Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πόσο ωφελεί τον ιδιοκτήτη η ρύθμιση του 3843/10 για τα υπόγεια


mixyak790

Recommended Posts

Συναδελφοι ο νομος τακτοποιει τη χρηση χωρων που δεν μετρανε στη δομηση...

(πιλοτες, ΗΧ, υπογεια..)

 

Αν γινει πχ τακτοποιηση κλειστου χωρους σταθμευσης σε κατοικια και δεν υπαρχει υπολοιπο δομησης...

ΔΕΝ μπορει μετα να αλλαξει αυτη τη χρηση πχ σε καταστημα....

 

Εκτιμω οτι αν εχει δομηση θα κανει την αλλαγη χρησης και θα μετρηθει ο χωρος κανονικα στη δομηση....

 

Αυτό που αναφέρεις πλαγίως το κάνουν γαργάρα όλοι...

και μετά συζητάμε για το προφανές ..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το ζήτημα είναι να τα δούμε και γραμμένα κάπου αυτά... Ακούγονται λογικά αλλά όχι και εντελώς σωστά... Δηλαδή εφόσον τακτοποιείς πυλωτή σε κατάστημα, τί σημασία έχει η μελλοντική χρήση... Αφού πρακτικά χαρίζεις δόμηση στο οικόπεδο...Αν από κατοικία αυτόνομη γίνει ιατρείο, πάλι δεν καταλαβαίνω τη διαφορά... Πάλι δεν έχεις χαρίσει τετραγωνικά στο οικόπεδο; Αλλο αν είναι μέρος κατοικίας, π.χ. υπόγειο που χρησιμοποιείται ως κουζίνα-τραπεζαρία σε μεζονέτα.

Link to comment
Share on other sites

η λογικη λέει να το τακτοποιησεις σε "κουτσουρεμενο" καταστημα,ητοι σε καταστημα που δεν χρειάζεται περαιτέρω εγκρίσεις και στο σχεδιακι που κάνεις πετάς σε ενα τμήμα π.χ.χώρος γραφειου....,και πάλι παίζεται....εχεις ομως πιθανότητες...

η πυλωτη εχει πάντα προβλήματα υψους..μην ξεχναμε και τον ΓΟΚ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα.

Το θέμα γενικότερα είναι ότι δίνεται το δικαίωμα της τακτοποίησης βοηθητικών χώρων οι οποίοι έχουν ήδη αλλάξει τη χρήση τους σε κύρια. Αυτό λοιπόν μόνο για 40 χρόνια.

Και αυτό δεν είναι νομιμοποίηση. Αν λοιπόν έχουμε σε ένα οικόπεδο εκτός σχεδίου με δικαίωμα δόμησης 200τ.μ. ήδη κατασκευάσει 1) στην στάθμη 1 υπόγειο κατοικίας 80τ.μ. και υπόγεια υδατοδεξαμενή σε συνέχει με το υπόγειο 60τ.μ. και 2) στην στάθμη 2 ισόγεια κατοικία 100τ.μ. και έχουμε ήδη αλλάξει την χρήση του υπογείου και της υδατοδεξαμενής σε κατοικία (η οποία κατά τον 3843 είναι μόνο τακτοποιημένη) τι γίνεται σε μια μελλοντική οικοδομική άδεια με την περίσσεια της δόμησης των 100τ.μ. σε μια στάθμη 3 π.χ. ;

Link to comment
Share on other sites

@sptz : Ξεκινάς λάθος, αφού τακτοποιούνται μέχρι και χώροι που σήμερα δεν έχουν χρήση... δηλαδή ο κάθε πονηρίδης κατασκευαστής, τακτοποιεί ακόμη και αυτά που χτίζονται, αρκεί η άδεια να είναι προ 2-7-09...

(Σημείωση.... οσμίζομαι ότι με τον επόμενο νόμο θα τακτοποιηθούν και τα νεώτερα!!!)

Επίσης το νούμερο 40 αν έχω καταλάβει καλά, προκύπτει από το σκάλωμα της υπόθεσης στο ΣτΕ... αλλά πρακτικά είναι νομιμοποίηση... με όρους.

 

Οσο για την ερώτησή σου σχετικά με το κτίριο, θα δείξει... ακόμη είναι λίγο αόριστο το θέμα των μελλοντικών αδειών στα οικόπεδα με υπόλοιπο Σ.Δ. και τακτοποίηση... κι ας λένε κάποιοι ότι περιγράφεται σαφώς στον 3843/10... Συμφωνώ κι εγώ, αλλά ήδη αρχίσαν τα παρατράγουδα...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Γεια σας! Μια ερώτηση σχετικά με την ωφέλεια ή οχι τακτοποήσης υπογειου. Θα ήθελα να μου πέιτε την γνώμη σας για το αν πρέπει να τακτοποίησω με τον 3843/10 τμήμα υπογείου κατοικίας. Το υπόγειο είναι νόμιμο και ως προς ύψος και ως προς διαρρύθμιση με χώρους κατά την άδεια wc, πλυσταριό και 2 αποθήκες (δωμάτια). Ο ιδιοκτήτης έχει δηλωμένη έδρα την κατοικία του ως ελεύθερος επαγγελματίας το σπίτι του και έχει το γραφείο του σε ένα απο τα δωμάτια του υπογείου. Η γνώμη σας είναι να νομιποποίησω το δωματιο; Τι οριζει ένα χώρο ως χώρο κυριας χρήσης σε τυχούσα αυτοψία της πολεοδομίας; Δηλαδή η επίπλωση θα δηλώσει και την χρήση την δεδομένη στιγμή; Ως προς την εφορία είναι οκ το υπόγειο, δηλωμένο με κύρια χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωσή σου δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τίποτα κατά τη γνώμη μου. Από τη στιγμή που ακόμα και το WC είναι νόμιμο. Το μοναδικό θέμα που ίσως υπάρχει είναι με τα σώματα καλοριφέρ (αν υπάρχουν τέτοια). Τίποτα άλλο. Η επίπλωση δεν τους αφορά. Αλίμονο αν δώσουμε και λόγο στην πολεοδομία για αυτό. Τα έπιπλα τα έχεις αποθηκευμένα στην αποθήκη σου και τελείωσε το ζήτημα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Αναρωτιέμαι και εγώ για το όφελος της τακτοποίησης υπογείου! Η δική μου περίπτωση αφορά ένα υπόγειο ύψους 2,40μ το οποίο από αποθήκη έχει μετατραπεί σε κουζινακι μπανιο δωμάτιο με ντουλάπες. Η θέση του στην πόλη είναι σε γειτονιά με 2οροφα! Δεδομένου οτι δεν παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον για εμπόρικη εκμετάλλευση ή μεταπώληση δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει.

Βέβαια ο ιδιοκτήτης ήταν έτοιμος να το τακτοποίησει αλλά μετά τα μαντάτα στις ειδήσεις οτι θα δηλώνονται κανονικά άρχισε να υποχωρεί.

 

Ηθελα επίσης να ρωτήσω : Εγώ για αυτή την υπόθεση έχω πληρώσει κανονικά αμοιβές και φεμ αλλά δεν έχω καταθέση φάκελο στην πολεοδομία. Σε περίπτωση που μου το ακυρώσει του κόβω μια απόδειξη για να είμαι εντάξει απέναντι στην εφορία και τέλος? Ή θα έχω και εγώ και αυτός (πελάτης) προβλήματα?

 

Χίλια συγνώμη αν κούρασα αλλά βρήκα ευκαιρία το θέμα που ανοίχτηκε και κάποιο σχόλιο θα με βοηθούσε μιας και η προθεσμία πιέζει.

Link to comment
Share on other sites

Την απόδειξη έπρεπε ήδη να την είχες κόψει και κατά προτίμηση στην ημερομηνία που κατέθεσες την αμοιβή σου στην ΕΤΕ. Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα που έχεις το οποίο μάλλον δεν είναι σοβαρό. Από εκεί και πέρα δεν τίθεται θέμα (δε γίνεται) να επιστρέψεις ούτε cent. Ούτε εσύ, ούτε ο πελάτης έχει κανένα άλλο πρόβλημα. Δεν πρόκειται να ψάξει κανείς και να του πει δηλαδή γιατί πλήρωσε αμοιβή για ρύθμιση Η/Χ και γιατί δεν την έκανε.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ! Αλλά ακόμη δεν ξέρω τι να του προτείνω. Καλοριφέρ υπάρχουν και στο WC υπάρχει και μπανιέρα από την κατασκευή της μεζονέτας που δεν φαίνεται στην άδεια. Και από όσο διάβασα στο φόρουμ, αυτά πιθανώς να χαρακτηρίσουν τον χώρο ως χώρο κύριας χρήσης σε τυχόν έλεγχο. Κατά τα αλλα -ύψη, πόρτες, παράθυρα, περβάλλοντας χώρος- είναι όλα νόμιμα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.