Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πολυεθνική εταιρία συμβούλων ακινήτων (μεσίτες)


ntanos

Recommended Posts

Καλή σας μέρα!

 

Βλέπω τον τελευταίο καιρό το διαδίκτυο και τα περισσότερα site με αγγελίες για προσφορά εργασίας να κατακλύζονται από μία πολυεθνική εταιρία ακινήτων που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα (δεν θα πω όνομα, πιθανώς να καταλάβατε ήδη). Η εταιρία αυτή ζητά μηχανικούς για να την στελεχώσουν ως μεσίτες. Παρέχει εκπαίδευση όπως λέει κλπ.

 

Στην ιστοσελίδα της εταιρίας μιλάει για προμήθειες από πωλήσεις ακινήτων κλπ. Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν κάποιος από εσάς ή κάποιος γνωστός σας έχει εμπειρία σε κάτι αντίστοιχο...Πληρώνουν κάποιον σταθερό μισθό, ή σε αφήνουν στο έλεος "της αποτελεσματικότητάς" σου μόνο με ποσοστά κλπ? Αξίζει τον κόπο να στείλω βιογραφικό σε μία τέτοια εταιρεία, εποχές που δεν κινείται τίποτα στην αγορά ακινήτων? Αναφέρει ότι η εμπειρία δεν είναι απαραίτητη.. :roll:

Link to comment
Share on other sites

μπορεις να τους παρεις ενα τηλεφωνο. ειναι καταντια βεβαια να σπουδασεις μηχανικος και να δουλευεις ως μεσιτης σε εταιρεια. απο τις χειροτερες δουλειες θα έλεγα.

Επισης αυτο που γραφουν στις παροχες

<<παρεχεται εκπεδευση, κινητο κτλ>> ενω για πακετο αποδοχων δεν λενε τιποτα ειναι η μεγαλυτερη μουφα. λες και ειναι παροχη η εκπεδευση στο αντικειμενο τους η το κινητο που θα μιλας με τους πελατες. ελεος...

Link to comment
Share on other sites

δεν συμφωνώ ότι είναι κατάντια να δουλέψεις ώς μεσίτης ειδικά τώρα που οι δουλειές ως μηχανικοί σπανίζουν και λαμβάνοντας υπόψιν ότι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Ακόμα και κουρέας.

Για να βρεις αυτό που θες ένας τρόπος υπάρχει. Πας και ρωτάς....

χ

Link to comment
Share on other sites

Τι να πας να κάνεις δουλεύοντας σαν μεσίτης αυτην την εποχή ειδικά? Το ξέρετε ότι δεν πληρώνεσαι παρά μόνο αν γίνει πώληση, παίρνεις το 2%? Κατά τα άλλα θα πρέπει να κανονίζεις ραντεβού με πελάτες, να τρέχεις όλη μέρα να δείχνεις σπίτια, μέχρι και αργά το απόγευμα, βενζίνες,αμάξι κτλ δικά σου..Είχα πάει σε 2-3 συνεντέυξεις και ολοι μου πρότειναν τις ίδιες συνθήκες εργασίας.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνίσω με τον ikaros13.. Εχω πάει και εγώ σε σχετικές συνεντεύξεις. Ακριβώς αυτές οι συνθήκες εργασίας. Συν του ότι όπως μου είπανε σε μια απο αύτές τις εταιρείες, η πρώτη σου πώληση μπορεί να σου πάρει μέχρι και 3 μήνες!! Πόσο μάλλον αυτόν τον καιρό που πωλήσεις γίνονται ακόμα πιο δύσκολα!

..Πρέπει επίσης να αναπτύξεις πελατολόγιο και γενικά είναι μια δουλειά που απαιτεί πολύ χρόνο και αποδίδει σε βάθος χρόνου και όχι τόσο όσο αναλογικά με την δουλειά σου θα έπρεπε..

Τουλάχιστον κατα τη δική μου γνώμη..

Link to comment
Share on other sites

δεν συμφωνώ ότι είναι κατάντια να δουλέψεις ώς μεσίτης ειδικά τώρα που οι δουλειές ως μηχανικοί σπανίζουν και λαμβάνοντας υπόψιν ότι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Ακόμα και κουρέας.

Για να βρεις αυτό που θες ένας τρόπος υπάρχει. Πας και ρωτάς....

χ

καλύτερα να παω κουρέας παρα να τρεχω σαν το μ%^%$ για τους αλλους και να περνω ποσοστα ΑΝ κλειστει δουλεια, με το δικο μου αμαξι, και να καθομαι να λεω μ#%$ιες στο κοσμο για να παρω την δουλεια. Εχω ψαξει πολλες φορες για σπιτι ενοικιο και εχω δει το συναφι τους. Δε λεει να καταντησεις σαν και αυτους. Λεχρίτες ειναι οι περισσοτεροι.

Link to comment
Share on other sites

Ποσοστά παίρνεις. Η γνωστότερη εξ'αυτών των εταιρειών, νομίζω δίνει και κάτι ψιλά. Την εποχή των "παχιών αγελάδων" αν έτρεχες σαν τον τρελλό, κάτι έβγαινε (και πάλι έχω γνωστό μου όμως που προτίμησε να τους παρατήσει και να συνεχίσει μόνος του γιατί έκανε αυτός τη δουλειά ουσιαστικά και δεν έβλεπε το λόγο να του κρατάνε "νταβατζηλίκι").

Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα η αγορά ακινήτων είναι νεκρή (εντελώς όμως-πιο πολύ μάλλον δε γίνεται). Άρα δεν αποτελεί διέξοδο η ενασχόληση με "μεσιτείες". Ξέχνα το θα σου έλεγα...

Link to comment
Share on other sites

Αν θες κάτι ανάλογο, καλύτερα δόκιμος ασφαλιστής. Ισχύουν ακριβώς τα ίδια, (ποσοστά επι της ασφάλισης, αμάξι δικό σου κτλ..) αλλά αν έχεις μεγάλη κλίκα,σώι, γενικά γουστάρεις το τρέξιμο και είσαι καλός στο PR..μπορεί να ασφαλίσεις κανά αμάξι, δώσεις καμία ασφάλεια υγείας. Είναι πιο εύκολο από το να προσπαθείς 1 χρόνο να πουλήσεις ακίνητο και στην ουσία να είσαι άνεργος. Προσωπικά μακρυά από τέτοια εκτός αν έχεις τρομερή υπομονή και το κάνεις για χόμπι. Δεν είναι τυχαίο που ασφαλιστικές και μεσιτικές εταιρίες έχουν για τέτοιες δουλέιές 50άρηδες. Πρόσφατα συνάδελφος του πατέρα μου αφού συνταξιοδοτήθηκε, κάνει τον μεσίτη έτσι για να περνάει η ώρα

Link to comment
Share on other sites

Δούλεψα πέρσι για 5-6 μήνες σε ένα μεσιτικό. Δεν είχα δουλειά και περίμενα να δω πώς θα πάει το πράγμα για να αποφασίσω να κλείσω ή όχι το γραφείο μου.

(Τελικά το έκλεισα).

Ασχολήθηκα με επαγγελματικά ακίνητα (βιομηχανικά, αποθήκες, κλπ).

 

Πιστεύω ότι μπορείς να βγάλεις χαρτζηλίκι μόνο αν ασχοληθείς με ενοικιάσεις κατοικιών.

 

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τους προλαλίσαντες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.