Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ημερομηνία τακτοποίησης Η/Χ


ak2

Recommended Posts

Συνάδελφοι σε κατάθεση φακέλου για τακτοποίηση ΗΜ/ΧΩ, μου ζήτησαν να δηλώσω την ημερομηνία που έκλεισε ο ΗΜ/ΧΩ. Έγραψα λοιπόν 1/1/2010. Εν συνεχεία ο υπάλληλος μου είπε οτι πρέπει να έχω ημερομηνία τουλάχιστον πριν τις 2/7/2009 γιατί τότε βγήκε ο πρώτος νόμος για τακτοποίηση , του Σουφλία.

Ισχύει ή αρκεί η ημερομηνία να είναι πριν τις 28/4/2010 που βγήκε ο νόμος της Μπιρμπυλη?

Link to comment
Share on other sites

Aρθρο 5 - Υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσεως

Παρ. 1α. Δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση αυτή έχουν οι χώροι που η άδειά τους εκδόθηκε η αναθεωρήθηκε μέχρι τις 2/7/2009 και όχι οι χώροι που δημιουργούνται μετά την ημερομηνία αυτή με έκδοση Οικοδομικής Άδειας ή αναθεώρηση. Μεταγενέστερη αναθεώρηση που δεν επηρεάζει τον ρυθμιζόμενο χώρο (π.χ. αναθεώρηση για αλλαγή επιβλέποντα, παράταση ισχύος της άδειας κ.λπ.) δεν απαγορεύει την υπαγωγή του στη ρύθμιση.

 

 

 

Δηλαδη Directionless οι χωροι που εχουν αδεια πριν απο τις 2/7/2009 ασχετα αν εχουν χτιστει μετα απο αυτην την ημερομηνια και πριν τις 28/4/2010 μπορουν να δηλωθουν οπως εγραψα αρχικα εγω δηλαδη 1/1/2010?

Γιατι δεν διευκρινιζεται πολυ κλα η δεν το κατανοω εγω....

Link to comment
Share on other sites

2/7/2009 αναφέρεται στην άδεια οικοδομής, όχι στην αλλαγή χρήσης του χώρου !

 

Η εγκύκλιος 1 που σε παραπέμπω, έχει να κάνει με την αλλαγή χρήσης χώρου (αυτό δηλαδή που σε ενδιαφέρει) !

 

Αναφέρει χαρακτηριστικά :

 

" 1. Με την παρ.1 του άρθρου 22 του ν.3897/2010 ορίζεται ότι η ημερομηνία μετατροπής χώρου, που πρόκειται να υπαχθεί στη ρύθμιση του ν.3843/2010 πρέπει να είναι προγενέστερη της υπεύθυνης δήλωσης της παρ. 2β, του άρθρου 5 του ν.3843/2010".

 

Έπρεπε να τη δεχτεί. Λογικό είναι πάντως που δεν την δέχτηκε, γιατί προφανώς έχει άγνοια νόμου (είναι πολύ πρόσφατη η Εγκύκλιος, η οποία ωστόσο είναι αναρτημένη στην αντίστοιχη σελίδα του ΥΠΕΚΑ).

 

Και μετά δηλαδή τις 28/1/2011 (ημερομηνία έκδοσης της Εγκυκλίου) μπορείς να βάλεις, αρκεί να είναι προγενέστερη από την ημερομηνία της Υπεύθυνης Δήλωσης (λόγου χάρη, πας στα ΚΕΠ σήμερα 17.02 ; Θα βάλεις μέχρι και Τετάρτη, 16.02 για να είσαι οκ).

Link to comment
Share on other sites

Οποτε λοιπον εχει να κανει καθαρα με την ημερομηνια που της υπευθυνης δηλωσης του πελατη αν καταλαβα καλα αρκει να εχει αδεια εκδομενη πριν 2009.

Ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.