Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ψυχρή σύντηξη υδρογόνου


alej

Recommended Posts

Για δείτε αυτά

 

 

http://www.express.gr/news/business/434458oz_20110316434458.php3

 

http://www.activeradio.gr/index.php?topic=2908.0

 

Θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσω τις απόψεις σας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 97
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αρνητικό.

 

Πολλές θεωρίες έχουν αναπτυχθεί για την ψυχρά σύντηξη. Θυμάμαι ότι ήμουν μαθητής όταν έγραφαν οι εφημερίδες για μία συσκευή που πετύχαινε σύντηξη με προσρόφηση Η2 από μία κατάλληλη σπογγώδη μεταλλική βάση... Παρά το παράλογο του πράγματος, παρουσιάστηκε όντως μία συσκευή που είχε θετικό ισοζύγιο ισχύος... προφανώς βέβαια δεν επρόκειτο για σύντηξη.

 

Τώρα οι φίλοι μας Ιταλοί λένε ότι επέτυχαν σύντηξη Η-Ni που δίνει Cu... Εγώ θυμάμαι από την φυσική ότι η ευκολότερη σύντηξη, αυτή που απαιτεί την μικρότερη ενέργεια για να υπερνικήσουν οι πυρήνες την ενέργεια του ηλεκτρικού τους και να διαβούν το κατώφλι της ασθενούς αλληλεπίδρασης, είναι η σύντηξη υδρογόνου...

 

Δεν υπάρχει τρόπος να υποχρεώσεις έναν πυρήνα να διασχίσει το ηλεκτρικό πεδίο ενός άλλου πυρήνα και να ενωθεί μαζί του. Δεν υπάρχει εργαλείο για να τον πιάσεις και να τον σπρώξεις. Δεν υπάρχει αλληλεπίδραση που να εξουδετερώνει το ηλεκτρικό πεδίο. Η μόνη μέθοδος είναι να προσδώσεις στον πυρήνα επαρκή κινητική ενέργεια που να υπερβαίνει την δυναμική ενέργεια του πεδίου. Δηλαδή θερμότητα.

 

Αυτός είναι και ο λόγος που ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί σύντηξη είναι με την θέρμανση - συμπίεση πλάσματος. Είτε με εμπύρευμα σχάσης, είτε σε κυκλικό επιταχυντή, είτε με λέιζερ. Είτε, στην φύση, με αδιαβατική συμπίεση αερίου λόγω βαρύτητας...

Link to comment
Share on other sites

Είτε, στην φύση, με αδιαβατική συμπίεση αερίου λόγω βαρύτητας...

 

Η περιγραφή ενός μηχανικού για το τι συμβαίνει στον ήλιο :smile:

 

edit: Και αφού με αφορμή αυτή τη συζήτηση, έριξα μια ματιά στη wikipedia για να δω τα σχετικά νούμερα, να πω ότι η πυκνότητα ενέργειας στο κέντρο του ήλιο είναι μόλις 270 W/m3 (όσο και η θερμότητα μεταβολισμού ενός ερπετού). Από την άλλη μεριά η πυκνότητα ενέργειας στους πυρνηνικούς ανταδραστήρες ζέοντος ύδατος είναι της τάξης των 50 ΜW/m3

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας.

Τον περασμένο Ιανουάριο, έπεσε στην αντίληψή μου ένα πείραμα που έγινε στην Μπολόνια της ιταλίας, κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκε μία συσκευή ψυχρής σύντηξης.

 

Για την παρουσίαση αυτή μπορείτε να βρείτε περισσότερα εδώ:

http://www.journal-of-nuclear-physics.com/?p=360

 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που συμμετείχαν στο πείραμα, η συγκεκριμένη συσκευή δεν εκλύει καθόλου ραδιενέργεια και έχει τεράστιο λόγο εξερχόμενης ενέργειας προς εισερχόμενη (κοινώς απόδοση)

 

Μάλιστα τα δικαιώματα της συσκευής τα αγόρασε ελληνική εταιρία (defkalion) και σήμερα διάβασα ένα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο σκοπεύει να ξεκινήσει άμεσα τη βιομηχανική παραγωγή της:

 

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/e7cf318d-06b8-414a-8183-54af3baf5897

 

Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω στο θέμα, καθώς για μένα προσωπικά παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον και θεωρώ ότι αν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα λένε, θα έχουμε μεγάλες αλλαγές σε πολλους τομείς.

 

 

ΥΓ:Και εδώ ένα αφιέρωμα της ΝΕΤ πριν λίγο καιρό (σόρρυ για την κακή ποιότητα, απλά δν το βρήκα σε καλύτερη)

http://www.youtube.com/watch?v=9RbTWfhLohY&feature=player_embedded#:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Κανένας από Ξάνθη να μας πει τί γίνεται;

 

Το site της εταιρείας:

http://www.defkalion-energy.com/

 

και ερώτημα στη βουλή:

 

Με ερώτηση τουΥπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο, ο Αλέξανδρος Κοντός αναφέρετε στην επένδυση της Defkalıon Green Technologıes στην Ξάνθη, αναλυτικά:

«Έντονη ανησυχία στους πολίτες του Ν. Ξάνθης, έχει προκαλέσει, η βιομηχανική εφαρμογή της πρόσφατης επιστημονικής ανακάλυψης « ψυχρής σύντηξης νικελίου και υδρογόνου », η οποία έχει προκαλέσει και διαμάχες μέσα στην επιστημονική κοινότητα, από την εταιρεία Defkalion Green Technologies, με τη δημιουργία βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή. Η ανησυχία αυτή, επικεντρώνεται στις επιπτώσεις που πιθανολογείται ότι μπορεί να υπάρξουν, στην υγεία των κατοίκων, στο περιβάλλον, αλλά και αν διασφαλίζεται η ασφάλειά τους, δεδομένου ότι οι αντίστοιχες μονάδες θα βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Εντύπωση έχει προκαλέσει και το γεγονός, ότι σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, παρουσία μάλιστα και μελών της κυβέρνησης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ήδη έχει αγοράσει ένα παλαιό εργοστάσιο στην Ξάνθη, προχωράει σε συνεντεύξεις για την στελέχωσή του και δεσμεύτηκε ότι τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμο να δώσει προϊόντα στην αγορά, ενώ το ύψος της επένδυσης θα ανέλθει στα 200 εκ. ευρώ.

Παράλληλα όμως, η εταιρεία αναφέρει πως ο έλεγχος των Ελληνικών Αρχών, και συγκεκριμένα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για την απόδοση, την σταθερότητα, τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια των προϊόντων της, θα διενεργηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Δεδομένου ότι η ημερομηνία αυτή έχει ήδη πaρέλθει

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1) Πότε και από ποιές υπηρεσίες έχει εκδοθεί η έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ανωτέρω επένδυσης καθώς επίσης και όλες οι άλλες αδειοδοτήσεις που αφορούν την εγκατάσταση και την θέση της σε λειτουργία

2) Κατά πόσο τα προϊόντα που θα παράγονται από την ανωτέρω επένδυση είναι ασφαλή και υγιεινά κατά την λειτουργία τους για τους καταναλωτές και με ποια ελληνικά και διεθνή πιστοποιητικά κατοχυρώνονται;

3) Σε ποιο επενδυτικό νόμο έχει ή πρόκειται να υπαχθεί η επένδυση αυτή;

4) Σε ποιες άλλες περιοχές της Ελλάδας ή του εξωτερικού έχουν υλοποιηθεί παρόμοιες επενδύσεις;»

 

http://www.xanthipress.gr/eidiseis/politiki/8509-erothsh-kontou-gia-defkalion.html

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι που θα απογοητεύσω, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση... Κι αν υπάρχει μυστικότητα, είναι σίγουρα επειδή δεν υπάρχει σύντηξη...

Link to comment
Share on other sites

Καλά Χριστούγεννα...

Ο καθένας με τον πόνο του... Και το Α.Π.Θ. είχε ανακοινώσει πριν λίγα χρόνια ότι ερευνητές του ανακάλυψαν πρωτοποριακή μέθοδο για την αφαλάτωση του θαλασσίου ύδατος χωρίς κατανάλωση ενέργειας. Εφαρμόστηκε η μέθοδος;

 

Μόνο στα Φ/Β συστήματα έχουμε εμπιστοσύνη!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Ενδιαφέρον το θέμα.

Η τεχνολογία δυνητικά κάνει τα πάντα κάποια στιγμή στο χρόνο, ή με άλλα λόγια όλα είναι πιθανόν να συμβούν.

Αυτές τις μέρες υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για την ψυχρή σύντηξη και παρόμοια project τρέχουν ταυτόχρονα στην Ιταλία, Ελλάδα και Αμερική (nasa). Δεν πιστεύω τίποτε βεβαίως αν δεν το δω να δουλεύει, άσε που έχουμε πήξει κατά καιρούς με τις φόλες από διάφορους 'εφευρέτες'.

 

Παρ'όλα αυτά σύμφωνα με τις πληροφορίες εδώ :

http://www.defkalion-energy.com/forum/index.php'>http://www.defkalion-energy.com/forum/index.php

http://www.defkalion-energy.com/

 

στις 24 /2 θα ξεκινήσουν test για την πιστοποίηση μονάδας ψυχρής σύντηξης από ανεξάρτητους φορείς (χμμμ) και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο διαδίκτυο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.