Μετάβαση στο περιεχόμενο

Grid Factor σε γεωδαιτικό σταθμό


Recommended Posts

Όταν μετράτε σε ΕΓΣΑ αλλάζεται τον grid factor από 1.0000 που ειναι στη ΗΑΤΤ σε 0.966666 που ειναι στο ΕΓΣΑ; Και αν ναι νομίζω ότι ο συντελεστής αυτός αλλάζει αναλόγως την περιοχή. Μπορέι κάποιος να μου πει τους συντελεστές αναλόγως την περιοχή; Και τέλος, τι σφάλμα δημιουργέιται αν δεν αλλάξουμε τον συντελεστή στο μηχάνημα; (νομίζω κάτι με τις αποστάσεις;)

Link to comment
Share on other sites

maria_geo το Grid Factor δεν θα τοα αλλάξεις στο μηχάνημά σου.

Ξέροντας το Χ (East) της στάσης σου και τοποθετόντας το στο πρόγραμμα επίλυσης διορθόνεται και το Κ (Grid Factor) οπότε με την επίλυση διορθώνονται και τα ταχυμετρικά σου.

Τώρα για τιμές δεν νομίζω οτί μπορεί να σου δώσει κανείς, είναι ανάλογα με το Χ που είσαι και αυτό το βρίσκεις απλά με ένα GPS χειρός.

Τώρα αν θέλεις πες μου μέσο Χ περιοχής (σε ΕΓΣΑ) για να σου στείλω μέση τιμή.

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεται η αλλαγή του συντελεστή κλίμακας στο total station (αν και πολλά προγράμματα επίλυσης κάνουν την διόρθωση αυτή χωρίς να αλλάξεις τίποτα στο όργανο) όταν μετράς σε ΕΓΣΑ. Όπως είπες ο συντελεστής αυτός αλλάζει ανα περιοχή. Με το Coords μπορείς να τον έχεις για κάθε περιοχή που σε ενδιαφέρει αρκεί να εισάγεις στο πρόγραμμα τιμές ΕΓΣΑ της περιοχής αυτής.

Link to comment
Share on other sites

το grid factor χρειάζεται να μπει αν πρόκειται να δουλέψεις με συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ δηλαδή σε περίπτωση χαραξης. Το υπολογίζεις εκ των υστέρων και ρυθμίζεις το όργανο σου. Τώρα κατά την αποτύπωση και να είναι ρυθμισμένο ώστε να έχει συντελεστή κλίμακας αυτό δεν επηρεάζει τις μετρήσεις που εξάγεις από το καταγραφικό για την επίλυση στο γραφείο, οπότε δεν πάιζει κανενα ρόλο.

Για τις τιμές του συντελεστρή απάντησε ο m&kstatic

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.