Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Yπερβολικό ποσό για πετρέλαιο


alipkok

Recommended Posts

@aithilenio Ευχαριστώ για τις συμβουλές, χθές συμβουλεύτηκα κάποιον ειδικό και μου είπε τα ίδια πράγματα που μου λες.

Μια τελευταία ερώτηση.Ο θερμοστάτης πρέπει να είναι συνεχώς ανοικτός και να "παίζω" απλά με τον διακόπτη θερμοκρασίας ή δεν παίζει ρόλο αν το ανοίγοκλέινω κάθε φορά που θέλω θέρμανση;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

τι ανοιχτός τι κλειστός το ίδιο είναι αρκεί να μην είναι χαλασμένος.

 

 

@aithilenio Γνωρίζοντας την τεράστια εμπειρία σου μου κάνουν εντύπωση τα λεγόμενα σου...υπάρχει περίπτωση να βρει μελέτη θέρμανσης (πολεοδομίας) που να έχει εφαρμοστεί; (του δίνω ένα 5%).

 

Σωστά τα λες απλά για εμένα το πιο σύνηθες είναι να έχουν όλοι μεγαλύτερα σώματα από την μελέτη και κανείς δεν μπορεί να πει αν του Χ διαμερίσματος είναι μεγαλύτερα σε σχέση με το Ψ κτλ (όταν λέω να το πει εννοώ και να το υπογράψει και να πάει και στα δικαστήρια γιατί εκεί καταλήγουν τέτοια θέματα)

Link to comment
Share on other sites

τι ανοιχτός τι κλειστός το ίδιο είναι αρκεί να μην είναι χαλασμένος.[...]

 

ακουσα μια άποψη που λέει οτι κακώς ανοιγοκλείνω τον διακόπτη, θα πρεπει να ειναι πάντα on και να "παιζω" με τον θερμοστάτη.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε deathlok γνωρίζω ακριβώς τι λες.

Αλλά αυτό είναι τραγικό….

Η κατάσταση αυτή βάζει παρα πολύ κοσμάκη εν αγνοία του να πληρώνει για μια ζωή άδικα, άδικα , άδικα την δαπάνη της θέρμανση.

Έλεος.

Γνωρίζω την μ……κια με τους ημιυπαίθριους.

Γνωρίζω πόσο κακοπληρωμένοι πολλές φορές ήταν οι μηχανολόγοι, αλλά κατά την γνώμη μου η μελέτη θέρμανσης και ο πίνακας θα έπρεπε να είναι σωστός και ας χαλάει η σούπα μόνο στους ημιυπαίθριους.

 

Γνωρίζω με πόση άγνοια και επιπολαιότητα αντιμετωπίζουμε αυτό το θέμα εμείς οι τεχνίτες αλλά και οι κατασκευαστές.

Κρίμα... Μιλάμε για μία δαπάνη μιας ζωής για μια οικογένεια.

 

Θα έπρεπε να έχει γίνει πλύση εγκεφάλου στους υδραυλικούς και στους κατασκευαστές από όλους τους φορείς ότι τα θερμαντικά σώματα θα πρέπει να μπαίνουν βάση της μελέτης. Είτε από τα περιοδικά του κλάδου….είτε από αναρτημένες τεχνικές οδηγίες στα καταστήματα υδραυλικών να μπολιάσει καλά μέσα το μυαλό μας ότι δεν μπορούν τα σώματα να μπαίνουν τυχαία σε συνιδιοκτησίες.

 

Τέλος πάντων από φέτος που έγινε υποχρεωτική η θερμιδομέτρηση τουλάχιστον απαλλαχτήκαμε από αυτό το θέμα.

Είμαι περίεργος να δώ αν πράγματι θα μπαίνουν θερμιδομετρητες στις καινούργιες εγκαταστάσεις οι θα βρεθούν παραθυράκια να ξεπερνιέται και αυτό.

 

Θα σου πω τι έγινε στην δικιά μου πολυκατοικία πριν κανα μήνα.

Πολυκατοικία του 81 με αυτονομία και ωρομέτρηση…

Τα σώματα είναι Runtal.

Ξέρεις οι πολυκατοικίες πρίν του 85 δεν είχαν πίνακα κατανομής δαπανών και οι δαπάνες έβγαινα βάση των τετραγωνικών μέτρων κάθε ιδιοκτησίας.

Τα διαμερίσματα αυτά της πιλοτής και του 5ου ξεφτιλίζονται να πληρώνουν.

Η ισχύς των σωμάτων τους είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτά των μεσαίων ορόφων αλλά πάλι δεν βγαίνει δίκαια η δαπάνη.

 

Υπήρξαν δύο ιδιοκτήτες που είχαν αντικαταστήσει τα θερμαντικά σώματα τους σε πανελ….

Σε μία γενική συνέλευση αποφασίσθηκε να καλέσουμε μηχανολόγο και να συγκρίνει τα σώματα μα αυτά της μελέτης θέρμανσης.

Μια δουλειά σχετικά εύκολη για μένα αλλά δεν ήθελα να την αναλάβω για να μην έρθω σε δύσκολη θέση με τους συνιδιοκτήτες.

Πράγματι ο διαχειριστής βρήκε έναν μηχανολόγο που ανέλαβε να κάνει την αυτή την δουλειά και στο τέλος να συντάξει μία τεχνική έκθεση.

Η φάση είναι μάλιστα ότι αποφάσισαν, όποιοι βρεθούν παράνομοι να πληρώσουν τον μηχανολόγο οι ίδιοι….ο οποίος δεν ζήτησε και λίγα….

Ποιο πολύ φάση είχε… ότι ο ένας από αυτούς που χτυπιότανε να έρθει μηχανολόγος ήταν αυτός που είχε αλλάξει τα σώματα του αλλά ήταν πεπεισμένος ότι τα είχε αντικαταστήσει με ακρίβεια. Ηταν όμως σε κόντρα με τον άλλον που είχε αλλάξει και αυτός επίσης τα δικά του και δυσπιστούσε ότι έχει ακολουθήσει την νόμιμη οδό.

Έλα όμως που βρέθηκε αυτός με παραπανίσια ισχύ 9% και ο άλλος με 7%....

Έπρεπε τώρα να πληρώσουν το χιλιάρικο στον μηχανολόγο βάση του ποσοστού τους ο καθένας……

Και εδώ ξεκίνησε για μένα το καλαμπούρι.

Εγω γνωρίζω ότι όποιος θέλει να αλλάξει τα σώματα του δεν μπορούν οι θερμίδες από Runtal να συμπέσουν ακριβός με των πάνελ.

Φυσικά κανένας δεν θα επέλεγε σώματα μικρότερης ισχύς από την εγκατεστημένη αλλά θα πήγαινε στο αμέσως κοντινά μεγαλύτερο.

Αλλά έλα που και 100-200 θερμίδες να μεγαλώσει κανείς το καθέ σώμα στο τέλος προκύπτει μία διαφορά του 7%.

Link to comment
Share on other sites

ακουσα μια άποψη που λέει οτι κακώς ανοιγοκλείνω τον διακόπτη, θα πρεπει να ειναι πάντα on και να "παιζω" με τον θερμοστάτη.

 

 

μάλλον στο είπαν για να μην τον χαλάσεις :P

 

 

@ aithilenio καλά τα λες μακάρι η υποχρεωτική θερμοδομέτρηση να ρίξει και λίγο τις τιμές και να αρχίσουν να αντικαθιστούν και τους ωρομετρητές σιγά σιγά, όσο για την περίπτωση της πολυκατοικίας σου τι 7 τι 9% παραπάνω το θέμα είναι ότι και πάλι η κατανομή δεν θα είναι δίκαια γιατί να βάλω εγώ 7% μεγαλύτερα σώματα δε σημαίνει ότι "κλέβω" τους άλλους κατά 7%.......

Link to comment
Share on other sites

ακουσα μια άποψη που λέει οτι κακώς ανοιγοκλείνω τον διακόπτη, θα πρεπει να ειναι πάντα on και να "παιζω" με τον θερμοστάτη.

 

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

 

Γενικά συνηθίζεται όταν λείπεις από το σπίτι να το κλείνεις από τον διακόπτη καθώς ακόμα και στο ελάχιστο να τον έχεις τον χειμώνα μπορεί να πέσει παρακάτω η θερμοκρασία και να πάρει μπρος χωρίς να χρειάζεται.

 

Η πολυκατοικία τι κατασκευής είναι;

Αν είναι προ του 17/11/1985 δεν υπάρχει μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης καθώς δεν υπήρχε ο κανονισμός . Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να πληρώσετε έναν μηχανικό να σας κάνει μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης.

 

Προσωπικά μου έρχεται περίπου 3€/ώρα η θέρμανση. Στον αδερφό μου του είχε έρθει και 10€/ώρα μια φορά. Παίζει ρόλο πόσες ώρες το χρησιμοποιείς και πόσες ώρες γενικά "καίει" ο καυστήρας για όλα τα διαμερίσματα.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως θεωρώ πως η σωστή αντιμετώπιση για πιο οικονομική λειτουργία είναι να έχεις την ελάχιστη θερμοκρασία σταθερή (~ στους 17C) ώστε να μπορείς να έχεις ένα σχετικά ζεστό περιβάλλον και να ρυθμίζεις τις ώρες που χρειάζεσαι και θέλεις στους 20-22. Έτσι δουλεύει ο καυστήρας στο "ρελαντί" και δεν καις υπερβολικά για να φτάσεις την επιθυμητή θερμοκρασία. Ένας εβδομαδιαίος θερμοστάτης αξίζει τα λεφτά του.

 

Κάτι ακόμα που μπορεί να συμβάλει στην οικονομία είναι η απόφαση της πολυκατοικίας να ανάβει τα καλοριφέρ τις ίδιες, σχετικά, ώρες (αν είναι αυτό εφικτό κ δεν υπάρχουν δύστροποι συνιδιοκτήτες) ώστε να μπορεί να ζεσταίνεται όλο το κτίριο μαζί κ όχι τμηματικά και άτακτα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας,

 

Αν μου επιτρέπετε να πω και εγώ την γνώμη μου με βάση τα ποσά που φαίνονται στο φύλλο δαπανών του διαμερίσματος. Αν κάπου κάνω λάθος στον συλλογισμό μου, διορθώστε με.

Η ποσότητα που αναφέρετε στο φύλλο είναι 1.760 lt × 0,84 kg/lt = 1.478,4 kg συνολική ποσότητα πετρελαίου που κάηκε τον μήνα Φεβρουάριο.

Με βάση τα χιλιοστά του διαμερίσματος (296,91 ‰), η ποσότητα του πετρελαίου που αντιστοιχεί είναι : 1.478,4 × 0,29691 = 438,95 kg τα οποία δίνουν ποσό θερμότητας 438,95 kg × 8.500 kcal/kg (με βαθμό απόδοσης λέβητα 85%) = 3.731.089,8 kcal

Αυτό το ποσό θερμότητας αποδόθηκε στο διαμέρισμα σε 144 ώρες, άρα τα θερμαντικά σώματα που υπάρχουν στο διαμέρισμα πρέπει να δίνουν απόδοση : 3.731.089,8 kcal / 144 ώρες = 25.910 kcal/h ????????

 

Μου φαίνεται λίγο μεγάλο το ποσό των απωλειών. Δεν νομίζω τα υπάρχοντα σώματα να υπερβαίνουν τις 11.000 – 14.000 kcal/h.

 

Μάλλον κάτι «άλλο» γίνεται στην οικοδομή.

Link to comment
Share on other sites

Vassili σε ευχαριστώ για την τοποθετηση σου.Εμένα με προβληματίζει και το γεγονός ότι αναμεσα σε 8 διαμερίσματα έχω την μεγαλύτερη κατανάλωση με τρομακτική διαφορά απο τον επόμενο.Τα 6/8 έχουν μικρά παιδιά.144 εγώ και ο επόμενος 61 και των αλλων τα νούμερα είναι 50, 31 ,10 ,0 ,3 ωρες κτλ...Αυτός που είχε 31 ώρες καλείται να πληρώσει 130 ευρώ περίπου που πάλι μου φάινεται τρελό για 1 ώρα την ημέρα να πληρώσεις τέτοια λεφτά.Το επίσης τρελό ειναι πώς χειμώνα , δεν ανάβουν τα καλοριφέρ ενώ είχε μέρες με πολύ κρύο.Πραγματικά όσο καλοπροαιρετος και να είμαι με αυτά που βλεπω δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα ειναι αθώα...

 

Η πολυκατοικία είναι 5 ετών

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον η οικοδομή είναι καινούργια (υπάρχει δηλαδή θερμομόνωση) τότε η συνολική απόδοση των σωμάτων που υπάρχουν στο διαμέρισμα πρέπει να είναι λίγο κάτω από 10.000 kcal/h.

 

Αυτό που μπορώ να πω με αυτά τα δεδομένα είναι ότι :

1. Ο λέβητας έχει πρόβλημα (π.χ. κακή συντήρηση) και όταν δουλεύει ουσιαστικά στέλνει την θερμότητα στον αέρα και όχι στο νερό.

2. Κάποιοι ωρομετρητές ή ηλεκτροβάνες δεν λειτουργούν σωστά.

3. Κάποιος/κάποιοι «κλέβουν» τους ωρομετρητές.

 

Φωνάξτε κάποιον για καθάρισμα-συντήρηση-μέτρηση του λέβητα, ελέγξτε αν όλοι οι ωρομετρητές και οι ηλεκτροβάνες λειτουργούν σωστά. Αν όλα αυτά λειτουργούν σωστά και δεν βρεθεί κάποιο πρόβλημα στην εγκατάσταση, τότε, δυστυχώς ... ισχύει το «3».

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.