Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διδασκαλία σε ΙΕΚ και ασφάλιση


chriskg

Recommended Posts

Είμαι πολ. μηχανικός και ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ.

 

Αυτό το εξάμηνο με προσέλαβαν σε ένα δημόσιο ΙΕΚ ως ωρομίσθιο για να κάνω 3 ώρες. Από το ΙΕΚ που μου είπαν ότι μπορώ να είμαι κανονικά ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ και θα του κόβω ΑΠΥ, αλλά μου είπαν ότι πρέπει να πάω στην εφορία και να προσθέσω ένα κωδικό για διδασκαλία μαθημάτων.

 

Από την εφορία μου είπαν ότι για να προσθέσω τον κωδικό αυτό πρέπει να εγγραφώ (και να εξαιρεθώ) από το ΤΕΒΕ.

Έχει κάποιος από εδώ εμπειρία από διδασκαλία σε ΙΕΚ; Χρειάστηκε να κάνει όλη αυτή τη διαδικασία; Υπάρχει μήπως κάποιος άλλος κωδικός για παροχή εκπαίδευσης από μηχανικούς που να μην απαιτεί εγγραφή στο ΤΕΒΕ;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

παλιότερα είχα κάνει και εγω σε ΙΕΚ μαθημα (2006). Τοτε δεν ηθελαν ΑΠΥ, δηλώναμε λογαριασμο σε τραπεζα, τα λεφτα εμπαιναν εκει. Ειχα και μητρωο ΙΚΑ, ερχοταν μια βεβαιωση- κρατησεις(την εβαζα στην φορολογικη) και κατι σε ένσημα (μη φανταστεις πολλα, οι ωρες ηταν 2 την εβδομαδα) που στην ουσια ηταν αχρηστα. Απο ΤΣΜΕΔΕ δεν ειχαν προβλημα γιατι οι ωρες ηταν πολυ λιγες. Στην εφορια δε χρειαστηκε να κανω τιποτα.

Προφανως αλλαξαν πολλα απο τοτε. Νομιζω παντως οτι εχει εναν κωδικο για εκπαιδευση ενηλικων, αν εννοούν αυτο. Αλλα με το ΤΕΒΕ γιατι να μπλεχτείς? Ξερω δικηγορους που είναι ωρομισθιοι που δεν εχουν μπλεχτει με ΤΕΒΕ (εχει διαφορά? ελευθεροι επαγγελματιες ειμαστε ολοι) και κοβουν αποδειξη.

Ελπιζω να μη σε μπερδεψα παραπανω, αλλά ρώτα τους ξανά για αυτο με το ΤΕΒΕ

Link to comment
Share on other sites

Μην σε μπερδεύουν στην εφορία απλά τον κωδικό θα προσθέσεις το έκανα εγώ.

 

@matho άλλαξαν τα συστήματα από το προηγούμενο εξάμηνο και μάλιστα από αυτό το εξάμηνο υπόσχονται πληρωμές κάθε μήνα :)

Link to comment
Share on other sites

Eγώ το 2007 πήγα εφορία και άνοιξα 2ο κωδικό που έλεγε ''ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ'' και νεο μπλοκάκι που έλεγε ΣΕΙΡΑ Α ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ.

Μου ζήτησαν στην εφορία σιγουρα ασφαλιστική ενημερότητα, τα άλλα δεν τα θυμάμαι!Τοτε δεν ειχε καμια σχεση το ΤΕΒΕ.

Δεν ξερω αν ισχυει αυτο που σου ειπανε, αλλά εχει βγει ενας νομος που λεει οτι οι μηχανικοι που κανουν κι αλλη δουλεια, εκτος απο μηχανικος, πρεπει να πληρώνουν και στο πρωην ΤΕΒΕ, καλύτερα παρε στο ΤΕΕ και ρωτα!

Link to comment
Share on other sites

Παρομοια περιπτωση κι εγω. Απλα δεν εχω μπλοκακι. Ξερει καποιος ποσες κρατησεις θα μου κανουν για το ικα? Το ΤΣΜΕΔΕ θα το πληρωνω μονος μου ολο.

 

Μου ειπαν να παω να παρω χαρτι απο το ικα που θα λεει οτι εξαιρουμαι απο τις εισφορες (μειωμενες εισφορες). Τι ειναι παλι αυτο?????:shock:

Link to comment
Share on other sites

Άκριβώς όπως τα είπε ο παραπάνω συνάδελφος .

Για περισσότερες πληροφορίες πιστεύω μπορεί να σε βοηθήσει ο συνάδελφος που αναφέρθηκε στην παρακάτω ενότητα .

 

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=22128&page=2

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα, πρώτο μήνυμα στο forum με απορία.

 

Είμαι αρχιτέκτων με έναρξη από το 2006. Φέτος, προσλήφθηκα σε δημόσιο ΙΕΚ για διδασκαλία 2 ωρών την εβδομάδα. Μου είπαν από το ΙΕΚ να ανοίξω κωδικό εκπαίδευσης στην εφορία, για να μπορώ να κόβω ΑΠΥ με παρακράτηση 20% και ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΠΑ.

 

Εξουσιοδότησα τη λογίστριά μου να κάνει την προσθήκη στα ΚΑΔ και η απάντηση που πήρε είναι ότι:

α. Για να γίνει η προσθήκη του ΚΑΔ "Υπηρεσίες Καθηγητή" χρειάζεται η σύμβαση από το ΙΕΚ. Ενώ έχω ξεκινήσει εδώ και 1 μήνα, σύμβαση δεν έχω υπογράψει, μου είπαν ότι θα υπογραφεί αργότερα.

β. Δεν υπάρχει απαλλαγή ΦΠΑ. Ισχύει κανονικότατα ΦΠΑ 23%...

γ. Επειδή είμαι νέος ασφαλισμένος (μετά το 1993) δε χρειάζεται ασφάλιση στο ΤΕΒΕ μπορώ να κάνω τη δουλειά ως ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ

 

Υπάρχει κάποιος που να έχει εμπειρία με το παραπάνω θέμα και να μου πει αν όλα αυτά ισχύουν? Έχει εργαστεί κανείς σε δημόσιο ΙΕΚ με ΑΠΥ για να με διαφωτίσει? Στο ΙΕΚ ισχυρίζονται ότι δε χρειάζεται να κατατεθεί η σύμβαση στην εφορία και ότι υπάρχει απαλλαγή ΦΠΑ.

 

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχει απαλλαγή ΦΠΑ και χρεωθώ και 23% για τη δουλειά που κάνω, τότε δεν αξίζει τον κόπο καν...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.