Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόσταση δόμησης από κοιμητήριο


Recommended Posts

Νομίζω πως ισχύει ΜΟΝΟ το αντίστροφο. Δηλαδή απαιτείται ελάχιστη απόσταση από κτίριο για να εγκατασταθεί κοιμητήριο. Ψάξτο κι άλλο...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι Αρχιτέκτονες καλημέρα.

Ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιος περιορισμός απόστασης για τη δόμηση κοντά σε νεκροταφεία.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τυχόν απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Μελετώντας τα παραπάνω, έχω καταλάβει τα εξής:

 

1. Ο πρώτος νόμος (το 1980) έλεγε ότι για να ιδρυθεί νέο κοιμητήριο (ή να επεκταθεί υφιστάμενο), αυτό θα πρέπει να απέχει 100μ. κατ' ελάχιστον από υφισταμένη κατοικία.

 

2. Ο ίδιος νόμος έγραφε επίσης ότι τα ιδρυόμενα κοιμητήρια πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 250μ. από το άκρο του σχεδίου πόλεως.

 

3. Ο νόμος του 1997 γράφει ότι τα 250μ. μπορούν να μειωθούν σε 150μ. αν η μείωση αυτή δεν επιφέρει επιπτώσεις στο οικιστικό περιβάλλον. Επίσης, τα 100μ. από κατοικίες μπορούν να μειωθούν στα 75μ.

 

4. Ο νόμος του 1998 αναφέρει τα δικαιολογητικά που απαιτείται να προσκομισθούν για να δικαιολογηθούν οι ανωτέρω μειώσεις, κατά περίπτωση.

 

5. Η διευκρινιστική εγκύκλιος του 1992 αναφέρει ότι ο περιορισμός των 100μ για την απόσταση κοιμητηρίου - κατοικίας, αφορά εκτός σχεδίου περιοχές μόνον, και ουχί περιοχές με εγκεκριμένο ρυμοτομικό.

 

6. Η εγκύκλιος του 1993 είναι και η πιο σημαντική. Και αυτό διότι διαχωρίζει την περίπτωση ίδρυσης κοιμητηρίου που καλύπτεται από τις ανωτέρω διατάξεις από την "αντίστροφη" περίπτωση που μάς ενδιαφέρει, δηλαδή την κατασκευή οικίας πλησίον νεκροταφείου. Ε, λοιπόν γι' αυτήν την περίπτωση, η εγκύκλιος αναφέρει ότι δεν ισχύει ο περιορισμός των 100μ., και κανένας άλλος περιορισμός.

 

 

(Υ.Γ. @ ss_sk: Ελπίζω η παραπάνω κωδικοποίηση που έκανα να "ξεπλύνει" το παράπτωμά μου της "Λανθασμένης Ανάρτησης".)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Δηλαδή απο οτι καταλαβαίνω αν κάποιον δεν τον πειράζει να χτίσει δίπλα στον μακαρίτη δεν υπάρχει πρόβλημα και μπορεί κανονικά εφόσον είναι οικοδομήσιμος κατα τα λοιπά έτσι δεν είναι ;

Link to comment
Share on other sites

Για σχέδιο πόλης με Οικοδομικό Τετράγωνο κλπ κτίζεις κανονικά με τους Όρους της περιοχής ή αν υπάρχουν ειδική όροι στα οικοδομικά τετράγωνα που εφάπτονται των κοιμητηρίων.

 

Αυτό το οποίο σαφέστατα επηρεάζει το όποιο ακίνητο με το να είναι κοντά σε κοιμητήριο είναι η εμπορική του αξία.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριςτω Για την απάντηση

Φαντάζομαι και στα εκτός σχεδίου το ίδιο ισχύει έτσι ; Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμος μιας και η έγκ.23/93 κατήργησε την Έγκ.6/92 .

Edited by subrosaval
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.