Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παράταση στις δηλώσεις για τους ημιυπαίθριους χώρους έως τα τέλη Ιουνίου


gvarth

Recommended Posts

άδεια που έχει εκδοθεί το 2007 και έχει αναθεωρηθεί τον Σεπτέμβριο του 2009 τακτοποιείται?

Εγώ πιστεύω πως ναι.

 

Οπως σου απάντησαν και οι συνάδελφοι παραπάνω εξαρτάται τι αναθεωρήθηκε, αν πχ για παράταση ισχύος ή σχετικές διαδικασίες αναθεωρήθηκε τότε επιτρέπεται, εαν οχι τότε απαγορευεται........αρμόδια για να σου απαντήσει είναι η σχετική πολεοδομία, αν, εκτός φυσικά αν μας πεις τον λόγο της αναθεώρησης- αλλά πάλι αρμόδιοι είναι η πολεοδομία και η ΔΟΚΚ.

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάντως πιστεύω ότι δεν τον καλύπτει ο νόμος.

Η άδεια που ισχύει για ένα κτίριο είναι πάντα η πιο πρόσφατη η οποία περιλαμβάνει και όλες τις προηγούμενες (κάτι σαν τα συμβόλαια ένα πράγμα).

Άρα αφού η αναθεώρηση έχει γίνει μετά τις 2/7/09 ο χώρος δεν τακτοποιείται.

Link to comment
Share on other sites

Τι καταλαβαινετε εσεις?

 

εγκυκλιος 5:

 

ΠΑρ. 1α Δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση αυτή έχουν οι χώροι που η άδεια τους εκδόθηκε η αναθεωρήθηκε μέχρι τις 2.7.2009 και όχι οι χώροι που δημιουργούνται μετά την ημερομηνία αυτή με έκδοση Οικοδομικής Αδείας ή αναθεώρηση. Μεταγενέστερη αναθεώρηση που δεν επηρεάζει τον ρυθμιζομενο χώρο (π.χ. αναθεώρηση για αλλαγή επιβλέποντα, παράταση ισχύος της άδεις κλπ) δεν απαγορεύει την υπαγωγή του στη ρύθμιση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

panos, εφόσον υπάρχει αναθεώρηση "υπερισχύει" της αρχικής Ο.Α. Νομίζω ότι θα πρέπει να δεις/διευκρινίσεις για ποιο λόγο και τι αφορούσε η αναθεώρηση που έγινε. Θεωρώ πως σε όσα σου είπαν οι συνάδελφοι Highlander, Manolis gon, Myri έχουν δίκιο.

(...)οι χώροι που η άδεια τους εκδόθηκε η αναθεωρήθηκε μέχρι τις 2.7.2009(...) γιατί το παραβλέπεις επίμονα αυτό? :wink:

Η αναθεώρηση θα μπορούσε να περιλαμβάνει αλλαγή των τμ των ημιυπαίθριων, του περιγράμματος, της θέσης τους, σε μία τέτοια περίπτωση τι και πώς θα κάνεις τακτοποίηση των Η.Χ. του κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων με τροποποίηση, που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης.

 

Για τις αιτήσεις που θα κατατεθούν από 1/3/ έως 30/6 η καταβολή της πρώτης δόσης του ειδικού προστίμου παρατείνεται για 4 μήνες δηλαδή μέχρι 30 Οκτωβρίου 2011.

 

ΠΗΓΉ :

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/paratash-kai-epishmws-gia-toys-hmiypaithrioys

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι

2 ερωτήσεις θέλω να κάνω:

1) Μπορώ από κάπου να κατεβάσω την εγκύκλιο της παράτασης μέχρι 30/6/11?

2) Δόθηκε παράταση επίσημα και για την πληρωμή των προστίμων?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Για μια ακομη φορα επιβραβευτηκαν οι ασυνεπεις και ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ οι συνεπεις.

 

Οι συνεπείς έχουν τιμωρηθεί και θεωρούνται και κορόιδα μόνο και μόνο με την ψήφιση του αρχικού νόμου που επιβράβευσε όλους όσους είχαν παρανομήσει αλλάζοντας χρήσεις, κλείνοντας ημιυπαίθριους, parking κλπ. Οι τίμιοι και συνεπείς έχουν μάθει στην καρπαζιά απο καιρό σε αυτή την χώρα. Δεν νομίζω να ενοχλήθηκαν από τη συγκεκριμένη παράταση. Χωρίς παρεξήγηση......

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.