Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απαιτείται κυκλοφοριακή σύνδεση;


Recommended Posts

3. Το άρθρο 34 του β.δ. 465/1970 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 34 Έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης κατά παρέκκλιση

1. Σε εγκαταστάσεις που λειτουργούν με εγκεκριμένη κυκλοφοριακή σύνδεση κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, επιτρέπονται νέες προσθήκες και αλλαγή της χρήσης μόνον εφόσον, κατόπιν μελέτης κυκλοφοριακών επιπτώσεων, αποδειχθεί ότι η νέα χρήση δεν επιφέρει αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

2. Επιτρέπεται η έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων μόνον εφόσον, εξαιτίας των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του οικοπέδου της εγκατάστασης, δεν είναι εφικτή η τήρηση των προϋποθέσεων του παρόντος. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να υποβληθεί μελέτη από μηχανικό που τεκμηριώνει ότι η διαφοροποίηση στην κατασκευή της κυκλοφοριακής σύνδεσης εξασφαλίζει την οδική ασφάλεια, προκειμένου να εγκριθεί από την αρμόδια για τη συντήρηση της οδού υπηρεσία.

 

Δηλαδή μπορείς να ζητήσεις κατά παρέκλισση έγκριση είσοδο- έξοδο , σωστά καταλαβαίνω ?

Link to comment
Share on other sites

Το 34 αναφέρεται μόνο σε περιπτώσεις συνδέσεων, για τις οποίες αρμόδια αρχή είναι (συνήθως) η Περιφέρεια. Για είσοδο- έξοδο ή απότμηση πεζοδρομίου, αρμόδιος είναι ο Δήμος

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα στην ομάδα.

Σε γήπεδο εκτός σχεδίου(κληροτεμάχιο) με χρήση συνεργείο οχημάτων , επειδή θα γίνει μεταβίβαση της άδειας λειτουργείας απαιτείται είσοδο-έξοδο. Το γήπεδο έχει πρόσωπο σε 2 αγροτικές οδούς . Η μια αγροτική οδός έχει πλάτος 5μιση μέτρα και η δεύτερη έχει πλάτος 3,28 μέτρα όμως δεν είναι διανοιγμένη και είναι καταπατημένη από όμορες ιδιοκτησίες , οι οποίες κατά την περίφραξη των ιδιοκτησιών τους συμπεριέλαβαν και την αγροτική οδό. 

Αν βάλω την είσοδο έξοδο στην αγροτική οδό με πλάτος 5,5 μέτρα η Τ.Υ. του Δήμου μου λέει ότι δεν έχω την απαιτούμενη απόσταση από τη συμβαλλόμενη 2η αγροτική οδό η οποία δεν είναι διανοιγμένη.

Αν βάλω την είσοδο έξοδο στην 2η μη διανοιγμένη αγροτική οδό πλάτους 3.28 μέτρων η Τ.Υ. του Δήμου Μου λεέι να θέσει ο πελάτης σε κοινή χρήση 1.72 έτσι ώστε να γίνει η αγροτική οδό 5 μέτρα ασχέτως που δεν είναι διανοιγμένη για να πάρω είσοδο έξοδο. 

Καμιά Βοηθεία 

Παραθέτω σκαρίφημαtopo_v001_E500_0001-Model.pdf 

Link to comment
Share on other sites

Τα συνεργεία υπάγονται στη γνωστοποίηση λειτουργίας (δεν υφίσταται η έννοια της μεταβίβασης αδείας).

Σύμφωνα με την Ερμηνευτική Εγκύκλιο (ΑΔΑ: 650Β465ΧΘΞ-2Ν4): Τα  δικαιολογητικά  που συνδέονται με το πρόσωπο του φορέα της δραστηριότητας εκδίδονται στο πρόσωπο του νέου φορέα. Εγκρίσεις που έχουν εκδοθεί στο όνομα του παλαιού φορέα εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τη λήξη.

Υπήρχε έγκριση εισόδου-εξόδου για το υφιστάμενο συνεργείο, ώστε να μπορείς να την χρησιμοποιήσεις;

Επίσης, όσον αφορά την (κατ' εμέ πολύ λογική) πρόταση του Παύλου, το άρθρο 39 του ΒΔ465/1970 επιβάλει απόσταση 50μ της εισόδου-εξόδου από την πλησιέστερη συμβολή οδών, οπότε ...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλα!

Ξερει κανεις αν θα μπορουσα να ζητησω εγκριση εισοδου - εξοδου σε 2 διαφορετικά σημεία του προσωπου του γηπέδου επι αγροτικής οδού? Στην τεχνική Υπηρεσία μου απαντησαν οτι δίνουν μονο για ενα σημειο ενω όλο το αλλο πρόσωπο πρεπει να ειναι περιφραγμένο (αυτό απο που προκύπτει?). Λογω του αναγλυφου του εδάφους ομως αυτό μου δημιουργει προβλημα καθως τα 2 ανεξάρτητα κτηρια της βιοτεχνίας βρίσκονται σε διαφορετικό υψομετρικο.  Ξερει καποιος να υπάρχει κατι στην νομοθεσία για αυτην την περίπτωση?

Χρησιμοποιείστε τόνους, τόσο στους τίτλους των θεμάτων όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Ευχαριστώ, ntanos

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

Η έγκριση εισόδου-εξόδου δίνεται για την εξυπηρέτηση των εγκαταστάσεων του γηπέδου, με την  προϋπόθεση ότι τηρούνται τα μέτρα αφαλείας για την κυκλοφορία επί της οδού

Η περίφραξη επιβάλλεται προκειμένου να διασφαλιστεί η συγκεκριμένη θέση της εισόδου-εξόδου. 

Με συνδυασμό των ανωτέρω, προκύπτει ότι δεν μπορούν να δοθούν όσες εγκρίσεςι θέλει ο καθένας.

Αν στο γεωτεμάχιο υπάρχουν εγκαταστάσεις σε διαφορετικές στάθμες, θα μελετήσεις τη σύνδεσή τους εντός του γηπέδου

  • Thanks 1
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έτσι είναι όπως τα λέει ο/η @tetris. Κάθε γήπεδο πρέπει να έχει μία σαφώς ορισμένη σύνδεση με το εξυπηρετούν δίκτυο. Οπότε μία είσοδο-έξοδο. Τώρα, ίσως αυτό εμφανίζεται ως παράλογο για κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις. Π.χ. αν στην περίπτωσή σου @tipispok τα κτίριά σου βρίσκονται σε ένα μεγάλο γεωτεμάχιο εντός του οποίου έχει αδειοδοτηθεί διαμόρφωση εδάφους σε διαφορετικά υψόμετρα, με τοιχίο που απαγορεύει την επικοινωνία μεταξύ των δύο κτιρίων με όχημα, δημιουργείται σαφές πρόβλημα.

Μπορείς να δοκιμάσεις την παράγραφο 2 του άρθρου 34 του ΦΕΚ 150/Α/1970 (όπως ισχύει σήμερα με την τελευταία ως τώρα (ελπίζω τουλάχιστον) προσθήκη του ΦΕΚ 5/Α/2018 που λέει:

«Επιτρέπεται η έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων μόνον εφόσον, εξαιτίας των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του οικοπέδου της εγκατάστασης, δεν είναι εφικτή η τήρηση των προϋποθέσεων του παρόντος. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να υποβληθεί μελέτη από μηχανικό που τεκμηριώνει ότι η διαφοροποίηση στην κατασκευή της κυκλοφοριακής σύνδεσης εξασφαλίζει την οδική ασφάλεια, προκειμένου να εγκριθεί από την αρμόδια για τη συντήρηση της οδού υπηρεσία.»

Φυσικά θα θέλει καλή τεκμηρίωση. Εγώ αν ήμουν υπηρεσία θα ήθελα δηλαδή. Γιατί ουσιαστικά η παράγραφος αυτή ανοίγει το δρόμο για τα πάντα όλα. Που γενικά δεν είναι καλό..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.