Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μέγιστο ύψος για δώμα 10kWp


konstantily

Recommended Posts

tsilena όσον αφορά την διαστασιολόγηση με τις διαφορετικές κλίσεις είμαι οκ. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να δω το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής και να δω το ιδεατό στερεό. Από θέμα στατικής έχει δει το σχέδιο πολιτικός μηχανικός και είμαι οκ. Θα δω αυτά που μου είπατε και θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις. Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο.

Link to comment
Share on other sites

Έχει γίνει ποτέ στατική μελέτη για αυτές τις κατασκευές; Δε λέω για οσες είναι μέχρι 1.5 μέτρο που είναι normal αλλά για αυτές τύπου ξεκινάω στο 1,5μ και καταλήγω στα 2,5μ.

 

Γιατί αν δεν είναι σωστά κατασκευασμένες, βλέπω να γίνονται ηλεκτροπαραγωγός χαρταετός σε κανένα δυνατό άνεμο.

 

edit: Δεν είδα το μήνυμα #11. Αφού τις είδε ΠΜ υποθέτω είσαι εντάξει.

Link to comment
Share on other sites

στατική μελέτη συνήθως μπορεί να χρειαστεί στο κτήριο λόγω του βάρους που δέχεται ....οι βάσεις έχουν πιστοποιήσεις και εγγυήσεις .τώρα αν κάπου έχει 10 μποφόρ ίσως να χρειαστεί άλλη μελέτη αλλά για τις περιοχές που δεν έχουν τέτοιο αέρα δεν έχεις πρόβλημα !

Link to comment
Share on other sites

nikolis,

Στατική μελέτη χρειάζεται και στις βάσεις και πρέπει να την έχεις πριν παραγγείλεις.

Οι βάσεις έχουν πιστοποιήσεις και εγγυήσεις όπως λες, στην ποιότητα του υλικού, πρέπει όμως να πάρεις από την εταιρεία των βάσεων και εγγύηση καλής στατικής συμπεριφοράς.

Αυτό σημαίνει ότι επειδή η εταιρεία είναι αυτή που αποφασίζει να βάλει τα αγκίρια ή τα στηρικτικά στα τόσα μέτρα και όχι στα τόσα, πρέπει να σου προσκομίσει τη στατική μελέτη μέσω της οποίας αποφάσε την ποσότητα των υλικών και των αποστάσεων.

 

Αυτοί ξέρουν τα κράματα που χρησιμοποιούν, τις ανοχές στις ανεμοπιέσεις των υλικών τους, τα βάρη που χρειάζονται κ.ο.κ.

 

Έτσι θα είσαι σίγουρος ότι αυτό που κατασκευάσεις έχει μόνο τη δική σου ευθύνη στο τελικόι αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

tsilena

μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε κάποια στατική μελέτη πέραν της μελέτης σε στατικότητα κτηρίων !δεν γνωρίζω για αυτό που λες !ίσως έχεις δίκιο !θα το κοιτάξω πάντως με τις εταιρείες βάσεων !

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει περίπτωση normal κτίριο να πέσει ή να πάθει ζημιά από ΦΒ; Τι στατική μελετη να κάνεις; Αν είναι εξαρχής σε άσχημη κατάσταση να το καταλάβω αλλά γενικά δε χρειάζεται.

 

Από την άλλη κάτι ιδιοκατασκευές που θυμίζουν εκκολαπτόμενους χαρταετούς με καλούμπα τα καλώδια, καλό θα ήταν να έχουν ελεχθεί πριν τοποθετηθούν.

Link to comment
Share on other sites

Με καταλάβατε λάθος. Δεν εννοώ ότι χρειάζεστε στατική του κτιρίου, αλλά των βάσεων.

 

Ο κατασκευαστής των βάσεων, ζητάει από εμάς την τοποθεσία και τη χωροθέτηση της κατασκευής και αποφασίζει τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και τις αποστάσεις των στηρικτικών που χρειάζονται.

 

Πρέπει λοιπόν να εξετάσουν στατικά την κατασκευή που προτείνουν, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι οι αποστάσεις των στηρικτικών είναι σωστές.

Την ίδια συμπεριφορά έχει στις ανεμοπιέσεις ένα σύστημα στην ηπειρωτική χώρα και την ίδια στα νησιά ή στα παραλιακά μέρη; Το ίδιο βάρος σηκώνει ένα σύστημα στη βόρεια Ελλάδα το χειμώνα (χιόνι) και το ίδιο στην Πελοπόννησο;

 

Προσωπικά το ζητάω για κάθε πελάτη και του το δίνω.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα σε όλους

πέρα από τη στατική πλευρά των βάσεων και κτηρίου έχω κάποιες απορίες για το ύψος των πλαισίων στο δώμα!

για παράδειγμα ο ΣΔ της περιοχής που θέλω να εγκαταστήσω φωτοβολταϊκά ήταν πριν χρόνια 1,6 και τώρα είναι στο 1!!οπότε από ότι λέει ο ΓΟΚ είμαι στο 16 μέτρα μέγιστο ύψος !!!δλδ αυτό θα είναι και το όριο του ιδεατού μου????μέγιστο περιοχής και μέγιστο κτηρίου είναι το ίδιο πράγμα????

ο νόμος έλεγε πριν λίγο καιρό για 1,5 μέτρο πάνω από το μέγιστο ύψος της περιοχής και μετά το Σεπτέμβρη αναφέρει απλά μέσα στο ιδεατό !!!δλδ μπορώ να βάλω και πάνω από τα 16 μέτρα ???το κτήριο μου είναι 9 μέτρα και πλάτος δρόμου 8*1,5 = 12 μέτρα ιδεατό!!!λογικά είμαι οκ έτσι κ αλλιώς απλά θέλω να καταλάβω γενικά τη λογική με το ιδεατό κ τα μέγιστα ύψη !!!!!:confused:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.