Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μέγιστο ύψος για δώμα 10kWp


konstantily

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Υπάρχει κάποιος περιορισμός όσον αφορά το μέγιστο ύψος που θα πρέπει να έχουν τα πάνελ, για εγκατάσταση τους σε δώμα κατοικίας? Εάν υπάρχει κάπου ήδη η απάντηση συγχωρέστε με άλλα έψαξα αρκετά μέσα στο forum και δεν μπόρεσα να την βρω.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

την ίδια απορία είχα κ εγω !δες τι βρηκα λοιπόν όσο το έψαξα !μέχρι το Σεπτέμβριο του 2010 ίσχυε το 1,5 μέτρο πάνω απο το μέγιστο ύψος της περιοχής και μέσα στο ιδεατό στερεό για εντός και εκτός σχεδίου περιοχές και ήθελε έγκριση μικρής κλίμακας εργασιών .Το Σεπτέμβρη βγήκε το ΦΕΚ 376/6.9.2010 το οποίο καταργεί το 1,5 μέτρο (καταργεί δηλαδή την απόφαση ΥΠΕΧΩΔΕ 1945/134/17.01.2003 σε ότι αφορά τα φωτοβολταϊκά )και αναφέρει μόνο εντός του ιδεατού στερεού και δεν απαιτείται οικοδομική άδεια και έγκριση μικρής κλίμακας εργασιών .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου. Άρα λοιπόν με αυτά που λες μπορώ να το προχωρήσω κανονικά. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια σιδηροκατασκευή που θα έχει μέγιστο ύψος ίσο με το ύψος της απόληξης του κλιμακοστασίου και είναι περίπου 2,5 m. Όχι τίποτα άλλο αλλά φοβάμαι μην εκτεθώ στον πελάτη.

Link to comment
Share on other sites

ακριβώς για τον ίδιο λόγο το ψάχνω γιατί στην εταιρεία που εργάζομαι μας το ζητάνε απο τη ΔΕΗ να είναι μέχρι 1,5 μέτρα το ύψος των πλαισίων ( τουλάχιστον για την ΔΕΗ που υπάγονται τα βόρεια προάστια Αττικής ) και είχα κάνει μελέτη μέχρι το ύψος του κλιμακοστασίου .απο ότι φαίνεται μάλλον μπορώ να το κάνω αλλά θα πρέπει να το διευκρινήσω γιατί δεν θέλω να ρισκάρω να μου το κόψει ο ΔΕΗτζής τη μέρα της ενεργοποίησης .Από την άλλη ο νόμος απαγορεύει να τοποθετηθούν πάνω από την απόληξη .Τι γίνεται όμως αν την ξεπεράσεις την απόληξη σε ύψος βάζοντας τα πλαίσια στο δώμα .Λογικά το ιδεατό στερεό σε νοιάζει .τι διάταξη πλαισίων έχεις?τριπλό portrait με 25 μοίρες είναι ?

Link to comment
Share on other sites

Λόγω της πολύ μικρής επιφάνειας του δώματος και του ότι ήδη υπάρχει στηθαίο ύψους 1,5m, αφήνω περιμετρικά 0,5m από το στηθαίο και ξεκινάω μια σιδηροκατασκευή από το 1,5m που καταλήγει στα 2,5m (ύψος της απόληξης του κλιμακοστασίου). Έτσι μπορώ να βάλω 5 σειρές landscape. Ανάμεσα στις σειρές αφήνω μια απόσταση 13cm για να μην μου πουν ότι έφτιαξα βοηθητικό χώρο. Από την ΔΕΗ σου είπανε ότι το μέγιστο ύψος είναι 1,5m?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν θα μπορούσε πολύ απλά να γκρεμίσει το στηθαίο ή να το κατεβάσει στα 50 cm .Ναι από τη ΔΕΗ αυτό λέγανε σε συναδέλφους μου τη μέρα της ενεργοποίησης αλλά συγκεκριμένα στα Βόρεια προάστια ,όχι στην υπόλοιπη Ελλάδα !Και δεν νομίζω ότι κάνεις βοηθητικό χώρο μέσα στο περίγραμμα του δώματος σου !ο βοηθητικός χώρος είναι μην ξεκινήσεις να φτιάχνεις καμιά καινούργια στέγη με πλαίσια που να προεξέχουν από το δώμα .

Link to comment
Share on other sites

Το στηθαίο δεν μπορεί να γκρεμιστεί γιατί από εκεί ξεκινάνε και κεραμιδιά που πηγαίνουν προς τα κάτω. Δηλαδή είναι το δώμα, και περιμετρικά υπάρχουν και κεραμίδια τα οποία ξεκινάνε από το +1,5m από το πάτωμα του δώματος και καταλήγουν στο ίδιο ύψος με το πάτωμα του δώματος. Επίσης θέλω να χρησιμοποιήσω την μια πλευρά με τα κεραμίδια για να τοποθετήσω και εκεί κάποια πάνελ, εκτός αυτών που θα είναι στην μεταλλική κατασκευή. Σκέφτομαι να πάω την Δευτέρα στην ΔΕΗ της περιοχής μου να ρωτήσω αν μπορώ να το κάνω. Εσείς τι θα με συμβουλεύατε να κάνω? Όχι σαν πελάτη αλλά σαν συνάδελφο.

Link to comment
Share on other sites

konstantily, μπορείς να ρωτήσεις τη ΔΕΗ, αλλά η συμβουλή μου είναι να μη βασίζεσαι σε ότι σου λένε, ειδικά για τα φ/β.

Ψάξε το μόνος σου για να είσαι σίγουρος είτε για το ναι είτε για το όχι.

 

Ειλικρινά δεν μπορώ να σου δώσω μία απάντηση χωρίς να έχω δει κάτι από το κτίριο και τη χωροθέτηση σου.

 

Από θέμα ύψους δεν είσαι σε πλαφόν, βρες το επιτρεπόμενο μεγιστο ύψος της περιοχής, το ιδεατό στερεό και κάνε πράξεις. Το 1,5 μ. υπήρχε πριν την κατάργηση της ΚΥΑ, αλλά αφορούσε τα εκτός σχεδίου.

 

Ακούγεται περίεργο και θα έλεγα στατικά επικίνδυνο. Ίσως δεν είναι. Ανέβασε καμμιά φωτογραφία και θα προσπαθήσω να σου απαντήσω.

 

Μην ξεχάσεις να ελέγξεις την κλίση της στέγης/εξώστη που θέλεις να βάλεις τα υπόλοιπα πλαίσια είτε να έχουςακριβώς τον ίδιο προσανοατολισμό με την τελική κατασκευή που θα φτιάξεις, είτε να είναι το ελάχιστο του 2ου τράκερ του μετατροπέα που θα χρησιμοποιησεις.

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν πριν κάνεις οτιδήποτε βεβαιώσου ότι όλα είναι νόμιμα με το δώμα του πελάτη και έχει για όλα άδεια.απο εκεί και πέρα δες λίγο το τελευταίο ΦΕΚ των φωτοβολταϊκών που σου είπα και δες και το ιδεατό στερεό στην οικοδομή του πελάτη να είσαι μέσα στα όρια ΄.τα αναφέρει όλα στο ΓΟΚ που σου είπε η tsilena !!!αν είσαι οκ απο εκεί μπορείς και να πάς στη ΔΕΗ για διευκρίνιση ή ακόμα και σε πολεοδομία .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.