και το σύστημα αναφέρει ότι η εγγυητική πλέον είναι σε κατάσταση πληρωμένη και υπό έλεγχο (ξανά από τον φορέα). Το ερώτημα είναι (και επειδή χρειάζομαι την εγγυητική επιστολή για να συμμετάσχω σε διαγωνισμό στις 22/3/2021 στις 10 η ώρα) πιστεύετε ότι θα προλάβω να την εκδώσω έγκαιρα ή θα συνεχίσει η διαδικασία με ελέγχους και τελικά δεν θα προλάβω;

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Πήραν τηλέφωνο απο το ΤΜΕΔΕ κάποιον συνάδελφο, ο οποίος έχει παραδώσει το ΜΕΕΠ του αρκετά χρόνια, και του είπαν ότι υπάρχουν οφειλές από εγγυητικές.

Μπορούμε να δούμε κάπου, για ποιες εγγυητικές μας χρεώνουν προμήθεια αυτή τη στιγμή?  Δηλαδή ποιές εγγυητικές είναι ακόμα "ανοιχτές".

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.