Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
Giorgos1987

Χρόνος ζωής κλιματιστικού aircondition

Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς κάποια θεωρητική τιμή για τον χρόνο ζωής σε ώρες ενός τυπικού κλιματιστικού που βάζουμε στο σπίτι μας ? (9αρια 13αρια 18αρια κτλπ).

 

Έψαξα στο internet και βρήκα μόνο κάτι τιμές για συμπιεστές.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φαντάσου ότι αν χαλάσει ο συμπιεστής σε συμφέρει να βάλεις καινούρια μονάδα παρά να τον φτιάξεις, όπως συμβαίνει και με τα οικιακά ψυγεία. Οπότε ο χρόνος ζωής που βρήκες για συμπιεστές είναι μια καλή προσέγγιση.

Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η συντήρηση αλλά και ο κατασκευαστής. Έχω στο σπίτι μου μηχάνημα Toshiba 10ετίας που δουλεύει ρολόι και άλλο ένα από τα φτηνά που μέσα σε 3 χρόνια τα έχει παίξει αλλά όχι από συμπιεστή.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ σωστή άποψη, δεν το σκέφτηκα για τον συμπιεστή. Και εγώ έχω ένα toshiba 8έτιας 13άρι. Πολύ δυνατό ωφείλω να πώ για τα τετραγωνικα και το ύψος του χώρου.. Δεν το έχω συντηρήσει καθόλου αλλά πρίν το καλοκαίρι που έρχεται θα φέρω συνεργείο να κάνει καλό καθαρισμό.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχω 24αρι Panasonic που δουλεύει τέλεια εδώ και 20 χρόνια. Συντηρείται (καθαρισμός κλπ) κάθε δυο χρόνια περίπου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

+1000 για τα panasonic εχουμε στο πατρικο ενα 24αρι εδω και 10 χρονια,δεν το εχουμε κανει συντηρηση καθολου,περα απο πλυσιμο των φιλτρων και δουλευει αθορυβα και αψεγαδιαστα

κανει το σπιτι πραγματικα θαλαμο ψυξης αν το βαλεις στο δυνατο(το εχουμε παντα στο economy και 25-26 βαθμους στην ψυξη.Επισης εχει λειτουργειες που δεν τις εχει το LG που πηρα φετος για το γραφειο

Αν το Panasonic ηταν και θερμανσης θα ηταν το τελειο εργαλειο

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχω ένα Firstline 12άρι από Carrefour από το 2003 και δεν έχω κάνει συντήρηση ποτέ με τεχνικό (ήρθε μια φορά να δει το φρέον πρόπερσι και διαπίστωσε ότι δεν έλειπε). Το έχω καθαρίσει με ειδικό σπρέυ μόνος μου μια φορά πέρυσι. Δουλεύει όπως την πρώτη μέρα.

Έχω και άλλα 4 Sanyo (1 22άρι, 1 7άρι και άλλα 2 με 1 μονάδα 18.000 btu) από το 1999 στα οποία έχει γίνει συντήρηση μια φορά γύρω στο 2002 και συμπληρώθηκε λίγο φρέον σε κάποιο από αυτά (τα καθαρίζω τα τελευταία χρόνια με το σπρέυ μόνος μου). Όλα δουλεύουν άψογα.

Ο αδερφός μου στο γραφείο του έχει αλλάξει 1 Mitsubishi λόγω βλάβης από υπέρταση και το τελευταίο Fujitsu Inverter που έβαλε θέλει να το πετάξει από την 1η μέρα που το έβαλε γιατί απλά δεν αποδίδει (ίδια btu με το Mitsubishi που αν και σκότωνε από απόδοση δεν άντεξε την υπέρταση)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν η εγκατάσταση έχει γίνει σωστά τότε δεν θα χάσει ποτέ freon η μονάδα. Για να χαθεί freon πρέπει ή η εκχείλωση να μην έχει γίνει σωστά ή κάποιο από τα στοιχεία να είναι τρύπιο. Στη δεύτερη περίπτωση το freon θα είχε διαφύγει σχεδόν αμέσως.

Ο καθαρισμός των στοιχείων (η σερπαντίνα στην εσωτερική και στην εξωτερική μονάδα) κυρίως είναι αρκετά σημαντικός αφού η βρομιά που κατακάθεται εμποδίζει τη συναλλαγή θερμότητας κάνοντας το συμπιεστή να δουλεύει υπερωρίες άδικα. Για να μην αναφέρουμε την κακή ποιότητα αέρα λόγω μικροβίων και την αυξημένη κατανάλωση.

 

Υ.Γ.

Sharp με Plasma Cluster. Η καλύτερη ποιότητα αέρα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Καλησπέρα παιδί μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με τις καταναλώσεις του κλιματιστικού μου;

Είναι ενα firstline FAC12000CH και στα χαρακτηριστικά της εξωτερικής μονάδας για τη ζέστη γράφει 

1. Capacity...........................4000W

2. Rated Input Power:..........1250W

3. Maximum Input Power:....1550W

 

Τελικά εμένα ποιο από τα παραπάνω με ενδιαφέρει; 

Δηλαδή έχω ένα πανελάκι και μου λέει Max 2000W ξέρω τι να περιμένω ενώ στο firstline δε βγάζω άκρη από τα παραπάνω.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στην εσωτερική μονάδα τι γράφει?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πόσο μα πόσο απάτη πέφτει με το "συμπληρώσαμε λίγο φρέον"...

Το κλιματιστικό δεν πρέπει να έχει έλλειψη φρέον ΠΟΤΕ και αν τυχόν χρειαστεί κάποια στιγμή φρέον, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ!!!!

Από εκεί και πέρα, το να λέμε πως το τάδε κλιματιστικό είναι φοβερό γιατί ψύχει πολύ καλά τον χώρο δεν κάνει αυτόματα το κλιματιστικό πολύ καλό.

Το καλό κλιματιστικό, είναι αυτό που καταναλώνει λίγο, που είναι αθορυβο και που ΔΕΝ εμφανίζει βλάβες κατασκευαστικές.

Το αν ψύχει γρήγορα ή αργά τον χώρο έχει να κάνει ΜΟΝΟ με τη διασασιολόγηση και την θέση που έχει εγκατασταθεί.

 

Σε ότι αφορά τον χρόνο ζωής του κλιματιστικού, δηλαδή τον χρόνο ζωής του συμπιεστή του κλιματιστικού:

Δεν μπορεί να εκτιμηθεί με ακρίβεια, αλλά οι καλοί συμπιεστές κλειστού τύπου μπορούν να δουλεύουν και για 20 χρόνια (εξαρτάται ασφαλώς από τί χρήση γίνεται).

Το θέμα είναι πως με τη πρόοδο της τεχνολογίας και στα κλιματιστικά, το πιο πιθανό είναι μετά απο 7-8 χρόνια να συμφέρει περισσότερο, από άποψη κατανάλωσης, να αντικαταστήσει κάποιος το παλιό του κλιματιστικό με νέο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.