Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατασκευαστική λεπτομέρεια κοιτόστρωσης


 
curlytops5

Recommended Posts

η ερώτηση μου προέκυψε ως απορία από το γεγονός ότι μπερδεύτηκα στο που εφελκύεται και που θλίβεται η πλάκα κοιτόστρωσης.

Link to comment
Share on other sites

Διπλή εσχάρα πάνω κάτω και ελάχιστη επικάλυψη οπλισμού κατά τη γνώμη μου στα 5 εκ. Ανά τακτά εύλογα διαστήματα ανάμεσα στα "μάτια" οπλισμός σε μορφή "π" ή αλλιώς ποδαράκια για να μπορούν οι μάστορες να κινούνται άνετα χωρίς να κοιλιάζει η άνω σχάρα (εξαρτάται και από το μήκος του ανοίγματος του ματιού).

Link to comment
Share on other sites

ρωτώ γιατί δεν γνωρίζω αν κάμπτεται κάποιος οπλισμός στην πλάκα θεμελίωσης για την αποφυγή διάτρησης. (μπορεί βέβαια να παραληφθεί αν υπάρχει διάτρηση με συνδετήρες, αύξηση πάχους κλπ).

Συνδετήρες φιλε μου...

Link to comment
Share on other sites

Κανονισμός

• Σκυροδέτηση επί σκυροδέματος καθαριότητας: cmin=40mm

Άρα Ilias κακώς μας δείχνεις 2,5 cm αποατάτες σε μπετό καθαριότητας

ενώ πρέπει να τοποθετηθούν 5 cm τύπου ζιγκ-ζαγκ της Ακτένα και για να συμπληρώσω

Αγαπητέ Dim καλώς τα καβαλέτα πατούν στο σκυρόδεμα καθαριότητας διότι εάν πατήσει τα καβαλέτα στους αποστάτες του (αμφιβόλου ποιότητας) σίγουρα θα λιώσουν οι αποστάτες από το βάρος γιατί δεν είναι ζιγκ-ζαγκ 5 cm που αντέχουν αποδεδειγμένα.

Εξάλλου και να λιώσουν (οξειδωθούν)τα καβαλέτα εμείς τα χρειαζόμαστε μόνο για να κρατήσουμε τα πάνω σίδερα έως ότου πήξει το σκυρόδεμα.

Να σημειωθεί ότι τα μαρμαράκια που βάζουν στις πεδιλοδοκούς πάνω στο σκυρόδεμα καθαριότητας είναι εκτός κανονισμού 2-3 cm και αν κάνουν το λάθος να βάλουν 2 μαρμαράκια το ένα πάνω στο άλλο τότε γλυστράνε και διαλύονται.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αναφέρομαι στην φωτογραφία που έχεις παραθέσει στην 1η σελίδα.

<<curlytops5 δες και τις παρακάτω φωτογραφίες:>>

 

Παραθέτω φωτογραφίες με σωστούς αποστάτες ζιγκ-ζαγκ 5 cm επί σκυροδέματος καθαριότητας αλλά και στα πλαινά διότι εκεί έρχονται σε επαφή με το χώμα και αντικανονικούς με μαρμαράκια κάτω που πρέπει να αποφεύγονται δια ροπάλου (πρώτη λύση του υπεργολάβου που πολύ σύντομα έκανε ότι του υποδείξαμε, δηλ. ζιγκ-ζαγκ 5 cm) παντού.Να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες αφορούν ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ. Το έργο φωτογραφιζότανε καθημερινά σε όλες τις εργασίες προσωπικά από εμένα .

post-10449-131887273538_thumb.jpg

post-10449-13188727356_thumb.jpg

post-10449-131887273581_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

@Mikael

Προφανώς δεν διάβασες όλο το θέμα, διότι στο μήνυμα ΑΥΤΟ που θα το βρεις παρακάτω, αναφέρω πως δεν είναι δικιά μου δουλειά.

 

Επίσης αν δεις ΑΥΤΕΣ τις λεπτομέρειες που εντελώς συμπτωματικά ανέβασα σήμερα (αφορούν βέβαια πεδιλοδοκούς αλλά και πάλι θεμελίωση είναι) θα δεις και τι απόσταση επικάλυψης έχω σχεδιασμένη και φυσικά προβλεπόμενη.

Link to comment
Share on other sites

Για να είναι ολοκληρωμένο το σχέδιο έπρεπε να αναγράφονται και οι πλαινές και στην κορυφή του κορμού οι επικαλύψεις 5 cm. Διότι ο Σιδεράς θα κόψει τα σίδερα και θα βάλει στα πλαινά και πάνω μόνο 2,5 εως 3,00 cm. Παραθέτω και φωτογραφία δική μου για τους νέους μηχανικούς, συντήρησης πεδιλοδοκών με λινάτσες και διαβροχή στο έργο που επέβλεψα μάλλον εξωπραγματική για δημόσια έργα, ενώ στα πλαινά των πεδιλοδοκών γινότανε ψεκασμός με Sika_Antisol E Curing Compound αμέσως μετά το ξεκαλούπωμα.

post-10449-131887273604_thumb.jpg

post-10449-131887273617_thumb.jpg

post-10449-131887273657_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Για να είναι ολοκληρωμένο το σχέδιο έπρεπε να αναγράφονται και οι πλαινές και στην κορυφή του κορμού οι επικαλύψεις 5 cm.

Και εμείς εκεί τι κάνουμε δηλαδή? Τουρίστες για καφέ στο έργο θα πάμε?

 

Στη δεύτερη foto πολύ μεγάλη διαφορά στη σχέση ύψος δοκού με κάτω πλάκα δεν έχεις?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.