Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ελληνες Χρήστες Revit Architecture


JTB

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 94
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν έχω revit κοντά μου οπότε θα σου πω γενικά... Κάθε tag - έτσι λέγονται αυτά, το φορτώνεις για συγκεκριμένη κατηγορία αντικειμένων και μετά από το menu Annotate κάνεις tag all ή tag by category...

Αν έχει φορτωμένο tag τότε κατά την εισαγωγή του αντικειμένου, μπαίνει αυτόματα... Επίσης να σου πώ ότι αλλάζοντας κάποιο instance parameter του tag αλλάζει και το αντικείμενο... Δηλαδή αν έχεις ορίσει το ύψος ποδιάς ως instance parameter τότε μπορείς πειράζοντας το tag να αλλάξει το ύψος του παραθύρου χωρίς να μπεις στις ιδιότητες του παραθύρου.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

να ρωτήσω κ εγώ κάτι. έχω το revit και το energy building το οποίο δέχεται (λεει) αρχεία ifc.

1. ποιόν τύπο από τους 4 και με ποιές ρυθμίσεις.

2. όταν πάω να κάνω εξαγωγή από το gbxml το οποίο μου δείχνει αν όλα είναι οκ λέει ότι στα δωμάτια is not upper bounded by a roof, ceiling or floor element. This can result in incorrect adjacencies and voids in the analytical model. Please ensure that Upper Limit and Limit Offset for Room 2 is set correctly.

3. όταν τα βάζω στο energy building λέει ότι δεν υπάρχει στοιχείο αναφοράς και τα παρατά.

 

...μην μου πείτε να ρωτήσω στη civiltech γιατί τα παιδιά δεν γνωρίζουν. είναι φιλότιμα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως λένε ότι κάτι γίνεται χωρίς να δίνουν πληροφορίες.

Link to comment
Share on other sites

Η ερώτησή σου όμως πρέπει να παραμείνει στους "φιλότιμους" αλλά άσχετους υπαλλήλους της civiltech. Παράλληλα μπορείς να τους πεις να σου δώσουν αυτοί κάποιες προδιαγραφες και απαιτήσεις που έχουν για τα αρχεία που διαβάζουν και εφόσον δεν είσαι ένας ακόμη λαθραίος χρήστης του Revit να απευθυνθείς στην Autodesk για πιθανή αναζήτηση λύσης.

Δυστυχώς δεν ξέρω κάποιον να χρησιμοποιεί μαζί τα προγράμματα αυτά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τελικά βρήκα άκρη με το energy building. Βοήθησαν λίγο τα παιδιά από το civiltech αλλά και οι πολλές ώρες που τα σκάλιζα. Τελικά κατάφερα να κάνω να εμφανίζεται το κτίριο του revit στο building αλλά οι πλάκες είναι πάντα μετατοπισμένες. Μου παν ότι δεν επηρεάζει αυτό (!) και τελικά είχαν δίκαιο, γιατί τις πλάκες τις βάζει αυτόματα το πρόγραμμα είτε τις σχεδίασες είτε όχι.

Το revit το μαθαίνω ακόμη σε demo ως επί το πλείστον, γιατί έχω αυθεντικά τα autocad και cadware (είμαι από τους περίεργους) και θέλω όταν το αγοράσω (έχω ακόμη έκπτωση), να είμαι έτοιμος για τη μετάβαση. Ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις.

1. Όταν έχετε κτίριο με πολλούς τυπικούς ορόφους τι κάνετε?

Είδα μια λύση ότι είναι με Group έναν όροφο? Αν ναι μετά πως τον επεξεργάζεστε αν θέλετε αργότερα και να ενημερωθούν και οι άλλοι όροφοι. Ungroup, το δουλεύετε και πάλι μετά group? Και κάνει σωστή ενημέρωση? Εγώ πάντως δεν τα κατάφερα.

2. Όταν φτιάχνετε τους τοίχους τους βάζετε το ύψος εσείς ή με constraint από τις όψεις? Επίσης του φτιάχνετε να φτάνουν από το ισόγειο μέχρι τη στέγη ή αυτό όταν είναι μονοκατοικία και στις πολυκατοικίες με τυπικούς ορόφους γίνονται ανά επίπεδο?

3. Την πλάκα τη δείχνετε να βγαίνει μέχρι έξω ή μέχρι το σοβά.

4. Ποιο στατικό πρόγραμμα χρησιμοποιείτε που να συνεργάζεται σωστά και όχι να πρέπει να ξανασχεδιάζεις.

5. Πως φτιάχνετε αυτές τις ελληνικού τύπου σκάλες για τις οποίες οι αμερικάνοι δεν έχουν καμμιά ιδέα? Νομίζω ότι τις λένε Δανέζικου τύπου.

6. Γίνεται να προσανατολίσω ένα σχέδιο ώστε να μπορέσω να φτιάξω διάγραμμα δόμησης και τοπογραφικό?

Γενικά προσπαθώ να το μάθω, είναι μεγάλο το κόστος αγοράς τους και θέλω να μπορώ να φτιάχνω όλα τα σχέδια σε ένα αρχείο.

Όσες συμβουλές ευπρόσδεκτες.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει? Τι κάνουν οι χρήστες Revit όταν πρέπει να σχεδιάσουν διάγραμμα δόμησης? Γραμμή γραμμή στο Autocad?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Βοήθεια μπορείς να βρεις στο augi ή να κάνεις μαθήματα, και το utube ειναι γεμάτο από σχετικές πληροφορίες.

Συνοπτικά:

1. Φτιάχνω τον τυπικό και τον αντιγράφω copy paste aligned.

2. Τοιχοποιία απο level σε level, εξωτερικοί συνεχόμενοι, εσωτερικοί ανά επίπεδο.

3. Την πλάκα μέσα στον τοίχο μέχρι το core.

4. Robot

5. Το RAC 2013 κάνει πλέον με αυτόματο τρόπο τις σκάλες που θες, αλλιώς χειροκίνητα.

6. Γίνεται, ψάξε τα orient to true north - project north.

Μάθε το, αξίζει τον κόπο.

Edited by Pakos M
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπερα δεν ασχοληθει καθολου με 3D σχεδιαση .Θα ηθελα να μαθω να σχεδιαζω 3d αλλα θα ηθελα απο πριν να ξερω καποιες λεπτομεριες.Τι διαφορες εχει το Revit απο το 3D max;Επισης ποιο ειναι ποιο ευκολο σχετικα και ποιο λειτουργικο για να ξεκινησει κανεις για να μαθαινει απο μονος του;Ποιο ειναι ποιο δημοφηλες παντα κατα την γνωμη σας σε εταιριες του εξωτερικου;( πχ Ντουμπαι).Σκοπευω να ψαξω να βρω βιβλιογραφια και καποιες tutorial στο youtube για να ξεκηνισω να μαθαινω απο μονος μου.Παλιοτερα ειχα ξεκινησει ( περιπου πριν απο 5 χρονια) και τωρα δουλευω σχεδον επαγγελματικα.Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα, μετά από format που έκανα στον υπολογιστή και επανεγκατάσταση του revit συνειδητοποίησα ότι δεν είχα κρατήσει backup του ελληνικού template που χρησιμοποιούσα με πολλά ωραία families. Υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιος κάποιο σχετικά πλήρες template να το ανεβάσει (metric system προφανώς); Μετά από αναζήτηση δεν έχω βρει κάτι αξιόλογο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.