Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ρύθμιση Ημιυπαίθριοι (Ν.3843) και από Μηχανολόγους - Ηλεκτρολόγους


Recommended Posts

Εδώ κάνεις τεράστιο λάθος. Το πτυχίο είναι ενιαίο και όλοι οι φοιτητές

παρακολουθούν μαθήματα κορμού που τους εξασφαλίζουν ένα ελάχιστο επίπεδο γνώσεων σε κάθε κατεύθυνση.

 

Σύμφωνα με τη λογική σου, ΠΜ που έχουν πάρει κατεύθυνση συγκοινωνιακών έργων δεν θα έπρεπε να υπογράφουν στατικά κ.λπ............

 

Καταλαβαίνεις ότι δεν στέκει αυτό που λες.......

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 65
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

JasonK

 

Όλα αυτά που συζητάμε έχουν συζητηθεί και σε άλλη ενότητα .

 

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν πρέπει να γίνετε κατάχρηση των Ε.Δ όχι μόνο από εμάς αλλά και από το ίδιο το Κράτος που μας δίνει αυτά τα δικαιώματα απλόχερα χωρίς να βάζει μια διαχωριστική λωρίδα μεταξύ των ειδικοτήτων και των Ε.Δ.

Το ίδιο και για τους Π.Μ που χωρίζονται ανά κατεύθυνση θα έπρεπε να υπάρχει διαχωρισμός ειδικότητας και Ε.Δ .

Η κατάληξη σήμερα είναι ότι υπάρχουν δύο ομάδες που τρώγονται ανά μεταξύ τους .Η μια μεταξύ ΗΜΜΥ και ΜΜ και η άλλη μεταξύ ΠΜ και ΑΜ .

Όλα αυτά για το ποιος θα πάρει τα περισσότερα Ε.Δ και τι έχει ο κάθε ένας περισσότερα από τον άλλο.

Μέσα στις δύο ομάδες συμπληρώνονται οι ΜΠΔ στην πρώτη και οι ΑΤΜ στην δεύτερη .

Η τελική κατάληξη είναι ότι οι περισσότεροι σήμερα είμαστε άνεργοι και βαράμε μύγες όπως ανάφερε κάποιος συνάδελφος , διότι επικρατεί μπάχαλο με αποτέλεσμα να μην ξεχωρίζουμε οι μεν από τους δε των δύο μεγάλων ομάδων.

Link to comment
Share on other sites

Λάζαρε δεν έχεις ιδέα οπότε μη μιλάς. Ποιες είναι αυτές οι 4 κατευθύνσεις;

 

Έχεις δει μαθήματα κορμού και την υποχρέωση άσχετα με τον τομέα να επιλέγεις υποχρεωτικά μαθήματα και από τους άλλους.

 

Το πτυχίο είναι ενιαίο διότι έτσι κακοποιεί τις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς.

 

Μην μου πει κανένας την γνωστή καραμέλα έχω γνωστό μου που είναι ΗΜΜΥ πήρε Υπολογιστές και δεν έχει ιδέα από Η/Μ διότι κι εγώ θα σας αραδιάσω δεκάδες παραδείγματα ατόμων που τελείωσαν στην δικιά σας σχολή και είναι άσχετοι ακόμα και στο τομέα που πήραν.

 

Εδώ υπογράφουν οι ΠΜ Η/Μ και δεν έχω το θάρρος πουν πως δεν είναι σωστό ΕΠΙΣΗΜΑ μέσα από το σύλλογό τους.

 

Λάζαρε αν νιώθεις αδικημένος που πήγες σε μία από τις πιο εύκολες και υποτιμημένες σχολές και έχεις δικαιώματα μόνο σε τηλεπικοινωνίες τότε πήγαινε Βουλγαρία για δουλειά.

 

Εκεί το πτυχίο σου έχει αξία και δεν μας νοιάζει εμάς τους απόφοιτους Ελληνικών πανεπιστημίων αν εκεί θεωρούν τα Βουλγαρικά πτυχία ανώτερα από τα δικά μας.

 

 

ΥΓ. Έχεις ακούσει πουθενά κανέναν ΜΜ να τρώγεται με ΗΜΜΥ. Μια χαρά τα βρίσκουμε. Εσύ τι ανακατεύεσαι;

Link to comment
Share on other sites

Ωραια συναδελφε..

Τοτε γτ ο συλλογος σας και η παραταξη σας ΔΕΝ ασχολειται με αυτα αλλα με τους ΗΧ και κατοπιν εορτης????????????

 

Για τους Μηχανολόγους δες http://wp.me/pzdPu-1X

 

Για τις διεξόδους των Μηχανικών δες: http://leftengineers.wordpress.com/2010/04/13/programmatika

Link to comment
Share on other sites

kkostorp

 

Επειδή γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι λέω θα σου πω πως η αναγνώριση μου έγινε με τους ΗΜΜΥ και όπως θα διαπιστώσεις από τα μηνύματα μου σε άλλες ενότητες έχω αναφέρει ότι έχει γίνει σύγκριση μεταξύ των μαθημάτων της Σχολής μου με την αντίστοιχη των ΗΜΜΥ .

Το συμπέρασμα που βγήκε ήταν ότι πληρούσε και με το παραπάνω τον ανάλογο συνδυασμό μαθημάτων της συγκεκριμένης Κατεύθυνσης των ΗΜΜΥ μαζί και με τα μαθήματα επιλογής και τα μαθήματα κορμού.

 

Αυτό λοιπόν ξέρεις τι σημαίνει ?

 

Ότι εάν μια Σχολή όπως αυτή που τελείωσα εγώ είχε την δυνατότητα να πληρή τα μαθήματα της συγκεκριμένης Σχολής των ΗΜΜΥ σκέψου τότε τι ειδίκευση έχουν οι απόφοιτοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί της Σόφιας οι οποίοι ασχολούνται μόνο με μαθήματα Ηλεκτρολόγων πάνω από 5 έτη μαζί με το μεταπτυχιακό τους χωρίς να αποπροσανατολίζονται από άλλες Κατευθύνσεις Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

 

Άρα λοιπόν ξέρω πολύ καλά τι γράφω .

Επειδή επιπλέον γνωρίζω ότι σου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτή η αναγνώριση μου θα σου πω κλείνοντας ότι η μη ύπαρξη της αντίστοιχης σχολής μου με τον ίδιο ακριβώς Τίτλο στην Ελλάδα είναι η συνέπεια της μη διάσπασης του Τίτλου του ΗΜΜΥ ανά κατεύθυνση με αποτέλεσμα να περνάμε στις λεπτομέρειες σύγκρισης μαθημάτων και περιεχομένου προγράμματος σπουδών μαζί και με πολλά άλλα κριτήρια προκειμένου να γίνει η αντιστοιχία .

Βλέπεις λοιπόν πως το θέμα των Ε.Δ αλλά και της συγκεκριμένης λανθασμένης κατάστασης των Τίτλων αυτών στην Ελλάδα έχει προεκτάσεις και στις αναγνωρίσεις των Τίτλων από το Εξωτερικό .

Link to comment
Share on other sites

Έχεις πάει σε βιομηχανία; Εκεί λοιπόν έχουν κυκλώματα ισχύος τα οποία συνεργάζονται με κυκλώματα ελέγχου (διάταξη ελέγχου με το κατάλληλο λογισμικό) τα οποία συνεργάζονται με δίκτυα επικοινωνίας .Για αυτό το λόγο πρέπει να υπάρχει η σχολή ΗΜΜΥ. Διότι όλα τα παραπάνω χρειάζονται κάποιον που να τα ξέρει όλα. Αλλιώς κάθε φορά που θα χρειάζονται κάτι πρέπει το αφεντικό να πληρώνει από την αρχή ολοκληρωμένα συστήματα τα οποία δεν θα τα κάνει απόσβεση διότι είμαστε στην Ελλάδα όπου η παραγωγή είναι περιορισμένη κι αν κάτι μας κάνει καλύτερους μηχανικούς από τους ξένους είναι πως ανά πάσα ώρα και στιγμή κάνουμε πατέντες οι οποίες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις έτοιμες λύσεις.

Όταν μιλάς για ΕΔ μιλάς ΜΟΝΟ για μελέτες και δικαίωμα υπογραφής.

 

Μάθε λοιπόν πως οι πιο σημαντικές μελέτες είναι οι προαιρετικές και γίνονται από υπεύθυνους ανθρώπους.

 

Μην μου μιλάς άλλο για το σύστημα στη Βουλγαρία. Όλοι ξέρουμε πως η σαβούρα σπουδάζει εκεί και κάθε άλλο παρά αναγνωρισμένοι επιστήμονες δεν θεωρούνται.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μην μου μιλάς άλλο για το σύστημα στη Βουλγαρία. Όλοι ξέρουμε πως η σαβούρα σπουδάζει εκεί και κάθε άλλο παρά αναγνωρισμένοι επιστήμονες δεν θεωρούνται.

 

Γιατί τότε στην Βόρεια Ελλάδα κυκλοφορούν λέβητες με ηλεκτρικό ρεύμα που από γνωστούς μου ήταν πολύ ικανοποιητικοί κατά την λειτουργία τους και η κατασκευή τους είχε την υπογραφή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών από το Πολυτεχνείο της Σόφιας ?

 

Επιπλέον τα έχω δει και τα δικά σας .Κατά την διάρκεια της εξέτασης το σκονάκι πήγαινε και ερχότανε .Άσε δε που οι περισσότεροι με το που παίρνουν τα θέματα κατά περίεργο τρόπο όλους τους έπιανε να πάνε τ@υ@λετ@ .

Να ρωτάς τι έτος είσαι και να σου λένε έπρεπε να έχω τελειώσει εδώ και χρόνια .

Να τους ρωτάς τι θα γίνει εάν σε πιάσουν που τα γράφεις στο θρανίο και η απάντηση να είναι ότι κάθε χρόνο το ίδιο ρεζιλίκι γίνεται .

Άρα λοιπόν μη μου λες για τα του οίκου μας , αλλά να κοιτάς τα του οίκου σας .

 

Κλείνοντας θα σου πω ότι όσοι τελειώσανε από τα Βαλκάνια και από Βουλγαρία αυτή την στιγμή οι περισσότεροι εργάζονται κοιτώντας τους Έλληνες συναδέλφους τους να κάνουν καταλήψεις .

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν θέλει κάποιος στη Βουλγαρία να κλέψει δεν μπορεί ή μήπως οι πουθενάδες που πάτε εκεί είστε πολύ συνειδητοποιημένοι.

 

Μήπως οι καθηγητές των 200 ευρώ για τους οποίους μιλούσες σε άλλο post σαν περνάνε την κουλτούρα τους που έξω από το πανεπιστήμιο βρίσκεις κανείς ανήλικες με 20 ευρώ όλο το βράδυ όπως στα δικά μας βρίσκει ναρκωτικά;

 

Τες πα όλοι ξέρουν για τους Βούλγαρους Μηχανικούς (ο θεός να τους κάνει ) δεν χρειάζεται να πω περισσότερα με κάλυψε ο kkostorp.

 

ΥΓ Νομίζω πως έχουμε βγει of topic.

 

Παρατήρηση: Σεβόμαστε τους συνομιλητές μας, δεν τους προσβάλουμε και δεν τους ειρωνευόμαστε. Προσπαθήστε να είστε πιο κόσμιοι και προσεκτικοί στην επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιείτε..

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, petsagouris

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά χαλαρά με το lazarosk πολύ του την πέφτετε και λίγο άκομψα. Το θέμα του τόπικ είναι άλλο και καλό είναι να περιοριστούμε σε αυτό.

 

Στο θέμα τώρα...η πίτα τώρα που ήρθε η απόφαση έχει φαγωθεί οπότε δώρο άδωρο :P. Σωστό λάθος δεν θα μπω στη διαδικασία αφού έτσι και αλλιώς η δουλειά που γίνεται είναι γραφείου όχι μηχανικού. (ακόμα και λάθος να είναι η απόφαση δεν βλάπτει τον τελικό χρήστη πελάτη).

 

 

Εγώ ακόμα και τους δικούς μου ημιυπαίθριους έξω τους έδωσα προκειμένου να τσακώνομαι για το αν μπορώ ή όχι να καταθέσω.Αν η απόφαση είχε έρθει λίγο πιο νωρίς...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.