Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ


sakatis

Recommended Posts

2 hours ago, VirusX2 said:

Όσον αφορά τις γραπτές εξετάσεις, μπορεί κάποιος να αναφέρει τι περιλαμβανουν γενικότερα;

Μας έβαλαν 3 τεστ. Το ένα ήταν αριθμητικού συλλογισμού, το δεύτερο γλωσσικού συλλογισμού και το τρίτο αγγλικών. Όλα πολλαπλής επιλογής. Τα αγγλικά ήταν τα πιο εύκολα. Τα τεστ αριθμητικού συλλογισμού ήταν γρήγορα προβλήματα, με διαγράμματα, πίνακες κτλ. Στο γλωσσικό συλλογισμό σου δίνουν ένα κείμενο και κάποιες προτάσεις από κάτω που πρέπει να απαντήσεις αν η πρόταση με βάση το κείμενο είναι σωστή, λάθος, ή αν δεν υπάρχει απάντηση. Για εξάσκηση στην Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστα πράγματα, αλλά υπάρχουν πολλά τεστ στα αγγλικά για να δεις τι είναι (numerical reasoning και verbal reasoning tests). Το κάθε τεστ ήταν περίπου 40-45 λεπτά, γενικά δεν περίσσευε χρόνος.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όπως ειχα πει και σε προηγούμενη αναρτηση για κάποιον μηχανικο που εργάζεται στο εξωτερικό και μεγαλη μόρφωση και εμπειρία μπορεί τα ελπε να μην του φενεται εργασιακος παράδεισος..για όλους τους υπόλοιπους πιστεύω είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία αυτη τη στιγμή στην Ελλάδα..Γνώμη μου παντα

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

18 ώρες πριν, pan1290 said:

Μας έβαλαν 3 τεστ. Το ένα ήταν αριθμητικού συλλογισμού, το δεύτερο γλωσσικού συλλογισμού και το τρίτο αγγλικών. Όλα πολλαπλής επιλογής.

Μια ερώτηση για να κατανοήσω κάτι: Δηλαδή για κλασσικά τεστ numerical, verbal reasoning etc. τα οποία σε αντίστοιχες εταιρείες Oil & Gas (και τόσες άλλες αυτού του μεγέθους) δίνονται από τους ενδιαφερόμενους στις online πλατφόρμες των εταιρειών αυτών, και τα αποτελέσματά είναι άμεσα (βαθμολογείσαι αυτόματα), απαιτήσανε από τους ενδιαφερόμενους (που είναι και αρεκετοί από ότι κατάλαβα) να κάνουν όλο αυτό τον κόπο (έξοδα, μετακινήσεις, διαμονή, χαμένος παραγωγικός χρόνος, κτλ) να μεταβούν στην Αττική την τάδε μέρα και ώρα και να δώσουν εξετάσεις; :shock::shock::shock::shock::shock: Και απ ότι βλέπω από τους προλαλήσαντες να καθυστερούν και τόσο μεγάλο διάστημα να βγάλουν και αποτέλεσμα :?:

Πραγματικά μου φαίνεται ακατανόητο (για να μην πω εντελώς χαζό) όλο αυτό... Θαυμάζω την υπομονή και την επιμονή όλων που μπήκαν στην διαδικασία και μόνο... 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

John_bar ...από απλή περιέργεια!

Αν οι εξετάσεις είναι από το χώρο σου (internetικά), πώς εξασφαλίζουν ότι εξετάζεσαι εσύ ο ίδιος μόνος σου????

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, antloukidis said:

Αν οι εξετάσεις είναι από το χώρο σου (internetικά), πώς εξασφαλίζουν ότι εξετάζεσαι εσύ ο ίδιος μόνος σου????

Προφανώς κανείς δεν το εξασφαλίζει αυτό. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση (verbal & numerical reasononing tests) δεν έχει ιδαίτερη σημασία.

Ο λόγος είναι ότι τέτοια τέστ τα δίνεις online για το πολύ αρχικό στάδιο της όλης διαδικασίας ως μέρος του application για την θέση. Μέτα από αυτό το στάδιο συνήθως ακολουθούν online συνεντέυξεις, face to face interviews και πιο εξειδικευμένα τεστάκια για όσους προχωρούν παρακάτω. Γι αυτό τον λόγο δεν έχει νόημα η ταυτοποίση σε αυτό το στάδιο. Γιατί έστω ότι πάω έγω που είμαι άσχετος να χτυπήσω μια δουλειά και να απαιτείται να δώσω αυτά τα τέστ online. Aλλά επείδή το ξέρω ότι είμαι άσχετος, καλώ τον πανέξυπνο φίλο μου και το δίνει αυτός το τέστ για μένα με απόλυτη επιτυχία, και καταλήγω να κάνω face to face interview. Είναι πολύτως βέβαιο ότι μέσα στα 5 πρώτα λεπτά θα έχουν καταλάβει ότι είμαι fake και δεν κάνω για την δουλειά. Οπότε μηδέν εις το πηλίκον, και το μόνο που θα έχω καταφέρει είναι στην καλύτερη να χάσω τον χρόνο μου και τον χρόνο τους, στην χειρότερη ξεφτιλιστώ κιόλας (ιδίως αν μιλάμε και για πιο senior positions). Ένα από τα καλά στοιχεία του επαγγέλματός μας είναι ότι δεν μπορείς να κρυφτείς εύκολα όσον αφορά το επίπεδό σου και τις γνώσεις σου.

Και για να ξαναεπανέλθω στο αρχικό μου μήνυμα, απλά αυτό που μου έκανε εντύοωση ήταν ότι οι εξετάσεις δια ζώσης αφορούσαν αυτά ακριβώς τα προκαταρκτικά τεστάκια. Είχα την εντύπωση ότι οι εξετάσεις αφορούσαν κατί πολύ εξειδικευμένο και τεχνικό (οπότε και κατανοώ απολύτως γιατί θα έπρεπε να γίνουν στον χώρο της εταιρείας), μέχρι που ο φίλος pan1290 παραπάνω διευκρίνησε το περιεχόμενο των εξετάσεων. 

Link to comment
Share on other sites

Πάντως τα τεστ δεν ήταν τόσο προκαταρκτικά, με την έννοια ότι το 30-40% αυτών που έδωσαν τεστ πήγαν στη συνέντευξη. Επίσης, πρέπει να μέτρησε αρκετά η κατάταξη στα τεστ. Δηλαδή ο 3ος στα τεστ είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες από τον 25ο. Πιστεύω πως το κάνουν για ταυτοπροσωπία, και να εξασφαλίσουν ίδιες συνθήκες για όλους. Θεωρητικά η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και γίνεται πιο εύκολα το ταξίδι. Ξέρω ότι για κάποιον από νησί ή τα Γιάννενα ή τη Ξάνθη πχ είναι μεγάλο θέμα να έρθει Αθήνα για 3 ώρες τεστ, και δεν είναι ίδιες οι συνθήκες για αυτά τα παιδιά, αλλά δυστυχώς η μισή Ελλάδα μένει εδώ οπότε για τους περισσότερους είναι εύκολο. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν 4-5 σημεία για να είναι κοντά και σε υποψήφιους από την επαρχία.

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζετε αν η διαδικασία των τεστ των ΕΛΠΕ είναι παρόμοια και στην MOTOR OIL?? Ζητούσαν μηχανικούς πρόσφατα - διαφόρων ειδικοτήτων αλλά χωρίς προκαθορισμένο αριθμό προσλήψεων. Υπάρχει κάποιος που δήλωσε συμμετοχη???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.