Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επικινδυνότητα & ευθύνες λόγω ανέγερσης άνωθεν πηγαδιού


 

Recommended Posts

Με συγχωρείς αλλά δεν είναι λάθος του μηχανικού.Ο μηχανικός δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει έλεγχο τίτλων ούτε να ζητήσει ταυτότητες από αυτούς που του παρουσιάζονται ως ιδιοκτήτες.

Αν γνώριζε οτι βοηθούσε μια παράτυπη ιστορία είναι άλλο θέμα, δεοντολογικό και ηθικό. Αν δε γνώριζε δε μπορούμε να του καταλογίσουμε τίποτα.

 

Μάλλον τον συμβολαιογράφο πρέπει να αναζητήσεις. Αν έγινε πράξη σύστασης καθέτων έπρεπε να έχουν υπογράψει και οι δύο ιδιοκτήτες αλλιώς είναι άκυρη. Η σύσταση καθέτων γίνεται συμβολαιογραφικά. Αν πάλι δεν υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη σύστασης τότε ένα τοπογραφικό από μόνο του δεν έχει καμία ισχύ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στο τοπογραφικό που λες πως έκανε ο μηχανικός μπορεί να ήθελε να δείξει έναν τρόπο για να γίνουν κάθετες ιδιοκτησίες . Μπορούν να έχουν συνταχτεί 100 τέτοια διαφορετικά τοπογραφικά . Από τη στιγμή που δεν υλοποιήθηκε όπως λες τίποτα μέσω συμβολαίων τότε παραμένει απλώς μια σκέψη .

Έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς από τους Α και Β ; Aν όχι , τότε μέχρι να γίνει ισχύει το : "2κότες τσακωνόντουσαν σε ξένο αχυρώνα"

Και μην ξεχνάς πως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις αναγράφεται πως "δεν πραγματοποιήθηκε έλεγχος τίτλων" και πως "τα όρια του ακινήτου υποδείχθησαν από τον ιδιοκτήτη" που καλύπτουν πλήρως τον μηχανικό .

Τώρα επειδή έχεις κολλήσει με το γεγονός πως αναγράφονται στο τοπογραφικό και τα 2ονόματα θα σου κάνω ένα απλό παράδειγμα . 'Εστω πως θέλεις να αγοράσεις ένα οικόπεδο και ζητάς από τον μηχανικό σου να αποτυπώσει την έκταση . Ποιος είναι ο θεωρούμενος εργοδότης ; Εσύ . Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ; Ο β . Ποιος λες να αναγράφεται στο τοπογραφικά ως εργοδότης ; Mα φυσικά ο β που είναι και ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου άσχετα αν εσύ πλήρωσες το μηχανικό για τη δουλειά του .

Link to comment
Share on other sites

Πάντως με συνιδιοκτησίες εξ αδιαιρέτου την έχω πατήσει και εγώ γιατί κάποιοι δεν κάνουν κάτι σωστά. Σε αγροτεμάχιο εκτος σχεδίου με ποσοστό συνιδιοκτησίας 50% ο ένας έχτισε οικία παίρνοντας όλο το ΣΔ και από την πολεοδομία ή όποιον άλλο αρμόδιο κανένα πρόβλημα. Δηλαδή πρέπει να γίνεις αστυνόμος να ελέγχεις αν ο συνιδιοκτήτης σου βγάζει άδεια και πόσο. Βέβαια θα μου πείτε ότι σε εξαδιαιρέτου θα δικαιούσαι από τα χτίσματα ναι αλλά σε τι διαδικασία θα πρέπει να μπεις....

Link to comment
Share on other sites

Ειλικρινα επειδη συνομηλησα με τον μηχανικο...και επεσε σε πολλες αντιφασεις, εκανε τον ανηξερο και ισχυριστηκε αμελεια για καποια πραγματα και αλλες ασυναρτησιες ειμαι σιγουρος οτι βοηθησε την κατασταση. Εφοσον δικαιωθηκα απο το δικαστηριο, αξιζει να τον διωξω?

Link to comment
Share on other sites

σε αυτό δεν μπορούμε εμείς να σε συμβουλέψουμε

 

απλά όταν κάνεις μια τέτοια κίνηση καλό είναι να βάζεις ένα στόχο

θέλω να κερδίσω αυτό!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Καταφερα να υλοποιησω τον στοχο μου και με το παραπανω θα ελεγα. Αλλα απο την αλλη, ειναι το θεμα της τιμωριας. Δεν μπορουμε να αφηνουμε τετοιους συναδελφους να αμαυρωνουν το επαγγελμα μας. Ταυτοχρονα το βλεπω και ως συναδελφος αλλα ειμαι και ο παθων, της συγκεκριμενης υποθεσης. Και συμφωνα με τον δεοντολογικο κανονισμο των μηχανικων εχει παραβει αρκετους κανονες. Αλλα μαλλον, το παθημα θα μου γινει μαθημα για να μην καταντησω εγω υπολογος στο μελλον σε καποια παρ'ομοια περιπτωση. Αλλα μεχρι να παρω πτυχιο, εχω καιρο μπροστα μου.

Ειλικρινα,Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ για το χρονο σας και για τις συμβουλες σας. Ευχομαι καλες γιορτες και οτι επιθυμειτε...με τον καινουργιο χρονο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.