Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ομαδική αγορά λογισμικού ΚΕΝΑΚ


gregmav

Recommended Posts

Α ok ...το πιασα...:)

 

Εδω και καιρο σκεφτομαι να παω καμια φορα σε κανα σεμιναριο της 4Μ (ειχα παρακολουθησει ενα πριν παρω το λογισμικο) και να τους ξεμπροστιασω κανοντας ερωτησεις σχετικα με το προγραμμα, αλλα δεν υπαρχει και χρονος βλεπεις...

 

Οι απαντησεις τους παντως στο τηλεφωνο ειναι αποστομοτικες και copy paste : ''Ναι το εχουμε υποψιν μας....ισως διορθωθει στο μελλον με καποιο update...''

 

Τι προβληματα εμφανιζει το 4Μ-Κενακ συναδελφε?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μετα απο την πρωτη μου ΜΕΑ πριν μερικες εβδομαδες μετα λυπης μου διαπιστωσα οτι το πειρβοητο 4Μ - ΚΕΝΑΚ, εκτος απο θεματα και προβληματα πρακτικοτητας και λειτουργικοτητας στις εντολες του και στον τροπο εισαγωγης δεδομενων, δυστυχως παρουσιαζει και ΛΑΘΗ στα αποτελεσματα.

 

Οσοι δουλευετε με το προγραμμα να τσεκαρετε ΠΑΝΤΑ το κελυφος αφου το εχετε περασει με το σχεδιαστικο GCAD γιατι στο ''Ενεργειακο κτιριο αναφορας'' εμφανιζονται αλλα αντι αλλων....

Link to comment
Share on other sites

Πες μας ένα δύο σημεία που θεωρείς οτι υπάρχει πρόβλημα.

Για παράδειγμα (στη μια μελέτη που έχω κάνει) δεν εμφανίζονταν όλες οι θερμογέφυρες στο σχέδιο, ενώ στους υπολογισμούς ήταν όλες.

Εσύ τι προβλήματα διαπίστωσες?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

τηλεφώνησα και εγώ στην εταιρία 3DR και μου είπαν ότι από 4 άτομα και πάνω έχουμε έκπτωση 30% και από 8 άτομα και πάνω έκπτωση 50%. Δεδομένου ότι η βασική τιμή του προγράμματος επιθεώρησης είναι 425Ε+ΦΠΑ νομίζω ότι αξίζει. Όποιος ενδιαφέρεται ας στείλει προσωπικό μήνυμα.

Link to comment
Share on other sites

Το έχει δουλέψει κανένας;

Eίναι πιστοποιημένο από το υπουργείο;

( .... πήρε 28/06 το πιστοποιητικό)

Demo , υπάρχει ;

 

Kαλό είναι να πάρεις το full πακέτο.

Stevie , υπολόγισε με αλλά στο πακέτο των 8 και για το full πακέτο.(825Ε)

Link to comment
Share on other sites

Πες μας ένα δύο σημεία που θεωρείς οτι υπάρχει πρόβλημα.

Για παράδειγμα (στη μια μελέτη που έχω κάνει) δεν εμφανίζονταν όλες οι θερμογέφυρες στο σχέδιο, ενώ στους υπολογισμούς ήταν όλες.

Εσύ τι προβλήματα διαπίστωσες?

 

Στο σχεδιαστικο ειχαν περαστει ολα τα ανοιγματα του κελυφους και καποια δεν τα αναγνωριζε στο υπολογιστικο προγραμμα.Για καλη μου τυχη το προσεξα και καθισα και τα ξαναπερασα στο υπολογιστικο προγραμμα μονος μου.Ειναι καθαρα θεμα ''συνεργασιας'' των 2 προγραμματων.

Προφανως και υπαρχει προβλημα στην μεταφορα δεδομενων.

 

Επισης σας ευχομαι να μην σας τυχει περιπτωση υπογειου οπως εμενα, που οι τοιχοι απο ενα υψος και πανω επικοινωνουσαν με εξ. περιβαλλον, γιατι εκει τα πραγματα ειναι τραγικα.

Η εφαρμογη του σχεδιαστικου, ''εισαγωγη οικοπεδου 3D'' δημιουργει ΠΟΛΛΑ προβληματα.

 

Καλυτερα να το περνατε αυτο απο το υπολογιστικο προγραμμα, στην επιλογη βαθων ζ1 και ζ2 και ας φατε λιγη ωρα παραπανω παρα να το δοκιμασετε προσομοιωνοντας το οικοπεδο σε τρισδιαστατη αναλυση.

 

Στην τελικη το ΜΟΝΟ που προσφερουν τα προγραμματα της αγορας, ειναι τα ετοιμα κειμενακια και τα διαγραμματα στα προτυπα της κλασσικης ΜΕΑ που κυκλοφορει.

 

Αυτα βεβαια μπορεις να κατσεις να τα φτιαξεις και μονο σου και να μην τα παιρνεις ετοιμα...

 

ΥΓ : Αστειος ο ελεγχος στις πολεοδομιες σχετικα με τον ΚΕΝΑΚ.Τους εχει δωθει απλα μια λιστα απ το υπουργειο με καποια στανταρντ πραγματα που πρεπει να κοιτανε και that s all....

Link to comment
Share on other sites

Στο σχεδιαστικό δεν πρέπει να σου είχε βγάλει το Δx που βγάζει στα ανοιγματα.

 

Σε παρόμοια περίπτωση δική μου, τους πήρα τηλέφωνο και τους έστειλα το αρχείο. Καθυστερείς έτσι, αλλά είναι απόλυτα συνεργάσιμοι σε αυτό το θέμα.

 

Οι πολεοδομίες δε μπορουν να κάνουν κάτι παραπάνω, παρά να ξανακάνουν τη μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

Ποιο Δχ εννοεις συναδελφε? Δεν μου ειχε περασει καθολου 2-3 ανοιγματα αν θυμαμα καλα και το ειδα τελειως τυχαια...θα μου πεις σιγα το προβλημα και σιγα την διαφορα που σου βγαζει στις καταναλωσεις αλλα τεσπα...σαν λαθος ειναι χοντρο οπως και να το κανεις...

 

Αμ το αλλο το τραγικο με τα τις σκιασεις προβολων? Αρχικα οριζεις το περιγραμμα του εξωστη, αλλα μετα πρεπει να κοψεις και τον τοιχο στα σημεια επαφης με τον εξωστη για να καταλαβει το προγραμμα ποιο κομματι του τοιχου δεχεται την σκιαση.

 

Κατι τετοια ψιλοπραγματακια ειναι που σου κανουν την ζωη δυσκολη και στην τελικη καταληγεις να δουλευεις με το ΤΕΕ - ΚΕΝΑΚ των 100 Ε για να ξεμπερδευεις (μιλαω για επιθεωρησεις )

Link to comment
Share on other sites

Όταν ορίζεις ένα ανοιγμα στο σχέδιο, αυτό παίρνει μια αρίθμηση, Δ1, Δ2 κλπ

Με αυτη την ονομασία φαίνονται στο πρόγραμμα

 

Όταν δε σου εμφανίσει στο σχέδιο το Δ1 (θα το βρεις στη μέση του ανοιγματος και δεξιά ή αριστερά), δε θα το λάβει υπόψη του στους υπολογισμους.

 

Είναι μεγάλο λάθος γιατι δε φαίνεται στην όψη

 

Βγήκαμε εκτος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.