Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόγραμμα για ισοϋψείς


Recommended Posts

  • 2 months later...

Καλησπέρα κύριοι συνάδελφοι. Έχω ένα σχέδιο της οριζοντιογραφίας αστικής περιοχής με τις ισοϋψείς της. Μου ζητήθηκε να κόψω τις γραμμές των ισοϋψών που περνάνε μέσα από τα κτίρια,δρόμους κλπ. Μήπως γνωρίζετε κάποια μέθοδο η κάποια εφαρμογή που να τις κόβει πιο γρήγορα από να τις κάνω trim μια μια ανάμεσα στα κτίρια; Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Μερικοί απ τους σκοπούς της άσκησης που σου δώσανε είναι η ανάπτυξη της υπομονής και η αναζήτηση νέων δρόμων στη λύση των προβλημάτων.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια γρήγορη οδός για το θέμα σου αλλά κάτι παρόμοιο μ' έκανε να διαβάσω AutoLisp και μπορώ να πω ότι μ' έσωσε σε πάμπολες άλλες περιπτώσεις που παρουσιάτηκαν στην πορεία...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς όπως τα λέει ο συνάδελφος.

 

Αφορμή για μελέτη και αναζήτηση είναι η άσκηση. Μόνο έτσι θα βγείς συνολικά κερδισμένος. Έχοντας αποκτήσει νέες γνώσεις λόγο παραπέρα μελέτης με αφορμή την άσκηση.

 

Κοίταξε για Autolisp εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα.Να ξερεις παντως οτι η εντολη trim να μην δουλευει παντα και να χρειαστει να κανεις και break.Δεν το εχω δοκιμασει σε καμπυλες αλλα φανταζομαι δουλευει:trim enter, fence enter.Κανεις μιαγραμμη πανω στις γραμμες που θες και στις κοβει ολες μαζι.

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποίησε την εντολή TRIM αφου προηγουμένως μετατρέψεις τα περιγράμματα των κτισμάτων σε PLINES. Ετσι με την TRIM θα επιλέγεις κτίσματα και ισουψεις μαζί και κλικάροντας την ισουψή μεσα στο κτίσμα θα στην κόβει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
Συνάδελφοι λίγο βοήθεια. Κατέβασα την demo έκδοση του ezysurf, έκανα load ένα αρχείο dwg με υψόμετρα για να σχεδιάσω ισοψεις και μου ζητάει 'create Tin' και όταν το κάνω μου λέει ''Error in dialog file 'C:EZYSURF\EZY1.DCL'',LINE 1: warning :redifining object.Symbol'ctext' και μετά ''Error in dialog file 'C:EZYSURF\EZY1.DCL'',LINE 1: syntax error .Symbol'ctext',τι κάνω λάθος?ευχαριστώ

 

Έχει περάσει πολύ καιρός από το μήνυμα αυτό του PANOS-PATRA. Μήπως βρήκε τη λύση κανένας όταν το EZYSURF βγάζει το μήνυμα :EZYSURF\EZY1.DCL'',LINE 1: syntax error .Symbol'ctext'?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.