Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απώλεια οικοδομικής αδείας


a_g2

Recommended Posts

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Φρεάτιο υπάρχει αλλά σίγουρα θα χρειατούν εργασίες αδιατάρακτης κοπής κάποιων πλακών για τη στήριξη της μεταλλικής κατασκευής. Υπεύθυνη δήλωση αντοχής από μόνη της χωρίς την εύρεση των στατικών θεωρώ πως είναι επικίνδυνη γιατί από μία πρώτη ματιά ο Φ.Ο. δεν είναι και ότι καλύτερο, και σίγουρα δεν γνωρίζω τον οπλισμό που έχει τοποθετηθεί.

Αν χρειαστεί να επιλυθεί ξανά με τους κανονισμούς του '60 δεν θα υπάρχει πάλι πρόβλημα σχετικά με το αν τοποθετήθηκε ο οπλισμός που θα προκύψει?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 71
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Υπάρχει φρεάτιο, δηλαδή τοιχώματα από Ο.Σ. ? Εάν υπάρχει κάτι τέτοιο θες μόνο δύο τρύπες 20χ20 πάνω στο τοιχίο.

 

Εάν δεν υπάρχει και τρυπάς πλάκες, θες μάλλον έλεγχο των πλακών με τους τότε κανονισμούς.

 

Μία βόλτα στην πολεοδομία θα είναι πιο κατατοπιστική.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

σε άδεια του 98 ο μηχανικός στο φάκελο πού έδωσε στον πελάτη δεν είχε το αρχιτεκτονικό ισογείου αλλά είχε πυροπροστασία, θέρμανση, ηλεκτρικά κλπ πού σε όλα φαίνονταν ότι στο ισόγειο υπήρχε κατάστημα. Ο πελάτης το κατασκεύασε έκανε σύμφωνα με τον πίνακα χιλιοστών τού μηχανικού σύσταση, πλήρωσε φόρούς,μετέγραψε σε υποθηκοφυλάκειο ,με συντελεστή εμπορικότητας κλπ. Τώρα ανακάλυψε ότι το αρχιτεκτονικό στον φάκελο πού έχει η πολεοδομία το κατάστημα το δείχνει κατοικία όπως και στο διάγραμμα κάλυψης κάτι το οποίο δεν είχε πάρει σοβαρά υπόψιν αφού είχε 10 σχέδια σφραγισμένα ώς κατάστημα. Τι γίνεται; μπορεί να το μεταβιβάσει ώς κατάστημα πού λένε τα συμβόλαια; τι προβλήματα μπορει να αντιμετωπίσει και πώς τα ξεπερνά;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Πρόσφατα ανέλαβα την τακτοποίηση ενός υπογείου πολυκατοικίας που χτίστηκε το 1975, της οποίας όμως δεν υπάρχει η οικοδομική άδεια. Τα έγγραφα έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες του 1977 στην πολεοδομία του Αιγάλεω (όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις εκεί) και ούτε οι ιδιοκτήτες, ούτε ο μηχανικός διαθέτουν αντίγραφα. ( οι περισσότεροι έχουν μάλιστα αποβιώσει). Ο προϊστάμενος της πολεοδομίας Πειραιά μου ζήτησε ανασύσταση φακέλου (έστω με τα αντίγραφα του συμβολαιογράφου..που είναι τα μόνα που υπάρχουν, παρόλο που δεν έχουν σφραγίδα πολεοδομίας - κάτι που άλλοι υπάλληλοι της ίδιας πολεοδομίας μου είπαν ότι δεν γίνεται και ότι δεν υφίσταται ανασύσταση με σχέδια συμβολαιογράφου!!!). Η ΔΕΗ επίσης δεν έχει - όπως λένε - κάποιο αντίγραφο αδείας, και το ΙΚΑ με έχει σε αναμονή εδώ και 2 εβδομάδες...κυρίως λόγω των απεργιών... μέχρι να βρουν κάποια καταχώρηση στα αρχεία τους. Τώρα ψάχνω στην ΕΥΔΑΠ. (Αυτά έστω για το στέλεχος..)

Επειδή δεν έχω ξανακάνει ανασύσταση, τι διαδικασία χρειάζεται για να ολοκληρώσω τον φάκελο και να κάνω τελικά και την τακτοποίηση?

Σε περίπτωση που γίνει με τα σχέδια του συμβολαιογράφου , ποια είναι η πληρότητα του φακέλου που θα καταθέσω, δεδομένου ότι δεν θα γίνει ανασύσταση?

Ο προϊστάμενος μου είπε να το καταθέσω χωρίς νέα σχέδια αποτύπωσης..και θα δουν...

Περιμένω άμεσα απόψεις..έχω πελαγώσει και κανείς δεν λέει κάτι ξεκάθαρο και οριστικό!

Ευχαριστώ!

 

είχα κάνει κι εδώ ένα post:

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=21711&highlight=%E1%ED%E1%F3%FD%F3%F4%E1%F3%E7+%E1%E4%E5%DF%E1%F2

Link to comment
Share on other sites

Agness: Στην παράγραφο 9 της ερμηνευτικής εγκυκλίου 19 αναφέρει ότι (...)επιτρέπεται να υποβάλλονται σχέδια τα οποία δεν είναι αντίγραφα της οικοδομικής άδειας(...)χωρίς να απαλλάσσεται ο ενδιαφερόμενος από την προσκόμιση των απαιτουμένων αντιγράφων, πριν τον υπολογισμό του ειδικού προστίμου.

Για την ανασύσταση, επειδή θέλω κι εγώ να κάνω, την ακριβή διαδικασία δεν την ξέρω, απλά επειδή ο φάκελος χάθηκε με υπαιτιότητα της υπηρεσίας αναλαμβάνει η Πολεοδομία να βρει τα σχέδια κλπ του φακέλου. Το θέμα είναι πόσο καιρό θα πάρει... Εγώ για την κατάθεση θα χρησιμοποιήσω σχέδια συμβολαιογράφου, και μετά βλέπουμε.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ ρώτησα για την διαδικασία ανασύστασης φακέλου και μου είπαν τα εξής βήματα:

1. Αίτηση Ανασύστασης Φακέλου (που έχει χαθεί από το αρχείο της πολεοδομίας)

2. Η πολεοδομία αναλαμβάνει με δικά της έξοδα και καμία επιβάρυνση του ιδιοκτήτη να αναθέσει σε μηχανικούς την εκ νέου δημιουργία σχεδίων του κτιρίου (με αποτύπωση).

 

Πάντως η διαδικασία είναι χρονοβόρα και δεν ξέρω ακριβώς τι θα γίνει όταν διαπιστωθούν υπερβάσεις δόμησης κατά τη διάρκεια της αποτύπωσης...(π.χ. κλειστοί Η/Χ που ο ιδιοκτήτης θα ήθελε τώρα να τους τακτοποιήσει)

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Καλησπέρα,

 

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Πρόκειται για πολυκατοικία περίπου του '65 όπου είναι να γίνει πώληση σε διαμέρισμα οπότε και χρειάζεται η βεβαίωση μηχανικού για μη αυθαίρετο. Ο ιδιοκτήτης όπως και κανείς άλλος στο κτίριο δεν έχει στέλεχος αλλά ούτε και κανένα άλλο στοιχείο. Έψαξα στο ηλεκτρονικό αρχείο της πολεοδομίας και δεν βρήκα ούτε καν αριθμό αδείας. Ούτε η ΔΕΗ έχει κάτι, το μόνο που έμαθα είναι το συγκεκριμένο διαμέρισμα πήρε ρεύμα για 1η φορά το 1965. Εν τω μεταξύ πρόκειται για πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας (Ακρόπολη) που πιστεύω δύσκολα δεν έχει άδεια. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Η πολεοδομία δεν αναλαμβάνει ανασύσταση μιας που δεν υπάρχει αρ. αδείας. Το λαμβάνω λοιπόν κι εγώ ως αυθαίρετο και προχωρώ σε τακτοποίηση ή υπάρχει κάτι άλλο που δεν γνωρίζω;

Link to comment
Share on other sites

το συμβόλαιο του ιδιοκτήτη αναφέρει κάτι; Σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών βρέθηκε; Αναγράφεται κάτι; Μήπως από τα συμβόλαια αγοραπωλησίας των υπόλοιπων βρεθεί κάποια άκρη; Καμιά άδεια λειτουργίας σε κατάστημα του ισογείου (αν υπάρχουν καταστήματα δε ξερω)

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς, ούτε στο συμβόλαιο ούτε στη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας αναφέρεται κάτι συγκεκριμένο. Έχουμε ρωτήσει όλη την πολυκατοικία και κανείς δεν έχει τίποτα. Έχουν περάσει και σχεδόν 50 χρόνια και έχουν αλλάξει τόσοι ιδιοκτήτες. Στο ισόγειο δεν έχει καταστήματα ούτε ιατρείο.

Link to comment
Share on other sites

Πάρε τα συμβόλαια στα χέρια σου, διάβασε τα, κάπου θα αναφέρεται ο αριθμός της άδειας.

Ακολούθησε τα "συμβόλαια" μέχρι τα "γραφεία συμβολαιογράφων" και ψάξε, μπορείς να φτάσεις και μέχρι το σύλλογό τους (στον οποίο καταλήγουν ορισμένα αρχεία όσων πεθαίνουν κ.λπ.). Είναι χρονοβόρα διαδικασία και κοστίζει. Αν πληρωθείς γι' αυτό ..........

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.