Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψυχρή σύντηξη υδρογόνου


alej

Recommended Posts

@dim10, Δεν ξέρω αν ρωτάς για τους συγκεκριμένους ή γενικά, πάντως η γκρίνια είναι παλιά.

 

Κι επειδή είμαστε και παραδοσιακοί τύποι, αλλά και φιλότεχνοι (Γκόγια):

 

kronos+trwei+ta+paidia+tou.jpg

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 97
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παραθέτω ένα σχόλιο στο επικολυρικό άρθρο του Βήματος:

 

"Οι άνθρωποί απλά δεν υπάρχουν! Κυριολεκτικά δεν υπάρχουν πλέον, το site τους κατέβηκε, το "εργοστάσιο" στην Ξάνθη καθαρίστηκε, και ο Ελληνοκαναδός αρχηγός την κάνει για Καναδά. Ένα ακόμα MEGA - hoax που ευτυχώς δείχνει να τελειώνει εδώ"

 

Γενικά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Από πρόπερσι ακούμε για "Νέα εποχή στην παραγωγή ενέργειας, οσονούπω μπαίνει σε λειτουργία ενεργειακή μονάδα/παραγωγή και διάθεση ενεργειακών συσκευών", ακόμα όμως μηδέν εις το πηλίκον και στο εφαρμοσμένο και στο επιστημονικό επίπεδο. Και λογικό είναι, από το μηδέν, μηδέν θα πάρεις.

Όσοι αφελείς πιστεύετε ότι ο Μήτσος ο σιδερουργός στο γκαράζ του σπιτιού του θα βρει το αεικίνητο, βλέπετε πολύ Μπάτμαν, κόψτε το. Όσοι έχετε ιδιοτελή κίνητρα, τουλάχιστον κρατηθείτε μακριά από τα φόρα μηχανικών που θα σας κάνουν ρόμπες. Αμφότερες ομάδες μπορείτε να εμπιστευθείτε τις οικονομίες σας στους διάφορους Ρόσσι, Δευκαλίωνες και Προμηθείς να γίνετε πλούσιοι οσονούπω.

Κάπως πρέπει να δουλεύει και η φυσική επιλογή.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Και η φυσικη επιλογη δουλευει "αθορυβα", αναρωτιεμαι στο τελος ομως ποιους θα επιλεξει :smile:

 

Τελος παντων περα απο αυτα, αυτες τις ημερες, ενημερωτικα να αναφερω, ανακοινωθηκε μια αναξαρτητη αναφορα με μετρησεις και συμπερασματα απο τη λειτουργια της τεχνολογιας που υλοποιει ο Rossi.

 

http://arxiv.org/abs/1305.3913

Αυτο που μας ενδιαφερει ειναι στη σελιδα 13 του pdf  οπου μιλαει για COP 5.6 ± 0.8 μετρημένο σε μια περιπτωση ( αλλα παντα ειχαν COP > 2). Ολη η αναφορα ειναι πολυ κατατοπιστικη για τη νεα τεχνολογια που ερχεται.

 

Και μεσα σε ολα αυτα ερχεται και η Nasa να πει τα δικα της, ξερετε, μεσα απο το υπογειο του κυρου του γραναζη :smile:

Link to comment
Share on other sites

...της τεχνολογιας που υλοποιει ο Rossi.
....

Που το θυμήθηκες  τούτο πάλι.

 

Ερώτηση ουσίας.

Ο Rossi είναι ακόμα ελεύθερος ή τον έχωσαν φυλακή για σύσταση εταιριών οικολογικής απάτης και οικονομικής εξαπάτησης μέσω αυτών που έχει ήδη αρκετές καταδίκες?

Link to comment
Share on other sites

Που το θυμήθηκες  τούτο πάλι.

 

Ερώτηση ουσίας.

Ο Rossi είναι ακόμα ελεύθερος ή τον έχωσαν φυλακή για σύσταση εταιριών οικολογικής απάτης και οικονομικής εξαπάτησης μέσω αυτών που έχει ήδη αρκετές καταδίκες?

Μιας και υπαρχει το αρχικο posting εχω το νου μου να ενημερωνω αν κρινω οτι συμβαινει καποια σημαντικη εξελιξη.

 

Και οικονομικα/φορολογικα εγκληματα ειχε (κατι σχετικο με διακινηση χρυσου νομιζω). Οντως το ποινικο του μητρωο ειναι πανω απο σελιδα :smile: . Και παλι χωρις να ειμαι σιγουρος νομιζω οτι εχει αθωωθει για ολα, το κυταζουμε λιγο "απο εξω" το ολο θεμα (αυτο με τα αποβλητα) τοτε στην Ιταλια υπηρχε μεγαλη φασαρια γενικα για τη διαχειριση αποβλητων/χωματερων και μαλιστα ειχε ανακατευθει ενεργα και η ιταλικη μαφια με το σκεπτικο οτι υπαρχουν χρηματα στα σκουπιδια, ηταν μια κατασταση πολυπλευρη για να την κατανοησουμε εμεις απο εξω, ισως για αυτο "επεσε στα μαλακα"

 

Εφοσον ομως η Ιταλικη δικαιοσυνη τον εχει αφησει ελευθερο τοτε δεν μας πεφτει λογος. Νομιζω οτι τωρα με αυτα που λεει και ισχυριζεται ο μεγαλος κινδυνος ειναι να τον τσιμπησει καμια Αμερικανικη αρχη οταν πατησει το ποδι του στην Αμερικη για απατη κτλ. Η ιστορια θα δειξει, παντως το paper αυτο που ανεφερα στο προηγουμενο post μου θα φερει σιγουρα εξελιξεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δε βλέπω να έχει αλλάξει κάτι τον τελευταίο καιρό, όσο περνάει ο χρόνος χωρίς επιστημονικά αποδεκτές επιδείξεις των δήθεν επιτευγμάτων τους, χάνουν και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας. Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που "θα άλλαζε ο κόσμος" με την εμπορική χρήση της μεθόδου τους, αλλά μηδέν εις το πηλίκον. Να επισημάνω ότι η παραπάνω δημοσίευση στο σχόλιο του santon δεν είναι σε peer reviewed publicaion, άρα μικρή αξία έχει.

Link to comment
Share on other sites

Ο δαιμων του "τυπογραφειου" φαινεται οτι εξαφανισε το χτεσινο μου post, για αυτο το ξαναποσταρω

Η Ιταλικη ENEA (Κρατικος οργανιsμος για την ενεργεια, το περιβαλλον και τις νεες τεχνολογιες) δημοσιευσε αυτες τις μερες μια συνοψη του roadshow που εκαναν διακεκριμενοι επιστημονες δημοσια σε αρμοδια επιτροπη του Ευρωπαϊκου κοινοβουλιου ωστε να ενημερωσουν την πολιτικη ηγεσια της Ευρωπης πανω στις νεες εξελιξεις στην ερευνα της ψυχρης συντηξης. Αναμεσα στους επιστημονες ηταν και ο Michael McKubre. Το αξιοσημειωτο με αυτον ειναι οι "σπονσορες" οπως θα δειτε και στα slides του, πιο συγκεκριμενα οι υπηρεσιες DARPA και DTRA, φαινεται το αμερικανικο κρατος εχει αρχισει να αποκτα ενδιαφερον για τις εξελιξεις στο χωρο και μαλιστα δεν το κρυβει, αφηνωντας ερευνητες του να το δηλωνουν.

Επισης για οσους παρακολουθουν τις εξελιξεις δεν προκαλει εκπληξη η αποφαση της ΕΝΕΑ να ειναι επισημος σπονσορας του 18ου συνεδριου για τη ψυχρη συντηξη (ICCF-18) το οποιο για πρωτη φορα γινεται σε αμερικανικο πανεπιστημιο με ανεβασμενο το επιπεδον των επιστημονων που θα παρουσιασουν τις εργασιες τους.

Και επειδη το post αυτο ειναι μεταγενεστερο του χρηστη gaskouk, νομιζω οτι αν πραγματικα διαβασετε τις παρουσιασεις της ΕΝΕΑ τοτε θα δειτε οτι υπαρχουν επιστημονικες αποδειξεις και μαλιστα πολυ σοβαρες και απο αξιοπιστες πηγες. Το μονο θεμα ειναι, ποτε θα δουμε "κατι" στα χερια μας.




 

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όσο δεν τηρούνται τα διεθνώς αποδεκτά επιστημονικά κριτήρια και η μεθοδολογία, οτιδήποτε ανακοινώνεται δεν μπορεί να θεωρείται επιστημονική αλήθεια. Μάλιστα σε τέτοια θέματα με τόσο μεγάλη προϊστορία σε δόλο και επιστημονική "ανεπάρκεια", μέχρις αποδείξεως (επιστημονικής) του αντιθέτου, τα πάντα είναι μπαρούφες. Τόσο απλά. Δε λέω, καλή η αισιοδοξία και το ενδιαφέρον, αλλά να ξέρουμε και που πατάμε.

Link to comment
Share on other sites

Να επισημανω οτι ιδιως οι επιστημονες που εκαναν το roadshow ειναι απολυτα σεβαστοι, με θεσεις σε ακαδημαϊκα ιδρυματα και εντονη παρουσια στην ερευνα και τη δημοσιευση papers. Κατα τα αλλα οι εμπορικες ανακοινωσεις εταιρειων ΣΑΦΩΣ και ειναι εολες μεχρι αποδειξεως του αντιθετου.

 

Όσο δεν τηρούνται τα διεθνώς αποδεκτά επιστημονικά κριτήρια και η μεθοδολογία, οτιδήποτε ανακοινώνεται δεν μπορεί να θεωρείται επιστημονική αλήθεια.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.