Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ


sakatis

Recommended Posts

christopografow, δύσκολο να ζητάνε τοπογράφους... είναι η φύση της δουλειάς τέτοια που μια ειδικότητα σαν και την δικιά σου δε παίζει... ακόμα και αν χρειαστούν εργασίες τοπογράφου, τα δίνουν σε γραφεία με ανάθεση... αλλά ποτέ δε ξέρεις, μπορεί και αυτό να αλλάξει...

 

off topic: Η elpedison, θυγατρική των ΕΛΠΕ που ασχολείται με την εμπορία ηλεκτρισμού, εδώ και 3 μέρες έχει βάλει 3 αγγελίες στο kariera.gr και ζητά μηχανικούς... Να υποψιαστώ ότι και αυτό ειναι μεμπτό ε? Που δεν έγινε δημόσια προκήρυξη/κάλεσμα? Να φανταστώ ότι και έτσι πέφτει βύσμα και γνωριμίες, ε?

Link to comment
Share on other sites

Παντως τα ΕΛΠΕ συνεργαζονται με την ΜΟΟDY.

http://www.hellascert.gr/meli_pages/moody.html

Οσο για τα ΕΛΠΕ αν εισαι γιος η κορη εργαζομενου εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να μπεις αλλα πρεπει να αποδειξεις οτι αξιζεις να μεινεις εκει. Και θελουν μηχανικους με @@

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω τελικα το εκανα το ταξιδακι και εδωσα τις εξετασεις, καλα μιλαμε οντως σαν reunion Μηχ/Μηχ του ΑΠΘ ηταν. Εγω ημουν σαν την μυγα μες στο γαλα!

 

Θα δειξει...αν και δεν ελπιζω και τοσο, τουλαχιστον μου εφυγε η περιεργεια!

Link to comment
Share on other sites

Παντως τα ΕΛΠΕ συνεργαζονται με την ΜΟΟDY.

http://www.hellascert.gr/meli_pages/moody.html

Οσο για τα ΕΛΠΕ αν εισαι γιος η κορη εργαζομενου εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να μπεις αλλα πρεπει να αποδειξεις οτι αξιζεις να μεινεις εκει. Και θελουν μηχανικους με @@

 

Μόνο και μόνο που μπαίνουν με βύσμα είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ. Τι μου λες τώρα πως θαυμάσω τα ρεμάλια που μπαίνουν με βύσμα στα ΕΛΠΕ;

Επίσης αυτοί πως αξιολογούνται. ΠΙστεύειες δηλαδή πως αν ο πατέρας μου είναι υπεύθυνος παραγωγής και εγώ μπω στο Ηλεκτρολογικό τμήμα θα με διώξουν μετά από 7 μήνες;

Αν κάποιος από τους ποριστάμενους εκεί είχε έστω και λίγο αξιοπρέπεια θα το έκανε θέμα και θα τον έδιωχναν πριν καν μπει.

 

 

 

Μάλλον δεν έχεις την παραμικρή ιδέα τι παίζει στη ΔΕΚΟ. Δες ΕΒΖ , ΕΛΒΙΖ , ΕΛΒΟ , ΕΛΠΕ πόσο ξύνονται και πόσα παίρνουν , ρώτα εργαζόμενους να σου πουν. Όλοι ΠΡΕΠΕΙ να μπαίνουν στο ίδιο καζάνι διότι κανένας δεν μιλάει.

 

Λούφα και παραλλαγή είναι η δουλειά τους σε σχέση με την παραγωγικότητα τους.

 

Όσο για τα ΕΛΠΕ πάνε να δεις πως επιβλέψουν τα εξωτερικά συνεργεία για να καταλάβεις πόσο υπεύθυνο προσωπικό έχουν. Πήγαινε μετά σε μία ιδιωτική βιομηχανία και βγάλε συμπεράσματα.

Link to comment
Share on other sites

Γι αυτό και δε γίνονται προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, γι αυτό και σε αυτές τις αγγελίες ισχύει ότι ισχύει και στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα: είναι στην διακριτική ευχέρεια της εταιρείας για το ποιόν προσλαβάνει και ποιόν όχι... Άδικο ναι αλλά δε θα ζητήσουμε και τα ρέστα. Ρώτησε κανείς πως γίνοται οι προσλήψεις στη Eurobank?

 

Κύριοι, τα ΕΛΠΕ δεν είναι πλεον ΔΕΚΟ, εδώ και πολλά χρόνια, όποτε και το 35% που έχει το δημόσιο, τώρα με το κύμα νέων αποκρατικοποιήσεων θα πουληθεί. Συνεπως όλα αυτά περί βυσμάτων, γνωριμίων, οικογενειοκρατίας κτλ είναι λόγια του αέρα. Είναι μια ιδιωτική επιχείρηση όπως όλες οι άλλες, αυτή αποφασίζει με ποια κριτήρια προσλαβάνει...

Link to comment
Share on other sites

Κάνετε τεράστιο λάθος. Δεν είναι ΔΕΚΟ αλλά λειτουργεί ουσιαστικά σαν ΔΕΚΟ. Παίζονται πολλά παιχνίδια πολιτικά τοπικά όπως δεν παίζεται σε καμία άλλη ιδιωτική επιχείρηση. Τα ΕΛΠΕ είναι εξαρτημένα από την τοπική πολιτική εξουσία όπως συμβαίνει και το αντίστροφο.

Όσοι Είναι από περιοχή Ιωνίας στη Θεσσαλονίκη καταλαβαίνουν καλά τι εννοώ. Επίσης παρόλο που άλλαξαν την μετοχική τους σύνθεση αυτό το 35% δεν τους αφήνει να λειτουργούν σαν ιδιώτες ;

Οι ιδιώτες σίγουρα σκοπεύουν να τα εξαγοράσουν όλα αλλά μέχρι τότε όμως έχουν τη σιγουριά των κρατικών ενισχύσεων είτε με την μορφή χρηματοδότησης είτε με την μορφή μειωμένων προστίμων κλπ.

 

Επαναλαμβάνω αν πάτε να συνεργαστείτε με άλλες ιδιωτικές βιομηχανίες και πάτε να συνεργαστείτε με τα ΕΛΠΕ θα καταλάβετε άμεσα τη διαφορά.

Στα ΕΛΠΕ τους παίρνεις τηλ. Για κάνεις συνάντηση για προτάσεις - προσφορές και μόνο που δεν σε βρίζουν. Σε άλλες εταιρίες απλά κλείνουν ραντεβού.

Για όσους έχετε συγγενείς γνωστούς κλπ καταλαβαίνετε πως δεν στοχοποιώ άτομα , απλά κριτικάρω έντονα τον τρόπο λειτουργίας τους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Λειτουργουν σαν ΔΕΚΟ στην Ελλαδα οχι στο εξωτερικο. Και αν θες να συμμετεχεις στα μεγαλα εργα και οχι στα "μερεμετια" πρεπει να το αποδειξεις. Αυτο λεω

Link to comment
Share on other sites

Μόνο που οι συγκεκριμένες θέσεις είχαν να κάνουν με την Ελλάδα και κυρίως με τη Θεσσαλονίκη.

 

Επίσης συμφωνώ για τα μεγάλα στο εξωτερικό , απλά αυτά δεν γίνονται από τα ΕΛΠΕ αλλά τα αναλαμβάνουν άλλες όντως μεγάλες εταιρίες. Στην Ελλάδα επίσης μπαίνουν στο παιχνίδι μεγάλες εταιρίες απλά σε κάποιους οι άνθρωποι που είναι εκεί μέσα κλείνουν την πόρτα και όταν χτυπάς κάνουν πως δεν είναι εκεί.

 

Σε σοβαρές ιδιωτικές βιομηχανίες τουλάχιστον ανοίγουν την πόρτα διότι αν μάθει το αφεντικό πως κάποιος επεχείρησε συνάντηση με τον υπεύθυνο ενός τμήματος και αυτός αρνήθηκε με ενδεχόμενο δόλο τότε μαύρο φίδι που τον έφαγε . Όχι πως δεν παίζονται τέτοια παιχνίδια απλά τουλάχιστον τηρούνται οι τύπο ρε αδερφέ. Εκεί νομίζεις πως μιλάς με το δημόσιο υπάλληλο.

Άρα για μένα τα ΕΛΠΕ στην Ελλάδα είναι ΔΕΚΟ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

kkostorp, Λειτουργούν σαν ΔΕΚΟ ενω δεν ειναι γιατι απλα στο τομέα τους είναι σχεδόν μονοπώλιο... Η Motor Oil έχει πολύ μικρό ποσοστό στην αγορά, σε σχέση με τα ΕΛΠΕ... Αυτό τους δίνει το πλεονέκτημα να δρουν όπως θέλουν, ακόμα και καταχρηστικά όπως αναφέρεις στα παραδείγματα σου... Σίγουρα αυτή δεν είναι μια υγιής συμπεριφορά από μια ιδιωτική επιχείρηση, και δε συμφωνώ αν με ρωτάς, αλλά όταν μια εταιρεία έχει τέτοια θέση και τέτοιο όνομα, μπορεί να δρα όπως γουστάρει...

 

Εδώ δε μας πειράζουν άλλες καθαρά ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες που δρουν μονοπωλιακά και μας πειράζουν τα ΕΛΠΕ που δίνουν και κέρδος στο δημόσιο (ακομα και αν έχουν το 35%...)?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.