Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατόψεις παραδοσιακών σπιτιών


ele1984

Recommended Posts

Εξαρτάται από την περιοχή την οποία σε ενδιαφέρει. Δεν είναι παντού ίδια η παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Ψάχνοντας σε online βιβλιοπωλεία θα βρεις αρκετά καλά βιβλία. Επέλεξε όσα αναφέρουν ότι περιέχουν παραδείγματα.

Link to comment
Share on other sites

Για την Ελλάδα;

 

Υπήρχε μία σειρά από 6-7 τόμους ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή με τίτλο "Ελληνική παραδοσιακόί οικισμοί" από τις εκδόσεις Μέλισσα. Δεν είχαν μόνο κατόψεις αλλά όλα τα μορφολογικά στοιχεία που συναντά κανείς σε παραδοσιακούς οικισμού. Περιγραφή των υλικών, διαστασιολόγηση κτισμάτων και πώς έχει προκύψει, ενδεικτικές τομές σε στέγες, επεξηγήσεις όρων όπως μπαγδατί κτλ.

Αλλά αν ψάχνεις αποκλειστικά και μόνο κατόψεις δεν ξέρω αν θα σε καλύψει γιατί στις 20 σελίδες που θα αναφέρονται σε κάθε μέρος έχει 2-3 κατόψεις και οι υπόλοιπες αφορούν σε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού σπιτιού.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ο εκδοτικός οίκος "Μέλισσα" έχει μια ωραία σειρά με Ελληνική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, εγώ έχω και το "Πηλιορείτικη οικοδομία" του Γ.Κίζη ένας ολοκληρωμένος τόμος απο το Α μέχρι το Ω ..... από μάθημα στην σχολή...

Link to comment
Share on other sites

Αν σε ενδιαφέρει συγκεκριμένα η τυπολογία, θα παιδευτείς αρκετά. Υπάρχουν δημοσιεύσεις για συγκεκριμένες περιοχές και συγκεκριμένους τύπους (παραδοσιακά και τα αρχοντικά και οι χωρικές κατοικίες και οι εκκλησίες, άλλη αρχιτεκτονική, άλλη τυπολογία), αλλά όχι κάτι συγκεντρωτικό. Δεν θα βρεις τίποτα στο διαδίκτυο, θα πρότεινα να ξεκινήσεις από την βιβλιοθήκη ενός τμήματος Αρχιτεκτονικής...

Link to comment
Share on other sites

αν ψάχνεις για συγκεκριμένο μέρος τότε η βιβλιοθήκη της αρχιτεκτονικής θα σε βοηθήσει αρκετά, ειδικά αν βρεις με κάποιο τρόπο πρόσβαση σε παλιές εργασίες του μαθήματος της μορφολογίας, σε αυτό που κάναμε ανάλυση στην τυπολογία ενός παραδοσιακού οικισμού.

Link to comment
Share on other sites

@ ele1984

Παλιά (πολύ παλιά) το ΥΠΕΚΑ είχε εκδόσει μια πολύ καλή σειρά με λεπτομερείς αποτυπώσεις παραδοσιακών σπιτιών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και την έδινε δωρεάν. Πρέπει να την έχω. Αν θέλεις την σκανάρεις στείλε μου ΠΜ.

Link to comment
Share on other sites

Οι εκδόσεις της Μέλισσας είναι πολύ καλές. Έχει τευχάκια για κάγθε περιοχή και είναι και συγκεντρωμένα όλα σε τόμους όπως είπαν οι συνάδελφοι...

 

Αυτό που λες arcgeo είναι πολύ ενδιαφέρον!! Σε Α4 τα έχεις; ή είναι σχέδια;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.