Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετά το TEI, πολυτεχνείο. Αξίζει;


DimitrisZ

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και συγχαρητήρια για το forum :) (μακάρι να υπήρχε κάτι ισοδύναμο απο τους αποφοίτους των τει :???: ). Προσεχώς τελειώνω τει τμήμα τεχνολογιας πετρελαίου και φυσικού αερίου. Με λύπη μου συνειδητοποιώ πως δεν υπάρχουν επιλογές καριέρας. Σίγουρα υπάρχουν οι γνώσεις αλλά δεν αρκούν.

Σκέφτομαι να συνεχίσω σπουδές σε πολυτεχνείο παρά να ξεκινήσω μεταπτυχιακό. Παράλληλα εργάζομαι (από την αρχή των σπουδών μου) και οτι κίνηση επιλέξω θα πρέπει να είναι άριστα μελετημένη αφού προϋποθέτει μεγάλο κόπο. Συγκεκριμένα με συγκίνησε η σχολή μηχανικών περιβάλλοντος αλλά διαπίστωσα πως και αυτοί έχουν αρκετά προβλήματα στα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Οι πολιτικοί μηχανικοί φαίνεται να είναι οι επιφανείς.

Ως παλαιότεροι με πείρα, νομίζω οι απόψεις σας θα μου είναι χρήσιμες αν όχι καθοριστικές.

Δημήτρης

Link to comment
Share on other sites

Κοιταξε φιλε Δημητρη λιγο μπερδεμενος μου ακουγεσαι αφου δεν εχεις κατασταλλαξει ακομα τι θελεις.

 

Οι συγγενεις σχολες με την δικια σου φαινεται να ειναι οι χημικοι μηχανικοι και αν μιλαμε για πιο οικολογικες μορφες ενεργειας ειναι οι μηχανικοι περιβαλλοντος.

Ομως και οι δυο παραπανω σχολες εχουν πολυ περιορισμενα επαγγελματικα δικαιωματα και οσοι τις τελειωνουν τα βρισκουν δυσκολα στην αγορα εργασιας.

 

Τωρα οσον αφορα τους Ηλεκτρομηχανολογους και τους Πολιτικους Μηχανικους.

Πιστευω πως πιο κοντα σε αυτα που ξερεις ειναι οι Η/Μ.Μπορεις να ασχοληθεις με τον εξαιρετικο τομεα της ενεργειας ο οποιος ειναι ο δευτερος πιο δυναμικα αναπτυσσομενος τομεας στην Ευρωπη αυτη την στιγμη.

Τωρα για τους Πολιτικους Μηχανικους.Ειναι γνωστο πως παροτι το προγραμμα σπουδων τους δεν υπερεχει σε τιποτα απο αυτο αλλων σχολων, λογω συντεχνιακων πρακτικων εχουν καταφερει να εχουν επαγγελματικα δικαιωματα σε ολους τους τομεις ακομα και για πραγματα που δεν εχουν καμμια σχεση με το αντικειμενο τους.Μπορουν να βγαλουν 11 εργοληπτικα πτυχια, κατι που δεν μπορει να κανει καμμια αλλη ειδικοτητα του Πολυτεχνειου.

Αρα απο αποψη συμφεροντος και εργασιακων δυνατοτητων ειναι η πλεον εξεζητημενη σχολη.

 

Σαν συμβουλη φιλε Δημητρη μονο να σου πω, πως επιπλεον 4-5 χρονια σπουδων και μαλιστα σε πολυ υψηλοτερο επιπεδο σπουδων( ΤΕΙ----> Πολυτεχνειο), ειναι κατι που απαιτει μεγαλο κοπο και αγωνα.Ειδικα οταν εργαζεσαι ταυτοχρονα οπως εσυ. Μην ξεχνας και πως οσο περνανε τα χρονια το διαβασμα θα ειναι μια διαδικασια ολο και πιο δυσκολη.

Παντως οτι και να αποφασισεις καλη επιτυχια!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Γεία σου Δημήτρη!

Είμαι και έγω τελειόφητος ΤΕΙ και μετά πολυτεχνείου, διακοσμήτρια και αρχιτέκτονας. Τελείωσα μέσα σε 8 χρόνια, πρώτη μεταξύ άλλων που είχαμε δώσει μαζί καταρκτήριες,(τα άλλα παιδιά δεν έχουν πάρει καν ακόμα πτυχίο), με πολύ κόπο και πολύ πολύ διάβασμα. Καταλαβαίνεις ότι είμαι ήδη 28 χρονών χωρίς ιδιαίτερη εργασιάκή εμπειρία, αφού για να προλάβω να τελειώσω δεν είχα χρόνο να δουλεύω, εκτός από τα καλοκαίρια. Επίσης να υπογραμμίσω ότι ερχόμενη από τα ΤΕΙ στο πολυτεχείο τα βρήκα μπαστούνια, τελίως άλλο επίπεδο σπουδών, απαιτήσεων, χρόνου παρουσίας στη σχολη.

Επίσης αν κάνεις μια έρευνα όσον αφορά την πρόσληψη στο δημόσιο, δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, το μεταπτυχιακό σου δίνει τα ίδια μόρια με το 2ο πτυχίο( ειδικά αν το 2ο πτυχίο δεν είναι σχετικό με το πρώτο δεν σου δίνει και καθόλου μόρια, αν σε ενδιαφέρει δες και αυτό: http://www.asep.gr/asep/site/home/LC+Functions/Ipologismos+morion.csp?tabId=0&lcmenuId=), και σκέψου ότι το μεταπτυχιακό έχει απογευματινά για παρακολούθηση και κάνεις 2 χρόνια αντί για 4.

Εγώ δεν το μετάνιωσα που πήγα στη δεύτερη σχολή γιατί ήταν κάτι που ήθελα πολύ και είχα μια οικογενειακή επιχείρηση για να δουλεψω.

Βλέπω όμως άλλα παιδιά που έχουν σταματήσει τις σπουδές λόγω στρατιωτικού, άλλοι γιατί παντρεύτηκαν, άλλοι γιατί απλά ήθελαν να δουλέψουν και δεν προλάβαιναν και τη σχολή.

Είναι μια δύσκολη απόφαση που πρέπει να σκεφτείς πολυ σοβαρά και να λάβεις υπ΄΄οψη σου όλες τις παραμέτρους.

Χρόνο σπουδών, επαγκελματική αποκατάσταση, αν σου αρέσει αυτό που θα διαλέξεις τελικά.

Εύχομαι να βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα περισσότερο...

Link to comment
Share on other sites

Είμαι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ. Νομίζω ότι αξίζει να τελειώσεις το Πολυτεχνείο εφόσον ενδιαφέρεσαι να σταδιοδρομήσεις στον ιδιωτικό τομέα. Θα σου δώσει σημαντικά επαγγελματικά δικαιώματα και κύρος. Το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού είναι κυρίως στο εργοτάξιο, ενώ του Μηχανικού Η/Υ στο γραφείο. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Link to comment
Share on other sites

Για να μπείς σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να έχεις ισχυρό κίνητρο..Είτε το κάνεις για τις γνώσεις, ειτε για τα επιπρόσθετα επαγγελματικά δικαιώματα ή ακόμα και για το κύρος θα τα καταφέρεις μονο αν το θέλεις πραγματικά.Εγώ τελείωσα ΤΕΙ Δομικών Έργων και εν συνεχεία Πολυτεχνείο Πατρών.Μπορώ να σου πώ οτι οφελήθηκα πάρα πολύ από το Πολυτεχνείο, κυρίως σε γνώσεις - τρόπο σκέψης και φυσικά σε επαγγελματικα δικαιώματα.. Σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα....!

Link to comment
Share on other sites

Στο τει πέρασα από τεχνικό λύκειο (νυχτερινό), μηχανικός μεκ και συστήματα αυτοκινήτου.Και τότε εργαζόμουν σε συνεργεία και έχω αποκτήσει εμπειρία. Δεν εννοώ ημιαπασχόληση, κανονικό ωράριο-φόρτο εργασίας. Προσθέτω σ'αυτά τις γνώσεις από το τει και επίσης εμπειρία ως βοηθός σε χημείο και καθηγητής Αγγλικών και αναρωτιέμαι:

Με αυτά τα "υλικά" ποιά σχολή μηχανικού θα "δέσει" ώστε να φτιάξω μια καλή συνταγή;

Link to comment
Share on other sites

Χαρά στο κουράγιο σου Dimitriz!! πραγματικά αξιοθαύμαστος.

 

νομίζω πως οι προηγούμενοι με εχουν σχετικά καλύψει, το μόνο που θέλω να συμπληρώσω είναι πως, και χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν τονίζοντας από τώρα πως δεν πρόκειται για την πλειοψηφία, ετοιμάσου για μεγάλο σνομπισμό. σε όποια σχολή κι αν αποφασίσεις να πας, από μερίδα φοιτητών και καθηγητών θα δεχθείς μεγάλη αμφισβήτηση για τις γνώσεις σου, την "επιστημοσύνη" και άλλα τέτοια.

οι περισσότεροι δεν είναι έτσι, αλλά αυτοί που είναι, φτάνουν για να σου ρίξουν την ψυχολογία και το εγχείρημα που πας να κάνεις (2ο πτυχίο, καταταρκτήριες, εργασία κλπ) θέλει να τα αγνοήσεις όλα αυτά, και να κάνεις αυτό που πρέπει.

 

σου εύχομαι τα καλύτερα!! (αλλά βρε παιδί μου, το ξέρεις ότι θα πρέπει να πληρώνες το ΤΣΜΕΔΕ δουλευεις δε δουλευεις, ε? ξανασκέψου το!;))

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 years later...

Εγώ πάλι θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς.Πιθανοτερο είναι να μη σου αναγνωρίσουν μαθήματα και να σε ζορίσουν για να μην τελειώσεις.Εγώ ειμαι

στους παραγωγής στην Ξανθη.Δεν αξίζει.Ειναι αθλειοι

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.