Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια προσωρινής αποθήκευσης


Γιάννης

Recommended Posts

GregoMe:

 

Το άρθρο 7 της ΚΥΑ αναφέρεται στους ΦοΣΔΑ και επισημαίνει ότι οι κάτοχοι του χώρου έχουν ευθύνη για την οργάνωση των μέσων (δηλαδή την τοποθέτηση κάδων). Το άρθρο 11 αναφέρεται στις υποχρεώσεις των παραγωγών αποβλήτων και λέει ότι πρέπει:

 

α) να παραδίδουν τα απόβλητα σε φορέα διαχείρισης (άρα ο φορέας πρέπει να έχει μελέτη προσωρινής αποθήκευσης)

β) να εξασφαλίζουν οι ίδιοι την αξιοποίηση ή διάθεσή τους.

 

Στις διαδικασίες διάθεσης ή αξιοποίησης στο παράρτημα IV οι D15 και R13 που αναφέρονται στην αποθήκευση ξεκάθαρα διαχωρίζουν από τις διαδικασίες την προσωρινή απόθηκευση στο χώρο παραγωγής πριν τη συλλογή τους.

 

Άρα για τους παραγωγούς αποβλήτων που αναθέτουν τη διάθεση τους σε φορέα διαχείρισης ΔΕΝ χρειάζεται να τους χορηγηθεί άδεια σύμφωνα με το άρθρο 8 της ΚΥΑ

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Παιδιά καλησπέρα,

επειδή πάει καιρός από το τελευταίο post, δεν κατέχω και πολύ το ζήτημα και η Αποκεντρωμένη δεν είναι στην πόλη μου, δεν μπόρεσα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

Ένας πελάτης έχει χώρο όπου το φέρνουν σίδερα και ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό και από εκεί έρχονται και του τα παίρνουν με φορτηγά από άλλες εταιρίες. Η επιχείρηση ασχολείται με προσωρινή αποθήκευση, σωστά; Τώρα αυτός θέλει να μαζεύει και μπαταρίες (επικίνδυνα απόβλητα). Θα πάει για καινούρια άδεια ή για συμπλήρωση; Επίσης θα απαιτηθεί ΑΕΠΟ και ΜΠΕ;

Ευχαριστώ

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.