Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατασκευαστικό ερώτημα: Τοιχοποιία πλήρωσης από πέτρα... αλλιώς.


ftes

Recommended Posts

κάτι μου θύμισες :smile:

μια άλλη λύση, εγκυκλοπαιδικά το αναφέρω.

κάνε search : herzog & de meuron, dominus winery, california

 

 

http://www.google.gr/images?q=herzog+%26+de+meuron,+dominus+winery,+california&hl=el&prmd=ivns&source=lnms&tbs=isch:1&ei=RyRuTdqpL8fpOdGskYED&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CAwQ_AUoAQ&biw=1425&bih=905

Link to comment
Share on other sites

Χμ, από ότι φαίνεται τη ιδέα μιας καλουπωμένης λιθοδομής με μπετό σε τοίχους πλήρωσης έχει τα προβλήματά της. Πάντως χάρηκα όταν είδα ότι η μέθοδος έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν με επιτυχία (βέβαια οι τοίχοι στις φωτογραφίες από το link που αναφέρει ο achille φαίνονται πολύ παχύτεροι από 10 εκ. που σκεφτόμουν εγώ). Α, με την ευκαιρία, nikoletta, κάπου έχω ξαναδεί τη μέθοδο στο link σου... Ίσως σε κάποιο επεισόδιο του Grand Designs; Ενδιαφέρον!

 

Γιάννη, σχετικά με το πλέγμα, σκεφτόμουν μια λωρίδα πλέγματος εγκάρσια τοποθετημένη στον τοίχο, σε όλο του το μήκος, από κολόνα σε κολόνα. Ανάμεσα στις στρώσεις από πέτρα, εξολοκλήρου μέσα στο σκυρόδεμα. Ρίξε μια ματιά στα δύο πρόχειρα σχέδια που ανεβάζω για να δεις ακριβώς τι εννοώ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, φαντάζομαι ότι αντί αυτού θα μπορούσε να μπει το κλασικό σενάζ (όχι τόσο πυκνά, φυσικά).

 

picture.php?albumid=176&pictureid=589

 

picture.php?albumid=176&pictureid=588

 

Πάντως, παρόλο που η επιστήμη σας με ενδιαφέρει πολύ (ιδιαίτερα από την πλευρά της έρευνας), μάλλον δε θα την ακολουθήσω. Μετά το μεταπτυχιακό δεν έχω κουράγια για άλλες σπουδές. Δοκίμασα, αλλά δε μου βγαίνει με τίποτα... Είμαι σε άλλο mode.

 

.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι αντίστοιχο έχει γίνει με ειδική ρητίνη και προφανώς όχι για λόγους κόστους αφού βγήκε πάνω απο 150 φορές σε σχέση με το τούβλο. Γλυτώνεις και προβλήματα συνάφειας, κοκκομετρίες, κλπ. Εαν έχεις τα χρήματα.....

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς να θέλεις να χρησιμοποιήσεις πέτρα για τοιχοποιία, ο τοίχος θα σου βγεί πάνω από 10 εκατοστά!

 

Εκτός αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις... χαλίκια!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, CVENG! Ακριβώς αυτό, αλλά το καλούπωμα θα γίνεται σε κάθετη αντί οριζόντιας θέσης. Άρα, από ότι καταλαβαίνω γίνεται! (τώρα, το κόστος, είναι άλλη υπόθεση...)

 

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας.

 

Case solved! :smile:

 

.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.