Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νομιμοποίηση δώματος σε σπίτι προ 55


nikmar

Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

Θα ήθελα να ρωτήσω, αν κάποιος ξέρει, τι χρειάζεται στην παρακάτω περίπτωση: Εντός μικρού οικισμού στη Μάνη υπάρχει πέτρινο μικρό (75μ2 μαζί με τους τοίχους) διώροφο σπίτι προ 55 (μακρόστενο ισόγειο με καμάρα και στο όροφο τετράγωνο δωμάτιο με βεράντα). Το δωμάτιο του ορόφου ήταν ασκεπές και πριν λίγους μήνες ο ιδιοκτήτης έριξε πλάκα Ο.Σ. Τι πρέπει να γίνει για τη νομιμοποίησή της?

(Επίσης, το σπίτι δεν έχει πόρτες και παράθυρα - δεν ξέρω αν αυτό έχει καμιά σημασία..)

Link to comment
Share on other sites

Α! με ενδιαφέρει και εμένα για αντίστοιχο πέτρινο κτίσμα στην Αμοργό..

η μηχανικός εκεί μου είπε ότι δεν χρειάζεται άδεια για την επισκευή και αποκατάσταση της στέγης αλλά όταν την ρώτησα αν παίζει ρόλο που τα κουφώματα είναι κατεστραμμένα εκεί από ότι κατάλαβα ήταν πιο μπλεγμένο το ζήτημα. δεν πήρα κάποια σαφή απάντηση γιατί δεν το έψαξα και παραπάνω αλλά αν γνωρίζει κανείς.....

Link to comment
Share on other sites

Μπορει να παρει βεβαιωση απο το Δημο οτι ειναι προυφισταμενο "οπως ειναι τωρα" του ετους 1955? τωρα για τα κουφωματα, με αδεια μικρης κλιμακας κανουν αντικατασταση κουφωματων.(υπαρχει καταγγελια για την οροφη?)

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει γίνει καταγγελία. Το πρόβλημα δεν είναι τα κουφώματα - είναι η διαδικασία νομιμοποίησης της πλάκας που έριξε.(Τώρα, πώς πήρε τη βεβαίωση για το ότι είναι προ 55 δεν ξέρω).

Link to comment
Share on other sites

Η βεβαιωση λεει για διωροφο κτισμα? Αν ναι, ποιος ενδιαφερεται κατοπιν τετελεσμενων γεγονοτων για νομομοποιησεις?

Link to comment
Share on other sites

Στα συμβόλαια αγοραπωλησίας και στο τοπογραφικό αναφαίρεται ως ασκεπές (ο όροφος). Στη βεβαίωση, όμως, ως διώροφο κτίσμα...(αν θυμάμαι καλά).

Link to comment
Share on other sites

Το γνωστο κολπο των συμβολαιογραφων - βαλε πως δεν εχει σκεπη να γλυτωσεις φορο- Δυστυχως ειναι τραγικο λαθος. Μηπως να το διορθωσουν το συμβολαιο? ειναι προσφατο?

Link to comment
Share on other sites

Όχι, το κόλπο της συμβολαιογράφου είναι το εξής: Ο επάνω όροφος στην πραγματικότητα δεν έχει στέγαση και πρότεινε αντί να βγεί άδεια για να πέσει πλάκα, να πει ότι η πλάκα κατασκευάστηκε παράνομα και θέλει να την νομιμοποιήσει και, έτσι, να πληρώσει λιγότερα. Απλά δεν ξέρω τι σχέδια κλπ. χρειάζονται για μια τέτεια νομιμοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

Αν ακολουθησουμε λοιπον τη διαδικασια νομιμιποιησης , πρωτα θα πληρωσουμε το αναλογουν προστιμο και στη συνεχεια εκδιδεται αδεια νομιμοποιησης.Αν η απορια σου ειναι τι να περιεχει ο φακελλος της πολεοδομιας, ειναι ολα τα απαραιτητα αρχιτεκτονικα αλλα αποτυπωση και οχι νεα μελετη.Αναλογες θα ειναι και οι αμοιβες.(αποτυπωση στατικων - επαρκεια).

Link to comment
Share on other sites

Αυτή ήταν η απορία μου. Απλώς, σκεφτόμουν μήπως θέλουν π.χ. μόνο τοπογραφικό και τεχνική έκθεση ή τοπογραφικό, έκθεση και διάγ. κάλυψης, ή..

 

Οκ ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.