Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σεισμός μεγέθους 8,9 ρίχτερ χτύπησε την Ιαπωνία


ilias

Recommended Posts

Ο σεισμός έγινε 07:45 ώρα Ελλάδος, οπότε έχουν περάσει 16 ώρες. Συνεπώς αυτή τη στιγμή το τσουνάμι αρχίζει να ακουμπάει τη Νότια Αμερική.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 203
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα μπορούσε κάποιος πιό ειδικός να μας αντιστοιχήσει τον υποθαλάσσιο σεισμό αυτόν που απέχει 180 χλμ από τις ακτές , με τους υπόγειους σεισμούς του 1978 της Θεσσαλονίκης με απόσταση 40 χλμ από την πόλη και του 1999 της Αθήνας με απόσταση πρακτικά μηδενική από την πόλη ?

 

Γιατί άλλο το 8,9 στην θάλασσα και 180 η 380 χλμ μακρυά και άλλο το 5,9 κάτω από τα πόδια σου , η το 6,7 δίπλα σου .

Επίσης μην ξεχνάμε και τις Αλκυονίδες του 1981 που ήταν 40 χλμ , αλλά υποθαλάσσιος και πλησίασε τα 7 ρίχτερ .

Link to comment
Share on other sites

Τελείως πρόχειρα, ο λόγος των (ν+1) ρίχτερ / ν ρίχτερ είναι ίσος με 33 φορές τον λόγο των ενεργειών που έχουν οι αντίστοιχοι σεισμοί (τον ακριβή τύπο δεν τον ξέρω).

 

Συνεπώς ο 8.9 ρίχτερ έχει 1089 φορές περισσότερη ενέργεια (ή αλλιώς ένταση) από τον 6.9 ρίχτερ, λόγος που εξαλείφει κάποιες σχετικά μεγάλες αποστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

το βιντεο το ειδα πολλες φορες μεχρι να καταλαβω τι βλεπω. μετακινησε 200-300 αυτοκινητα σαν να ειναι κουβαδακια στην παραλια.

ειδα ενα χωριο σπιτια χωρις να εχουν διαλιθει τελειως να περπατανε μεσα σε ενα χωραφι. καπου εκει στο βιντεο διπλα στα σπιτια ειχε και ενα καραβι....

η ενεργεια που μεταφερει το κυμα ειναι αναλογη του μηκους κυματος και αναλογη της τριτης (!!!) δυναμης του υψους του. που ενα μετρο κυμα και που το 10 μετρα που ειχαν εκει....

Link to comment
Share on other sites

Νεώτερα από το stern.de

 

21.45 Το τσουνάμι (ύψους 2,00μ.) προκάλεσε ζημιές στις ακτές της Καλιφόρνιας σε 30 πλεούμενα επίσης και στο λιμάνι της Santa Cruz νότια του San Francisco υπήρξαν καταστροφές σε κότερα...

 

21,56 Αυξάνεται επικίνδυνα η πίεση στον αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού Fukushima αφού δεν λειτουργεί η ψύξη. Και ενώ η πίεση μετρήθηκε και είναι 1,5 φορές μεγαλύτερη της σχεδιασμένης υπάρχει ο φόβος να φθάσει στα 2,1

 

22,50 Η ραδιενέργεια στον πυρηνικό σταθμό αυξήθηκε δραματικά (1000 φορές!!!) και υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν εκπομπές και έξω από τον σταθμό.

Για τον λόγο αυτό ο χώρος εκκένωσης αυξήθηκε από 3 χιλ. σε 10 χιλ.!

 

00,25 Οι Ιάπωνες αποφάσισαν να "εκτονώσουν" τον πυρηνικό σταθμό με ελεγχόμενη απελευθέρωση ατμού ο οποίος και θα φιλτράρεται.

Ειδικοί όμως από την Βιένη αποκλείουν την πιθανότητα να μη ξεφύγει και ραδιενέργεια σε αυτή την περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε hmmypm όπως λέει και εδώ http://www.youtube.com/watch?v=dKfLBUkDz8k

σκέψου μήκος κύματος 100 km και ύψος 3 m !

 

Κοίτα και πως διαδίδεται , δεν ανοίγει απλά το μέτωπο με ομοιογένεια

 

Όποιος ενδιαφέρεται για tsunami μπορεί να ρίξει μια ματιά και στο

Link to comment
Share on other sites

Οι τελευταίες πληροφορίες της ΝΕΤ είναι ότι έχει σημειωθεί έκρηξη σε εργοστάσιο πυρηνικών .Σύμφωνα με την Ιαπωνική Τηλεόραση έχουν καταρρεύσει οι τοίχοι και η στέγη του κτηρίου του αντιδραστήρα όπως μετέδωσε η ΝΕΤ .

 

Μετά από όλα αυτά .

Διερωτώμαι για ποιο λόγο γίνονται πυρηνικά εργοστάσια σε τόσο σεισμογενείς χώρες και περιοχές από την στιγμή που αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και για την εκεί περιοχή και γενικά για όλη την ανθρωπότητα ?

Link to comment
Share on other sites

Στην Ιαπωνία έχουν την τεχνογνωσία να φτιάξουν πυρηνικό εργοστάσιο που να αντέχει σε σεισμούς.

Η ζημιά δεν έγινε από λάθος μελέτη ή κατασκευή αλλά από λάθος παραδοχή.

 

Προφανώς το εργοστάσιο σχεδιάστηκε να αντέχει άνετα μεγαλύτερους σεισμούς από όσους είχαν καταγραφεί στην ιστορία της Ιαπωνίας. Σεισμός τέτοιας τάξης όμως δεν είχε γίνει ξανά και δεν ήταν δυνατό να τον προβλέψουν.

Το γεγονός ότι η ζημιά είναι τόσο περιορισμένη δείχνει ότι ήταν αρκετά υπερδιαστασιολογημένο το κτίριο, διαφορετικά θα είχε σκάσει με τον σεισμό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κάπου εδώ μπαίνουν και τα όρια της τεχνολογικής αλαζονείας.Το πάθημα του Κόμπε δεν τους έγινε μάθημα.Βάσει ποιανού ορθολογισμού κτίζεις αντιδραστήρες πάνω σε ρήγματα;Μέχρι που θα φτάσει η μαγκιά με τη φύση;

Link to comment
Share on other sites

ναι τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα για τον συγκεκριμένο αντιδραστήρα...προφανώς την πραγματική έκταση της ζημιάς θα τη μάθουμε μετά από μήνες αλλά αλοίμονο στις επόμενες γενιές των κατοίκων γύρω από αυτή την περιοχή. Η ιατρική κοινότητα έχει πολλή δουλειά τα επόμενα χρόνια εκεί...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.