Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εκδοση άδειας κατεδαφισης και ανέγερσης


Recommended Posts

Καλησπέρα χρόνια πολλά και καλή χρονιά ευχομαι σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω το εξής. Σε οικισμό του 85 με σχέδιο έχω οικόπεδο που περιέχει μια κατοικία προ του 55 και μια εξωτερική τουαλέτα (επι χουντας). Θέλω να εκδοσω νέα άδεια δόμησης για νέο κτίριο στο οικόπεδο.. Οι ιδιοκτήτες θέλουν πρώτα να φτιάξουν το νέο κτίριο και μετά να κατεδαφίσουν το παλιό με την εξωτερική τουαλέτα η οποία είναι η μονή που τους εξυπηρετει .. Το πρόβλημα που έχω είναι ναι μεν έχω την απόσταση Δ από το παλιό άλλα λόγου σχήματος του νέου δεν την έχω απο την εξωτερική τουαλέτα (την οποία θα νομιμοποιήσω με τον νομο των αυθαιρετων). Αν βγάλω άδεια κατεδάφισης για την τουαλέτα πρέπει πριν ξεκινήσω την νεα οικοδομη να κατεδαφιστεί και αρα δεν θα εχω προβλημα με το Δ ή μπορω να την δείξω κανονικά στο διάγραμμα δόμησης ως κατεδαφιστέα δίχως την απαίτηση του Δ, και να ξεκινησω την νεα χωρις να την εχω κατεδαφισει?      

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα. Τελικά τι ισχύει σήμερα με την ηλεκτρονική έκδοση των άδειων όσο άφορα την ταυτόχρονη εκδοσή άδειας κατεδάφισης και ανέγερσης ? Μπορώ να βγάλω την άδεια κατεδάφισης (ισχύει ένα χρόνο) και χωρίς να το κατεδαφίσω να βγάλω και την άδεια ανέγερσης. Λογικά ηλεκτρονικά θα πρεπε να είναι δυο διαφορετικές αιτήσεις. Μπορούν οι δυο άδειες να τρέξουν ταυτόχρονα στην πολεοδομία?  Νομοθετικά τι ισχύει?Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

δεν μπορούν να τρέχουν 2 άδειες για το ίδιο ακίνητο. Θα βγει η άδεια κατεδάφισης , θα κλείσει και μετά θα εκδοθεί η άδεια οικοδομής

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Όταν λέει "περίγραμμα κάτοψης" εννοεί σχηματικό; Όχι λεπτομερής κάτοψη; Ανέλαβα την έκδοση της άδειας κατεδάφισης ενώ πριν 5 χρόνια άλλος μηχανικός τακτοποίησε το ακίνητο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάτοψη του άλλου μηχανικού και να διαγραμμίσω το προς κατεδάφιση κτίσμα; Ή θεωρείται μπακάλικος τρόπος και να ξανασχεδιάσω την κάτοψη; (Είναι 2 κτιριάκια στο ίδιο οικόπεδο και θα κατεδαφιστεί το 1). Αναρωτιέμαι τι επίπεδο πληροφοριάς χρειάζεται πάνω στο σχέδιο.

Edited by elazaria
Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου όταν πρόκειται για κατεδάφιση δεν απαιτείται τίποτα παραπάνω πέρα από το περίγραμμα της κάτοψης. Οποιεσδήποτε εσωτερικές διαρρυθμίσεις ή λεπτομέρειες δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα δεδομένου ότι το κτίριο πρόκειται να κατεδαφιστεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα, έχω ένα οικόπεδο άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο (απαιτείται παραχώρηση τμήματος οικοπέδου σε κοινή χρήση ώστε να επιτευχθεί πλάτος 6,00μ) και εντός αυτού υπάρχουν αυθαίρετα προς τακτοποίηση και προς κατεδάφιση.

Μπορεί να εκδοθεί άδεια κατεδάφισης σε άρτιο και μη οικοδομήσιμο για τα αυθαίρετα προς κατεδάφιση;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.