Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτημα για υπόγειο χώρο


ioannis73

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

 

Έχω να εξετάσω την ακόλουθη περίπτωση. Αφορά μία μεζονέτα η οποία αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Η μεζονέτα εντάσσεται σε ένα τριόροφο κτίριο κατοικιών με υπόγειο και στέγη.

 

Το 1ο επίπεδο (ισόγειο σύμφωνα με την οικοδομική άδεια) έχει έναν ημιυπαίθριο ~7μ2 ο οποίος έχει κλείσει και ο οποίος εντάσσεται ξεκάθαρα στις προβλέψεις του Νόμου 3843.

 

Στο επίπεδο αυτό το εξωτερικό περίγραμμα ταυτίζεται επακριβώς με την οικοδομική άδεια, αλλά εσωτερικά οι διαρρυθμίσεις είναι αρκετά έως πολύ διαφορετικές.

 

Ο ιδιοκτήτης θα προβεί στην ρύθμιση του ημιυπαίθριου χώρου.

 

Το 2ο επίπεδο (υπόγειο ενιαίος χώρος σύμφωνα με την οικοδομική άδεια) έχει νόμιμη χρήση αποθήκης (επιφάνειας 60μ2) και γκαράζ (δείχνονται στην κάτοψη 2 θέσεις αυτοκινήτων επιφάνειας 24μ2). Ουσιαστικά έχει κατασκευαστεί ως κατοικία με διαρρύθμιση τριών δωματίων, αποθήκης και τουαλέτας. Η επιφάνεια του επιπέδου είναι >85μ2. Επίσης η εξωτερική διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου είναι διαφορετική από την άδεια.

 

Σε ότι αφορά τον περιβάλλοντα χώρο, προβλεπόταν μία ράμπα εισόδου ΙΧ προς το υπόγειο. Η ράμπα αυτή δεν κατασκευάστηκε ποτέ και αντί για αυτή έχει διαμορφωθεί κήπος στο επίπεδο του ισογείου.

 

Τα ερωτήματα που θέλω να ρωτήσω εάν κάποιος το γνωρίζει είναι:

- Εφόσον στο σχέδιο φαίνονται θέσεις στάθμευσης, οι οποίες λογικά (μιας και δεν έχω δει τα εγκεκριμένα από την πολεοδομία σχέδια ακόμη) είναι δεσμευμένες ως απαιτούμενες κατά το νόμο με συμβολαιογραφική πράξη γκαράζ, είναι δυνατόν να ενταχθεί ο υπόγειος αυτός χώρος στο Νόμο 3843;

 

- Οι αλλαγές που αφορούν τον περιβάλλοντα χώρο είναι ικανές να του δημιουργήσουν πρόβλημα αυθαιρέτου ακόμη και εάν τακτοποιήσει τον ημιυπαίθριο των 7μ2 και το υπόγειο των 85μ2;

 

- Οι αλλαγές στην εσωτερική διαρρύθμιση του ισογείου ή και του υπογείου είναι ικανές να του δημιουργήσουν πρόβλημα αυθαιρέτου ακόμη και εάν κάνει χρήση του Νόμου 3843;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια έκφραση άποψης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.