Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση πολιτικού ότι δεν υπάρχουν μηχανικοί για μεγάλα έργα στην Ελλάδα


Recommended Posts

Kαλά αυτό το θέμα με τις κατάλληλες συνθήκες γιά να ζείς , μου θυμίζει δοκιμαστικό σωλήνα και είναι ένα ΑΣΤΕΙΟ άρθρο .

Γιατί σε μιά πόλη που μπορείς να πιείς τον καφέ σου έξω τον Γενάρη και να γελάσεις με τους φίλους σου βλέποντας την γαλανή , είναι αξία ανεκτίμητη .

 

Αλλιώς θα τρέχαμε και εμείς να αγοράζουμε δορυφορικούς δέκτες , μπας και νοώσουμε την ψευδαίσθηση ότι δεν είμαστε μόνοι .

 

Απλά οι συντάκτες του άρθρου έπρεπε να ζήσουν 1-2 βδομάδες στην Αθήνα παρέα με Ελληνες , γιά να καταλάβουν .

 

Το Ελληνικό λοιπόν , είναι ανάμεσα στα 5 καλύτερα οικόπεδα του κόσμου και αυτό επειδή είμαστε μετριόφρονες .

 

Ο διεθνής διαγωνισμός είναι αναγκαίος και θα έπρεπε το πρότζεκτ του Ελληνικού να "πουληθεί" σαν το σημαντικότερο πρότζεκτ στο πρώτο μισό του αιώνα .

 

Εγινε θέμα στο παρελθόν η Μπραζίλια , δεν θα γίνει το Ελληνικό .

Επρεπε και το θέμα της όπερας να είχε καλύτερη τύχη , από πλευράς προβολής .

 

Αλλά ποιός να τα "πουλήσει" αυτά ?

Οι μεσίτες της κακιάς ώρας που παριστάνουν τους πολιτικούς ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 138
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@BAS Συμφωνώ μαζί σου συνάδελφε.

Η ελλάδα μια χαρά είναι παιδιά όταν πάρουμε απόφαση να αλλάξουμε τις συνήθειες των πατεράδων μας της μίζας και του κάτω από το τραπέζι. Μαζί με αυτές τις συνήθειες να διώξουμε και αυτούς που την έχουν δει ότι μπορούν να μας πουλανε φθηνά χωρίς να νιώσουμε εμείς τίποτα.....τότε κάτι θα γίνει....

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν:

 

terry,οι απόψεις σου ειναι σωστές και απόλυτα στοχευμένες.....απορώ που συναδελφοι διαβάζουν τη μιση

πρόταση απο αυτά που λες,και εξίστανται ,επίσης οι έλληνες (πολιτικοι μηχανικοι κυρίως)φημιζονται και στο εξωτερικο και ειναι αυτοι που εξασφαλισαν σε μια σεισμογενη χωρα ασφαλείς κατασκευές,που κατασκευασαν την μοναδικη στον κοσμο συρταρωτη γεφυρα (χαλκιδα) δια χειρός Θ.ΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙΚΟΧΛΙΑ ΤΟ 1950!!!!!

απλώς στη σημερινή εποχή θέλουν όλοι εργα βιτρίνας....

και θα σας πω και κατι αλλο ...ποιος θυμάται σημερα το στεγαστρο calatrava;

το hilton ομως των Βουρέκα,Βασιλειάδη και Σταικου η την αναπλαση του πεδίου του Αρεως του Τομπάζη,τα βλέπουμε καθημερινά.....Ο ΤΟΜΠΑΖΗς ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ ΕΔΩ.....,αρα λοιπον ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ και ας σταματήσουν τον λαικισμό οσοι θέλουν να κανουν απευθειας ανάθεση στο ελληνικο!!!!!!!!!

 

Είναι απαράδεκτο αυτό αν αναφέρθηκε για το απλό λόγο (αν και δεν είμαι Αρχιτέκτονας και οι σχετικοί συνάδελφοι θα το ξέρουν) ότι υπάρχουν Ελληνες Αρχιτέκτονες καταξιωμένοι και στο εξωτερικό και έχω διαβάσει για συνάδελφο Αρχιτέκτονα που σχεδίασε μεγάλο καθολικό ναό στην ισπανία για παράδειγμα

 

ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΜΠΑΖΗΣ!!!!!!

 

ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Α.ΤΟΜΠΑΖΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ:

-Τα τελευταία χρόνια ο σχεδιασμός αρκετών δημοσίων κτηρίων έχει ανατεθεί σε ξένους αρχιτέκτονες: Καλατράβα, Πιάνο, Μπέρναρντ Τσουμί... Έχετε κι εσείς λάβει μέρος σε αντίστοιχους διαγωνισμούς του εξωτερικού. Έχετε σχεδιάσει κτήρια κάθε είδους. Στα Εμιράτα, στο Ντουμπάι, στην Κύπρο, στην Ουκρανία, και φυσικά τον ναό της Αγίας Τριάδας, στην Φατιμά της Πορτογαλίας, που είναι το μεγαλύτερο προσκύνημα της καθολικής εκκλησίας σ' αυτή τη χώρα. Γιατί να δίνονται αυτές οι αναθέσεις σε ξένους αρχιτέκτονες κι όχι σε ντόπιους που γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες και την κουλτούρα του τόπου τους;

 

Δεν έχει καμιά σχέση για το αποτέλεσμα με το αν ο αρχιτέκτονας είναι ντόπιος ή ξένος. Σημασία έχουν τα δεδομένα, η γνώση και η εμπειρία. Αυτά τα δεδομένα είναι για όλους τα ίδια. Από εκεί κι ύστερα είναι θέμα αντίληψης. Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας κυριαρχούν διεθνώς οι αρχιτέκτονες ''σταρ''. Αυτοί που φτιάχνουν κτίρια μνημειακού χαρακτήρα, στα οποία η αυταρέσκεια και η διάθεση για εντυπωσιασμό είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Και οι μεγάλοι αρχιτέκτονες της Αναγέννησης είχαν την ανάγκη της αυτοπροβολής, απλώς τότε υπήρχαν πιο αυστηροί κανόνες. Με προβληματίζει το γεγονός ότι κάποιοι δημιουργούν για να προβάλλουν τον εαυτό τους, αγνοώντας τον χρήστη - κατ' επέκταση την κοινωνία, διότι πρωτίστως η αρχιτεκτονική είναι η υλοποίηση της ζωής. Δεν θα ήθελα να δώσω την εντύπωση του αθώου. Ο καθένας μας προσπαθεί να κάνει αυτό που μπορεί.

ΠΗΓΗ;http://www.mediasoup.gr/node/18164

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, αν και μη σχετικός με την οικοδομική και τα έργα Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, παρακαλώ σημειώστε την άποψή μου: Αυτός ο υπουργός που απαξίωσε τους Έλληνες Μηχανικούς, νομικός δεν είναι ή κάνω λάθος? Πως έχει γνώση και άποψη να αξιολογίσει τις δυνατότητες του Έλληνα Μηχανικού? Και να πω ότι δούλεψε ποτέ στη ζωή του σαν υπάλληλος ή ελεύθερος επαγγελματίας? Πώς λοιπόν αξιολογεί τις δυνατότητες του κλάδου? Μήπως θα πρέπει αυτός και οι δορυφόροι του να πάνε να ικανοποιήσουν την γενετήσια ορμή τους με κανέναν "κοπρίτη" και να αφήσουν ήσυχους τους Έλληνες μηχανικούς? Αρκετό κακό τους κάναν μέχρι τώρα. Φτάνει πιά.

Link to comment
Share on other sites

Η ποιότητα του μηχανικού φαίνεται στην αμοιβή του. Αυτός είναι ένας διεθνής κανόνας (εκτός βέβαια απο την Ελλάδα).

Link to comment
Share on other sites

Ποιο ακριβώς ενόχλησε? Το ότι "απαξιώνονται" οι Έλληνες Αρχιτέκτονες? Ή το ότι έχουμε μπερδέψει τόσο τα μπούτια μας που ο δημοσιογράφος ρωτά «...δεν έχουμε μηχανικούς;» αναφορικά με τον πολεοδομικό σχεδιασμό ενός χώρου, που αποτελεί αντικείμενο, τουλάχιστον στην χώρα μας, αποκλειστικά των Αρχιτεκτόνων και όχι των "μηχανικών" όπως νοείται γενικότερα?

 

Πάντως μην αρχίσουμε για την Αρχιτεκτονική, να σας χαρώ! Όταν συμφωνήσετε στη διάκριση των επαγγελματικών αντικειμένων (και άρα αποδείξετε το ενδιαφέρον σας) τα ξαναλέμε - και προφανώς δεν απευθύνομαι σε πρόσωπα αλλά σε ειδικότητες.

 

 

υγ.1 Αν επρόκειτο για κάποιον άλλο θα το συζητούσα αλλά...τον Πάγκαλο? Ζει ακόμα?

υγ2. Ζαβί...σιγά τις "εκ των έσω" πηγές! Που έχει βουίξει ο τόπος! Το Γιωργάκη άρον-άρον συναντιέται με τους άλλους "αρχηγούς" την άλλη εβδομάδα - για να πιουν καφέ λέτε?

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν:

 

ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΜΠΑΖΗΣ!!!!!!

 

 

 

και ούτε καν ο ίδιος....

Κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό και την πρόταση για τον διαγωνισμού την σκέφτηκε μία ομάδα 2 ή 3 νέων αρχιτεκτόνων τότε από το γραφείο του...

υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό στην ελλάδα και πολύ ταλαντούχο, με κομμένα τα φτερά και τις ευκαιρίες...

Link to comment
Share on other sites

ss_sk

αυτό που έχει σημασία ειναι οι "προθέσεις" της Κυβέρνησης

 

μετα τα αποφθέγματα:

  • Κυβερνώ μια χώρα διευθαρμένων
  • Οι ελ. επαγγελματίες είναι κλέφτες
  • Οι δημοσιοι υπάλληλοι είναι κοπρήτες
  • Οι συνταξιούχοι ζούνε πολύ ... κλπ

ακούσαμε και για τους μηχανικούς-αριτέκτονες

 

και φυσικά το ζουμί ειναι πως

όποια προοπτική ανάπτυξης και να παρουσατεί θα είναι ταμένη στους αποικιοκράτες

Link to comment
Share on other sites

όποια προοπτική ανάπτυξης και να παρουσατεί θα είναι ταμένη στους αποικιοκράτες

 

Γτ τα τελευταια 30 χρονια σε ποιους ηταν????

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.