Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χρόνος ζωής κλιματιστικού aircondition


Giorgos1987

Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς κάποια θεωρητική τιμή για τον χρόνο ζωής σε ώρες ενός τυπικού κλιματιστικού που βάζουμε στο σπίτι μας ? (9αρια 13αρια 18αρια κτλπ).

 

Έψαξα στο internet και βρήκα μόνο κάτι τιμές για συμπιεστές.

Link to comment
Share on other sites

Φαντάσου ότι αν χαλάσει ο συμπιεστής σε συμφέρει να βάλεις καινούρια μονάδα παρά να τον φτιάξεις, όπως συμβαίνει και με τα οικιακά ψυγεία. Οπότε ο χρόνος ζωής που βρήκες για συμπιεστές είναι μια καλή προσέγγιση.

Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η συντήρηση αλλά και ο κατασκευαστής. Έχω στο σπίτι μου μηχάνημα Toshiba 10ετίας που δουλεύει ρολόι και άλλο ένα από τα φτηνά που μέσα σε 3 χρόνια τα έχει παίξει αλλά όχι από συμπιεστή.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστή άποψη, δεν το σκέφτηκα για τον συμπιεστή. Και εγώ έχω ένα toshiba 8έτιας 13άρι. Πολύ δυνατό ωφείλω να πώ για τα τετραγωνικα και το ύψος του χώρου.. Δεν το έχω συντηρήσει καθόλου αλλά πρίν το καλοκαίρι που έρχεται θα φέρω συνεργείο να κάνει καλό καθαρισμό.

Link to comment
Share on other sites

Έχω 24αρι Panasonic που δουλεύει τέλεια εδώ και 20 χρόνια. Συντηρείται (καθαρισμός κλπ) κάθε δυο χρόνια περίπου.

Link to comment
Share on other sites

+1000 για τα panasonic εχουμε στο πατρικο ενα 24αρι εδω και 10 χρονια,δεν το εχουμε κανει συντηρηση καθολου,περα απο πλυσιμο των φιλτρων και δουλευει αθορυβα και αψεγαδιαστα

κανει το σπιτι πραγματικα θαλαμο ψυξης αν το βαλεις στο δυνατο(το εχουμε παντα στο economy και 25-26 βαθμους στην ψυξη.Επισης εχει λειτουργειες που δεν τις εχει το LG που πηρα φετος για το γραφειο

Αν το Panasonic ηταν και θερμανσης θα ηταν το τελειο εργαλειο

Link to comment
Share on other sites

Έχω ένα Firstline 12άρι από Carrefour από το 2003 και δεν έχω κάνει συντήρηση ποτέ με τεχνικό (ήρθε μια φορά να δει το φρέον πρόπερσι και διαπίστωσε ότι δεν έλειπε). Το έχω καθαρίσει με ειδικό σπρέυ μόνος μου μια φορά πέρυσι. Δουλεύει όπως την πρώτη μέρα.

Έχω και άλλα 4 Sanyo (1 22άρι, 1 7άρι και άλλα 2 με 1 μονάδα 18.000 btu) από το 1999 στα οποία έχει γίνει συντήρηση μια φορά γύρω στο 2002 και συμπληρώθηκε λίγο φρέον σε κάποιο από αυτά (τα καθαρίζω τα τελευταία χρόνια με το σπρέυ μόνος μου). Όλα δουλεύουν άψογα.

Ο αδερφός μου στο γραφείο του έχει αλλάξει 1 Mitsubishi λόγω βλάβης από υπέρταση και το τελευταίο Fujitsu Inverter που έβαλε θέλει να το πετάξει από την 1η μέρα που το έβαλε γιατί απλά δεν αποδίδει (ίδια btu με το Mitsubishi που αν και σκότωνε από απόδοση δεν άντεξε την υπέρταση)...

Link to comment
Share on other sites

Αν η εγκατάσταση έχει γίνει σωστά τότε δεν θα χάσει ποτέ freon η μονάδα. Για να χαθεί freon πρέπει ή η εκχείλωση να μην έχει γίνει σωστά ή κάποιο από τα στοιχεία να είναι τρύπιο. Στη δεύτερη περίπτωση το freon θα είχε διαφύγει σχεδόν αμέσως.

Ο καθαρισμός των στοιχείων (η σερπαντίνα στην εσωτερική και στην εξωτερική μονάδα) κυρίως είναι αρκετά σημαντικός αφού η βρομιά που κατακάθεται εμποδίζει τη συναλλαγή θερμότητας κάνοντας το συμπιεστή να δουλεύει υπερωρίες άδικα. Για να μην αναφέρουμε την κακή ποιότητα αέρα λόγω μικροβίων και την αυξημένη κατανάλωση.

 

Υ.Γ.

Sharp με Plasma Cluster. Η καλύτερη ποιότητα αέρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
Καλησπέρα παιδί μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με τις καταναλώσεις του κλιματιστικού μου;

Είναι ενα firstline FAC12000CH και στα χαρακτηριστικά της εξωτερικής μονάδας για τη ζέστη γράφει 

1. Capacity...........................4000W

2. Rated Input Power:..........1250W

3. Maximum Input Power:....1550W

 

Τελικά εμένα ποιο από τα παραπάνω με ενδιαφέρει; 

Δηλαδή έχω ένα πανελάκι και μου λέει Max 2000W ξέρω τι να περιμένω ενώ στο firstline δε βγάζω άκρη από τα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Πόσο μα πόσο απάτη πέφτει με το "συμπληρώσαμε λίγο φρέον"...

Το κλιματιστικό δεν πρέπει να έχει έλλειψη φρέον ΠΟΤΕ και αν τυχόν χρειαστεί κάποια στιγμή φρέον, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ!!!!

Από εκεί και πέρα, το να λέμε πως το τάδε κλιματιστικό είναι φοβερό γιατί ψύχει πολύ καλά τον χώρο δεν κάνει αυτόματα το κλιματιστικό πολύ καλό.

Το καλό κλιματιστικό, είναι αυτό που καταναλώνει λίγο, που είναι αθορυβο και που ΔΕΝ εμφανίζει βλάβες κατασκευαστικές.

Το αν ψύχει γρήγορα ή αργά τον χώρο έχει να κάνει ΜΟΝΟ με τη διασασιολόγηση και την θέση που έχει εγκατασταθεί.

 

Σε ότι αφορά τον χρόνο ζωής του κλιματιστικού, δηλαδή τον χρόνο ζωής του συμπιεστή του κλιματιστικού:

Δεν μπορεί να εκτιμηθεί με ακρίβεια, αλλά οι καλοί συμπιεστές κλειστού τύπου μπορούν να δουλεύουν και για 20 χρόνια (εξαρτάται ασφαλώς από τί χρήση γίνεται).

Το θέμα είναι πως με τη πρόοδο της τεχνολογίας και στα κλιματιστικά, το πιο πιθανό είναι μετά απο 7-8 χρόνια να συμφέρει περισσότερο, από άποψη κατανάλωσης, να αντικαταστήσει κάποιος το παλιό του κλιματιστικό με νέο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.