Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια προσωρινής αποθήκευσης


Γιάννης

Recommended Posts

Μια βιομηχανία αλουμινοκατασκευών η οποία έχει σύμβαση με εταιρεία παραλαβής και διαχείρισης του scrap και του ανακυκλώσιμου υλικού έχει απλά έναν κάδο για την απόθεση των στερεών (μη επικινδύνων) ώστε να έρχεται κάθε τόσο να τα παραλαμβάνει η συμβεβλημένη εταιρεία.

Ερώτηση:

1) Απαιτείται να βγάλει η βιομηχανία άδεια προσωρινής αποθήκευσης;

2) Η νομαρχία λέει απαιτείται με βάση την ΚΥΑ 50910/2727/2003 ΦΕΚ1909Β/22-12-2003. Έχετε ακολουθήσει ποτέ αυτήν την διαδικασία; Τι ακριβώς υποβάλλουμε στην Νομαρχία για να πάρει η βιομηχανία άδεια προσωρινής αποθήκευσης;

 

ΥΓ Η αναφερόμενη εγκύκλιος είναι στα downloads/περιβαλλοντικά/νομοθεσία

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Γιάννη

 

Η άδεια προσωρινής αποθηκευσης που αναφέρεις, δεν αναφέρεται στη βιομηχανία, αλλά στην διαχειρήστρια εταιρεία που κάνει συλλογή και μεταφορά του ανακυκλώσιμου υλικού (υπολλείματα επεξεργασίας), η οποία πρέπει απαραιτήτως να διαθέτει χώρο με άδεια προσωρινής αποθηκευσης μέχρι να αποσταλλούν τα υπολλείματα για λιώσιμο στα χυτήρια.

 

Διαβάστε πάλι προσεκτικά την ΚΥΑ 50910/2727/2003 ΦΕΚ1909Β/22-12-2003 και θα δείτε οτι αυτό ακριβώς λέει και εννοεί.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ έτσι λέω αλλά η νομαρχία το ζητάει...

 

Γιάννη

 

Νομίζω οτι κάποιο πρόβλημα πρέπει να υπάρχει μεταξύ εσένα και της περιφέρειας (πρώην νομαρχίας)

 

Στην αρχή σου ζητάνε σύνταξη διαχειριστικού σχεδίου επικίνδυνων ή μη αποβλήτων, σου λέω οτι έχει καταργηθεί με την 3η εγκύκλιο που σου ανέφερα !!!!!!!!!

 

Μετά σου λένε για άδεια προσωρινής αποθήκευσης της επιχείρησης, σου απαντάω οτι δεν είναι υποχρεωμένη η επιχείρηση να διαθέτει τέτοια άδεια, αλλά η διαχειρήστρια εταιρεία συλλογής & μεταφοράς ........

 

για μένα, κάπου μπάζει η υπόθεση

 

ή είναι παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο στην περιφέρεια ...... ή ίσως να χρειάζεται ''ψιλικό οξύ'', δεν γνωρίζω τι άλλο μπορεί να συμβαίνει !!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη, η ΚΥΑ 50910/2727/2003 ΦΕΚ1909Β/22-12-2003 στο διευκρινίζει αν την διαβάσεις καλά όπως σου λέει και ο dib.

Δεν συντάσσεις τίποτα παραπάνω απλά η βιομηχανία αλουμινίου πρέπει να έχει σύμβαση με κατάλληλα αδειοδοτημένη εταιρεία.

Σε ποιο νομό είναι η υπηρεσία και σου λένε αυτά;

Link to comment
Share on other sites

dib: Η πρώτη περίπτωση (σύνταξη διαχειριστικού σχεδίου) αφορά άλλη επιχείρηση και αφορά σε πρώην περιφέρεια (νυν αποκεντρωμένη διοίκηση)

 

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε πρώην νομαρχία (νυν Δήμος). Σε αυτή την περίπτωση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ να ζητάει "ψιλικό οξύ"... Ξέρους πολλούς που παρακαλάνε μιζάρουν στην συγκεκριμένη υπηρεσία αλλά τίποτα...

 

Ξέσκισα την ΚΥΑ και συμφωνώ κι εγώ μαζί σας...Τι να πω ρε παιδιά! Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αγαπητοί συνάδελφοι πλην Γιάννης, επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα, προσπαθώ να τεκμηριώσω την άποψή σας. Δεν τα καταφέρνω διότι:

- Στην ΚΥΑ50910/03, άρθρο 7: η §1α αναφέρεται στον κύριο, νομέα ή κάτοχο του χώρου, δηλ. στη βιομηχανία, η οποία συγκεντρώνει και τοποθετεί τα απόβλητα σε κάδους. η §1β αναφέρεται στη συλλογή και μεταφορά. η §1β1 αναφέρει: «οι πιο πάνω υπόχρεοι φορείς είναι υπεύθυνοι για την εκπόνηση των μελετών που αναφέρονται στο άρθρο 8».

- Στην Εγκύκλιο οικ123067/04, §Βi αναφέρεται: «Όσον αφορά στην προσωρινή αποθήκευση αστικών στερεών αποβλήτων όταν αυτή αφορά στην προσωρινή αποθήκευση σε κάδους προ της συλλογής, δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση αλλά πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην μελέτη οργάνωσης, συλλογής και μεταφοράς αυτών».

- Στην Εγκύκλιο οικ103731/1278/04, §3I αναφέρεται «Οι εργασίες συλλογής και μεταφοράς, καθώς και προσωρινής αποθήκευσης σε κάδους προ της συλλογής, δεν απαιτούν υποβολή ΜΠΕ και έγκριση ΠΟ. Απαιτείται μόνο άδεια που χορηγείται σύμφωνα με το άρθρο 8 της ΚΥΑ».

Link to comment
Share on other sites

Ειδικά για στερεά μη επικίνδυνα απόβλητα δεν απαιτείται καμία μελέτη προσωρινής αποθήκευσης. Εδώ δεν απαιτείται ακόμη και για στερεά επικίνδυνα απόβλητα, παρά μία Τεχνική Έκθεση Διαχείρισης Αποθηκευμένων Επικίνδυνων Αποβλήτων, σύμφωνα με τις Κ.Υ.Α.13588/725, άρθρο 18. παρ. 4 (ΦΕΚ 383/Β/2006) & ΚΥΑ 24944/1159, κεφάλαιο 10 (ΦΕΚ 791/Β/2006), συνημμένη στην Περιβαλλοντική Μελέτη.

Αρκεί μία σύμβαση με έναν αδειοδοτημένο συλλέκτη στερεών αποβλήτων για να μαζεύει τα scrap.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φίλε Κόκκινε τα λες σωστά!

Όμως για τα μη επικίνδυνα δεν διευκρινίζεται ότι ΔΕΝ απαιτείται μελέτη προσωρινής αποθήκευσης αποβλήτων. Αυτό κατά την αρμόδια υπηρεσία μεταφράζεται ότι απαιτείται η συγκεκριμένη μελέτη...(το ζητάνε από όλους)....παρόλο που για τα επικίνδυνα είναι πιο απλή η διαδικασία...

 

Παράλογο;;

Δεν απαντά! Άρα λογικό.... :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.