Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προσθήκη ανελκυστήρα σε υφιστάμενη οικοδομή


giannisp

Recommended Posts

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση:  σε υφιστάμενη 4όροφη οικοδομή Ο.Α 1970 με υπάρχον φρεάτιο ανελκυστήρα χρειάζεται να γίνει αναθεώρηση της Ο.Α και να κατατεθεί μελέτη ανελκυστήρα για να γίνει και η εγκατάσταση του? 

Link to comment
Share on other sites

θα εκδώσεις νέα άδεια δόμησης 

και όχι αναθεώρηση

Οι αμοιβές σου μελέτης και επίβλεψης θα υπολογισθούν με αναλυτικό

και βάση αυτού και οι κρατήσεις ιδιοκτήτη

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Με άδεια μικρής κλίμακας βάσει του άρθρο 27 ΝΟΚ για να κατασκευάστει ανελκυστήρας ΑΜΕΑ ή εμποδιζόμενων ατόμων δεν γίνεται η δουλεία? 

Edited by antboton
Link to comment
Share on other sites

έχεις οικοδομή 4/οροφη του 1970

αν τότε (1970)  επιβάλλονταν υποχρεωτικά η κατασκευή  ανελκυστήρα 

ΟΧΙ δεν γίνεται

 

υ.γ

ΝΟΚ άρθρο 27 παρ 2

Σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια που δεν διαθέτουν ανελκυστήρα και κατά το χρόνο ανέγερσής τους δεν ήταν υποχρεωτική η κατασκευή του από τις ισχύουσες τότε διατάξεις, επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του παρόντος και των ειδικών όρων δόμησης της περιοχής, κατασκευή ανελκυστήρα ή άλλων μηχανικών μέσων κάλυψης υψομετρικών διαφορών και του χώρου πρόσβασης σε αυτά με απαραίτητη προϋπόθεση τη σύνταξη ή ενημέρωση της Ταυτότητας Κτιρίου.

 

Ε.Ε.Μ.Κ

ζ.       Η κατασκευή ανελκυστήρα σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 27 που απαιτείται για τη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων σε υφιστάμενα κτίρια ή σε κτίρια που διαθέτουν ανελκυστήρα με εσωτερικές διαστάσεις θαλάμου εκτός προδιαγραφών ΕΛΟΤ – ΕΝ 8170 ή σε κτίρια όπου πρέπει να γίνει επέκταση των στάσεων του ανελκυστήρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενα άτομα.

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

καλησπέρα, 

 

θέλω να βγάλω ΕΕΜΚ για προσθήκη εξωτερικου ανελκυστήρα εξυπηρέτησης εμποδιζόμενων ατόμων (οχι ΑΜΕΑ) σε υφιστάμενη οικοδομη  στην οποία οι διαστάσεις του θαλάμου του υφισταμενου εσωτερικου ανελκυστηρα ειναι μικρότερες από το 1,40*1,10. χρειάζομαι κάποιο δικαιολογητικό ότι υπάρχουν ΑΜΕΑ στο κτίριο? υπάρχει κάποιος ορισμός για τα "εμποδιζόμενα άτομα" που να καλύπτει όλους τους πιθανούς ενοίκους?

Edited by Μέρσα
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Σε 4οροφη οικοδομή του '88 με υφιστάμενο φρεάτιο ασανσέρ το οποίο είχε μείνει κενό, τοποθετήθηκε σήμερα υδραυλικό ασανσέρ 8 ατόμων με 4 στάσεις. Μου ζητάει ο ιδιοκτήτης εκ μέρους του εγκαταστάτη του ασανσέρ μια υπεύθυνη δήλωση ότι τα τοιχία και η πλάκα είναι απο σκυρόδεμα και έχουν την απαιτούμενη αντοχή για τα φορτία του ανελκυστήρα για να το καταθέσουν στο "υπουργείο βιομηχανίας!!!" Ξέρει κάποιος κάτι σχετικό; Σε ποια διάταξη το βασίζουν. Να ελέγξω ξυλοτύπους, αυτοψία και αν όλα καλά, να δώσω υπεύθυνη δήλωση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σε τετραώροφη οικοδομή με άδεια το 1990 έχει εγκριθεί μελέτη εγκατάστασης υδραυλικού ανελκυστήρα. Έχει κατασκευαστεί και το ανάλογο φρεάτιο. Ωστόσο, η εγκατάσταση δεν έγινε ποτέ. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση του ανελκυστήρα. Απαιτείται συναίνεση συνιδιοκτητών; Στην οικοδομή δεν υπάρχει εγκεκριμένος κανονισμός πολυκατοικίας. Δεν υπάρχει υπόγειο, αρά μπορεί να εγκατασταθεί εξωτερικό μεταλλικό ερμάριο μηχανοστασίου; Απαιτείται μελέτη ή έκθεση στατικής επάρκειας, με δεδομένο ότι το φρεάτιο έχει ήδη νόμιμα κατασκευαστεί;  Απαιτείται νέα μελέτη για τον υδραυλικό ανελκυστήρα;

Σας Ευχαριστώ! 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Αν κάποιος έμπειρος δεί την ερώτηση...

Προσθήκη ανελκυστήρα μέσα σε μεζονέτα.

Δηλ. δεν υπάρχει κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο.

Η πόρτα του νέου ανελκυστήρα θα βλέπει σε διάδρομο.

Πρέπει να τηρηθεί η απόσταση 1.50μ από πόρτα ανελκυστήρα

μέχρι απέναντι τοίχο;

Τον θάλαμο τον σχεδιάζω 1.10x1.40.

 

Ευχαριστώ....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους,

σε υφιστάμενο 8όροφο κτίριο με άδεια του 1956 θέλω να κατασκευάσω αναβατόριο φορτίων μεταξύ του καταστήματος του ισογείου και της υπόγειας αποθήκης. Θα ανοιχτεί μία τρύπα στην πλάκα οροφής υπογείου διαστάσεων περίπου 1,50μ x 1,50μ και θα σκαφτεί στο δάπεδο το απαραίτητο φρεάτιο-θεμέλιο.

Στο κτίριο υπάρχει κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο με ανελκυστήρα.

Η ερώτηση μου είναι η εξής Χρειάζομαι κανονική άδεια; ή μπορώ να πάω με άδεια μικρής κλίμακας?

update Αναζητώντας απάντηση βρήκα άλλο νήμα με θέμα τα αναβατόρια φορτίων και υπέβαλα και εκεί το ερώτημα. Για όσους ενδιαφέρονται παραθέτω το σχετικό link

https://www.michanikos.gr/forums/topic/28190-πλατφόρμα-ανύψωσης-φορτίων/

Edited by xvas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.