Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προσθήκη ανελκυστήρα σε υφιστάμενη οικοδομή


giannisp

Recommended Posts

παιδια καλησπερα σημερα ειναι η μερα του ανελκυστηρα!!!

μου ετυχε μια περιπτωση για προσθηκη σε υπαρχουσα οικοδομη.ξερετε την διαδικασια σιγουρα θελει αδεια απο πολεοδομιαστατικη επαρκεια κλπ.σας εχει τυχει ποτε?

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αμοιβές-Οικονομικά Αδειών" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πού θα γίνει ο ανελκυστήρας; Υπάρχει έτοιμο φρεάτιο; Θα γίνει σε επαφή με την οικοδομή με στατικώς ανεξάρτητο φορέα; Έχει σημασία η λύση που θα επιλέξεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Απαιτείται η σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών των ορόφων?

Απαιτείται καποιο τετοιο χαρτί (πχ απο γενικη συνελευση της πολυκατοικίας) προκειμένου να κατατεθεί και να εκδοθεί άδεια από την πολεοδομία?Εγω σαν μηχανικος υποχρεούμαι να το συμπεριλάβω στο φάκελο της αδείας?

Και αν δεν συμφωνεί καποιος?

 

Ευχαριστώ και σορυ για τις απανωτές ερωτήσεις.

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι αν δεν συμφωνεί κάποιος δε γίνεται τίποτα. Απαιτείται δηλαδή η σύμφωνη γνώμη του 100% των συνιδιοκτητών της οικοδομής.

Link to comment
Share on other sites

Σας παραθέτω απόσπασμα που μιλαει για προσθηκη ανελκυστηρα:

"Σύμφωνα με το Αρθ-11 του Ν-3209/03 ΦΕΚ-304/Α/24-12-03, το οποίο συμπληρώνη το Αρθ-21 παρ.5 του ΓΟΚ/85 αναφέρει: Στις περιπτώσεις που η οικοδομή έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Ν-3741/29 "Περί ιδιοκτησίας κατ' ορόφους", η απόφαση των συνιδιοκτητών για τροποποίηση του Κανονισμού και της σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας, καθώς και για οποιεσδήποτε άλλες πράξεις που απαιτούνται, προκειμένου να εγκατασταθεί ανελκυστήρας ή και να εξασφαλιστεί γενικότερα η προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία (ατόμων με ειδικές ανάγκες ΑμΕΑ), κατά παρέκκλιση των διατάξεων του ΓΟΚ/85, όπως ισχύει σήμερα, λαμβάνεται με πλειοψηφία, που αντιστοιχεί στο 51% του συνόλου των ψήφων. Εφόσον κατά τη σχετική για τη λήψη της απόφασης συνέλευση των συνιδιοκτητών δεν υπάρξει απαρτία, η συνέλευση επαναλαμβάνεται την ίδια ημέρα και ώρα της επόμενης εβδομάδας, οπότε υπάρχει απαρτία ανεξαρτήτως των ψήφων, που εκπροσωπούν οι παριστάμενοι συνιδιοκτήτες, η δε απόφαση λαμβάνεται με απλή πλειοψηφία των παρόντων. "

 

Τωρα αν είναι αρκετό για να προχωρήσει κανείς...

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Συνάδελφοι,

 

μου ζητήθηκε να κανω μία προσθήκη ανελκυστήρα σε μία ήδη υπάρχουσα οικοδομική άδεια. Ανάμεσα στην μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση και στην πραγματοποιούμενη υπάρχει διαφορά 4,54τ.μ.

 

θέλω να ρωτήσω αν θα πρέπει να γίνει νέα οικοδομική άδεια με την προσθήκη του ανελκυστήρα, ο οποίος θα τοποθετηθεί στον ακάλυπτο χώρο της οικοδομής και θα έχει πρόσβαση σε δύο διαμερίσματα.

 

Να τονίσω οτι θα πρέπει να κατεδαφιστούν δύο μπαλκόνια στον 1ο και 2ο όροφο από 2,5τ.μ το καθένα.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Απο ΓΟΚ

 

Άρθρο 22: Οικοδομικές άδειες - Αυθαίρετες κατασκευές

 

1. Για την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας δόμησης εντός ή εκτός οικισμού απαιτείται οικοδομική άδεια της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας. Τέτοιες εργασίες είναι ιδίως οι εκσκαφές και επιχώσεις, η εγκατάσταση ικριωμάτων, η ανέγερση, επισκευή, διαρρύθμιση και κατεδάφιση κτιρίων και των παραρτημάτων τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Σε υπάρχον κτίριο με ΓΟΚ/73 , στο ισόγειο υπάρχει κατάστημα με νόμιμο πατάρι .

 

Στο κατάστημα είχε κατασκευαστεί και νομιμοποιήθηκε μικρό αναβατόριο εμπορευμάτων διαστάσεων 1,20 Χ 1,20 χωρίς βέβαια να μπαίνει μέσα άνθρωπος .

 

Θέλουν τώρα να το κάνουν ανελκυστήρα ΑΜΕΑ και οι διαστάσεις της τρύπας θα πάνε 1,40 Χ 2,00 . Η τρύπα τώρα είναι στην πλάκα δαπέδου παταριού .

 

Επειδή όμως δεν θέλουν να έχει τους 15 πόντους ύψος στο δάπεδο του ισογείου , θέλουν να ανοίξουν και τρύπα στο δάπεδο του ισογείου .

 

Το ερώτημα είναι αν χρειάζεται άδεια δόμησης η άδεια μικρής κλίμακας ? 

 

Ακόμη η πλάκα του δαπέδου ισογείου είναι σάντουιτς η zollner και η τρύπα θα είναι από την μέσα πλευρά των κοινόχρηστων ανελκυστήρων και βέβαια θα πρέπει να "φάμε" το συμπαγές κομμάτι της πλάκας γιά αυτό το μήκος των 2 μέτρων .

 

Τι πιστεύεται ότι θα μου ζητήσουν στην πολεοδομία και αν αυτό που θα μου ζητήσουν θα είναι ίδιο παντού η κάθε πολεοδομία έχει την δική της άποψη ? 

 

Οποιος συνάδελφος το έχει αντιμετωπίσει ας βοηθήσει αν θέλει .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.